0
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
-Nem tudom lesz-e áram pont akkor mikor jönnek..ki tudja..de ha ilyenem lenne, talán dízelgenerátorra is futná.
-Ha elõre készülnek sem tudják, hogy ez a rendszer fel van szerelve mert nem jutnak a ház közelébe
-Minek is a létra?hogy megmásszák a "láthatatlan kerítést"?
-Ez csak egy riasztórendszer ami annak tökéletes, aki falakkal körbe vett házat akar megvégeni és nem tudja megállapítani, hogy mikor ugranak át a kerítésen. Ez a rendszer segíthet akár a kiskertedet, vagy a tyúkjaidat is megvédeni a C vitamintól és egyéb mókás arcoktól.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Én is gondolkodtam ilyenen, egy ismerõs kérésére. De több gondom van vele:
-drága
-áram kell neki és nagyobb terültetnél sok vezeték.
-ha láthatók az infra adók/vevõk, tehát tudhatnak a védelemrõl, akkor több sugár kell, ne lehessen könnyen átlépni, átbújni alatta. Így ahány sugár, annyi pár infrakapu. Fõleg ha nem sima négyszög telek.
-állatok beriaszthatnak
-ködre is beriaszthat így ködben ki kellene kapcsolni.
Már javasoltam valamelyik topikban a mechanikai jelzõrendszereket. Nem mutati ki semmi detektor.
Kis vékony damil, amely kiránt egy könnyû pöcköt, ami aztán beindít akármilyen rúgós, feszítõs, kalimpálós és a jó ég tudja milyen szerkezeti megoldásos jelzõt, ütõ, kaszáló, borító, leöntõ, ledöntõ...szerkezetet... Fantázia kérdése a dolog..
A páciens észre sem veszi a damilt, csak lefossa a bokáját, mikor leborul valami, vagy a sötétbe beindul egy lánccsörgés..
Olvastam egy huncut ezermestert, kihez sosem mentek be többet, miután egy éjjeli portyánál olyat produkált a portája, mint az elvarázsolt kastély.
Helybõl hátrafelé ugrották át a kerítést vissza. Igaz mentõs dolog lett belõle, mert ficam, törés és egy enyhe szívütést kapott a csoport több tagja..
Én pl. hátulról kivilágított dementort szeretnék csinálni, kaszával a kezében, extramély baritonba megszólalva....meg még sok egyebet..![]()
| Thumbs Up |
Én is a mechanikus dolgokra szavazok.
De azért tervben van egy kerti szolárlámpába PIR + vezeték nélküli csengõ adójának szerelése.
Azt bárhova, ideiglenesen is telepíthetem és nem feltûnõ.
Bár ha bírja az akku sokáig, akkor egy fadarabba is operálható.
Last edited by raktaros; 01-20-2014 at 06:02 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
rNem hiszem, mert a ködnek nincs testhõje
-drága
Viszonylag, mihez képest
-áram kell neki és nagyobb terültetnél sok vezeték.
Nagyobb területre tényleg nem ok
-ha láthatók az infra adók/vevõk, tehát tudhatnak a védelemrõl, akkor több sugár kell, ne lehessen könnyen átlépni, átbújni alatta. Így ahány sugár, annyi pár infrakapu. Fõleg ha nem sima négyszög telek.
Több sugaat vetít, nem lehet átlépni, ugrani
-állatok beriaszthatnak
Nem, mert hõt érzékel és állítólag a humanoidok hõszintjére indul be
-ködre is beriaszthat így ködben ki kellene kapcsolni.[/QUOTE]
Nem hiszem, mert a ködnek nincs testhõje
Biztos van jobb megoldás is, de ez nekem nagyon bejött..kipróbálnám
Last edited by Grafitos; 01-20-2014 at 06:17 PM.
| Thumbs Up |
-Ez egy sima infrakapu, nem passzív mozgásérzékelõ (PIR). Itt akkor riaszt mikor megszakad a sugár.
-Ködben nem fog egyik egységtõl a több tíz méterre lévõ másik egységig elmenni a fény.
-A linkelt oldalon a leghosszabb 39 cm, azon belül van egymáshoz közel 2 sugár, szerintem minimum 2 párat kellene feltenni.
Frissítés:
Most néztem jobban, nem két hanem négy sugaras, de a két legtávolabbi akkor is közel van...
http://www.powerbizt.hu/dl/8f88f7455...652f573d90d9b8
Árak: http://www.powerbizt.hu/kategoriak/i...rasorompok/223
Last edited by raktaros; 01-20-2014 at 07:12 PM. Indoklás: Ár
Nem akarom megzavarni az eszmecserét.
De félrerakva az infrakaput. Ti hogyan építenétek fel egy fent vázolt egyszerû verembunkert? Milyen anyagokat használnátok fel, hogyan, stb. Szigetelés, bejárat?
A végén úgy kellene kinéznie mint egy kis félméteres gazos buckának amire még a kutya se menne fel. Belül elõny lenne a szép fehér fal, pár négyzetméter üres tér. A fûthetõség nem fontos, az elsõdleges szempont a:
Magáncélú bármire használható tér, terek elrejtése köz, vagy gondozatlan magánterületen.
Egy dologra jöttem rá a társadalommal kapcsolatban.
Van egy bemenet és van egy kimenet is. Úgy van megoldva minden, hogy nagyjából annyi jöjjön ki, amennyi bemegy (amennyit keresel, annyit fizess, de semmi se maradjon nagyon nálad, felhasználd, de ne tudj félretenni) Ha mégis megtörténik rádcsapnak egy vagyonosodási vizsgálatot (nem egy ismerõssel történt már ilyen) vagy egy sima bármilyen tartozásból kerekedhet olyan ügy, hogy vagyonelkobzás is lehet a vége.
Ilyenkor mit sem ér az emberi jog, a magántulajdon, a tulajdonképpen erre kiélezett rendszer jön szépen learatni a majorságodat. Ilyenolyan rendeletre, szabályra, szabálytalanságra hivatkozva elveszik a földedet, a kocsidat, mindenedet amit csak tudnak. Volt akit azért büntettek meg, mert nem volt piros a csirkeól teteje, de szerintem megérjük még azt a kort, hogy az állattartáshoz is engedély kell. A bankszámládról leemelik a pénzt, csak akkor van biztonságban, ha kis aranytömbökben tartod, de már azt is próbálják elértékteleníteni.
Nagyon sok ilyen szippantást átéltem már, ismerem a bürökráciát és nyíltan ki merem jelenteni, hogy a szántók közötti senkiföldjére elõbb mernék építkezni mint a saját hivatalos telkemre, megfelelõ diszkrécióval.
Természetesen pánspermás rendszerként. Felhúznék 10-15 ilyen kis veremházat, akár szerte európában egyenlõ ellátmánnyal, felszereléssel.
Ha 2-3 elveszik, marad még egy csomó és még mindig jobban járok, mintha hagyom, hogy a rendszer leszívja azt amit feltöltök.
Ez nem jelenti azt, hogy a társadalmon kívül akarok élni, de ha valaha ebben a rohadt életben akarok mondjuk Cannes-ben, Korfun, Krétán egy nyaralót, azt középosztálybeliként csak így tudom megvalósítani.