Oldala 4 of 27 ElsõElsõ ... 2345614 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #31
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Hozzászólások
    3,945
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

    0 Not allowed!
    Nagyon köszönöm, le is mentettem .

  2. #32
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Hozzászólások
    292
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Na szóval õzpörkölt ...
    Király vagy! Szülinapomra úgyis lövetni/lõni(ha addigra meg lesz az engedélyem) akartam egy õzet, és a haverokkal megfõzni.
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

  3. #33
    Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Hozzászólások
    21
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Nem annyira vagyok még rutinos a fõzésben, pláne nem tûzön. Van-e tapasztalata valakinek abban, hogy van-e érdemi különbség egy vastag öntöttvas edény (legyen az bogrács, tepsi, lábas stb) és egy sima zománcos vagy egyéb vékonyabb fémbõl készült edény között ha tûzön fõzünk? Vagy ugyanúgy meg lehet mindent fõzni abban is? Nem tudom mennyire legenda ez, hogy az öntöttvasban egyenletesebben sülnek a dolgok, nem égnek le annyira.

  4. #34
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Hozzászólások
    292
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Ezt egyszer kipróbálom, nagyanyám csinált kiskoromban, marha jó!


    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

  5. #35
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Durbints sógor Hozzászólás megtekintése
    Nem annyira vagyok még rutinos a fõzésben, pláne nem tûzön. Van-e tapasztalata valakinek abban, hogy van-e érdemi különbség egy vastag öntöttvas edény (legyen az bogrács, tepsi, lábas stb) és egy sima zománcos vagy egyéb vékonyabb fémbõl készült edény között ha tûzön fõzünk? Vagy ugyanúgy meg lehet mindent fõzni abban is? Nem tudom mennyire legenda ez, hogy az öntöttvasban egyenletesebben sülnek a dolgok, nem égnek le annyira.
    Vannak elõnyök hátrányok mindkét oldalon , a zománcos vékony falu nem rozsdásodik könnyû tisztítani és a ha egy túrán gyalog kell cipelni akkor elõnyösebb mint egy dög nehéz öntöttvas bogrács .Viszont ha nem figyelünk az ételünk ebbe bizony leéghet de ez azért gyakorlottabb bográcsozóknál ez már nem szokott elõfordulni .
    az öntöttvas bográcsokkal több a macera , több a súlyuk , és tisztítani is nehezebb , ráadásul tisztítás után szárazra kell törölni és zsírral vékonyan kikenni ,ami majd jól megavasodik és a következõ bográcsozást megint alapos tisztítással lehet kezdeni . Viszont az étel nem ég oda Mérlegelni kell és dönteni , én a zománcos bográcsokat szeretem . Igaz vastagfalú bográcsom még nem volt .

  6. #36
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Akkor a válasz röviden annyi ,hogy van különbség : a zománcozottba könnyebben leég a kaja az öntöttvasba meg nem annyira .

  7. #37
    Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    1,312
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Durbints sógor Hozzászólás megtekintése
    Nem annyira vagyok még rutinos a fõzésben, pláne nem tûzön. Van-e tapasztalata valakinek abban, hogy van-e érdemi különbség egy vastag öntöttvas edény (legyen az bogrács, tepsi, lábas stb) és egy sima zománcos vagy egyéb vékonyabb fémbõl készült edény között ha tûzön fõzünk? Vagy ugyanúgy meg lehet mindent fõzni abban is? Nem tudom mennyire legenda ez, hogy az öntöttvasban egyenletesebben sülnek a dolgok, nem égnek le annyira.
    Elõttem már leírták a különbséget, én már csak javasolni tudok. Ha még nincs bográcsod és otthon gyakorolnál, akkor egy jó öntöttvasbográcsot javasolnék. Nem túl nagyot, mert igen húzós áruk van. A vastag fal segít az egyenletes hõeloszlásban. Amikor jobban megrakod a tüzet és hirtelen nagy lángja lesz, akkor kicsit visszafogja és nem kapja oda a falához. Ha meg elfeledkezel róla és jobban leég, mint gondolnád, akkor kicsit tartja a hõt. Így egyenletesebben fõ meg az étel, jobban lehet kalkulálni a fõzési idõvel is.

    Aztán ne tessék elfelejteni az elsõ pár próbálkozás utáni "vizsgadarabot" a fórumközösség elé tálalni MEO-zásra!

  8. #38
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Mára is teszek nektek fel valami nyarat idézõ bográcsolós képet .

    Vadmalacpörkölt dödöllével .

    DSCF0193.jpg

    DSCF0203.jpg

    DSCF0204_518x389.jpg

    És aki a legtöbbet evett ..........nagyon elfáradt ....

    DSCF0190.jpg

  9. #39
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Hozzászólások
    3,945
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

    0 Not allowed!
    Egyre jobban idegesít hogy nem tudok fõzni

  10. #40
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    A pörköltet bevállalnám, friss puha kenyérrel.

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •