Oldala 8 of 25 ElsõElsõ ... 67891018 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 249

Topic: Fõzõk,edények,fõzõeszközök

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Csak az indításhoz kell felpumpálni. (10-12 pumpálás) Utána már a saját hõjétõl megmelegszik egy kicsit a tartály. Mivel a benzinnek nagy a hõtágulása, és így állandó nyomás alatt tartja a tartályt, ezért utána már nem kell pumpálni amíg ki nem fogy!

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Biztos hogy benzines! Ha már ég, utána senki nem mondja meg hogy gázzal megy vagy benzinnel!
    Alkohollal, gázolajjal, kerozinnal nem mûködik!

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló kovu78 Hozzászólás megtekintése
    Én most Wd40-es dobozból csináltam petróleumos égõt .

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    http://www.youtube.com/watch?v=WfRovJ1KcCg

Rengeteg ilyen és hasonló videók vannak fent, mely kellõképpen bizonyítják az emberi leleményesség magas színvonalát.

Ezeket elnézve egyre inkább az kezd kialakulni bennem, hogy a világvége után bizony az egyszerû alkalmatosságok fogják uralni a földön megmaradó maroknyi emberek fõzési (fûtési, stb) igényét.
    Fa.
    Õsidõk óta, sõt(!) a kezdetektõl ez volt az emberiség alap alkalmatossága a tûz táplálására. A katyvasz után a természet gyorsan és nagy erõvel fogja visszahódítani az emberek által elbitorolt területeit. Fák, bokrok, vadregényesek fogják szegélyezni minden léptünket, még a nagyvárosokban is. Nem kérdéses a fatüzelésû kályhák, rakéta tûzhelyek, fatüzelésû bojlerek, gõzgépek stb. (újbóli) térhódítása majd.

Alkohol
    A másik logikus alkalmatosság az alkohol égõk lesznek! Ez a legkönnyebben elõállítható mesterséges energia hordozó!
    Precíz és finommechanikai szerelések újbóli feléledésének alapja is lehet. Nyomásos benzinégõk alapján az alkoholos égõkkel alap forrasztásokat cinezéseket, tömítések olvasztását, stb. elvégezhetünk.
    Az alkohol lepárlása egyszerû folyamat, melyet az emberiség hátrahagyott tárgyaiból bárki összeállíthat. Gyümölcs volt az emberiség elõtt is és lesz utána is. Csak gyorsabbnak kell lennünk mint majd a vadállatok, vagy ha lesz távolsági fegyverünk, akkor a cefrealap mellé egy kis vadhúst is vihetünk a bázisra a gyümölcsösök mélyébõl.

Benzin, gáz úgy ahogy van felejtõs! Egy darabig erõlködni fog a megmaradt emberiség ezekkel, de a leállt autók és a lepárlók tankjai kiürülnek egyszer végleg és bizony nagyipari elõállítás újraindítása lehetetlen lesz.

Napenergia, szélenergia (elektromosságra) szintén felejtõs! Addig míg tönkre nem megy üzemelhet, de alkatrész utánpótlás híján elõbb-utóbb leépülnek.

Vízenergia visszatérhet, akár dinamók meghajtására is rövid idõre, de ezek szintén elhasználódnak. Malomipari tevékenységre viszont megint alkalmas lesz, mert mechanikus fa alkatrészeket elõ fogunk tudni állítani megint.

..és minden ilyenrõl kinyomtatott, primitív szinten elmagyarázott dokumentumok, hogy gyerekeink is tudják majd használni és ne keljen megint 1000 évet várni, míg szépen megint feltalálja ezeket valaki!

Tehát Hölgyeim, Uraim! Fûrész, balta, kés, vödrök, hordók.. minden mennyiségben legyen betárazva!

(bocsánat, most látom, hogy eltértem a topik témájától kissé, de a gondolatok szabad szárnyalása nem ismer határokat és korlátokat...)
    Last edited by Mizu; 02-10-2014 at 12:20 PM.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    A gáz nem felejtõs.

Afrikában vittünk ki olyan segélycsomagokat amiben kerámia gázégõ, mûanyag csõ, zsák és szorító heveder volt. Helyi lakos a zsákba szart, vizet öntött rá és kitette a napra, vagy az árnyékba? Lényeg az, hogy a zsák egy két nap alatt felfúvódott és abból a spaniferrel lassan kiszorítva lehetett a gázégõt mûködtetni. Nem kellett a fõzés miatt a környékbeli erdõket ritkítani...

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Metán gáz... igen azt valóban lehet mindenhol "gyártani" és termelni... de minek?
    Világvége után a volt magyar területeken lesz elég fa mindenhol és a mobilitás jegyeben jobb egy kis üveg pálinka, mint ha cipelnénk egy nagy zsákot, melybõl alkalom adtán gázt préselünk ki... kajafõzésre.

Egyébként ötletes megoldást irtál le!
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sziasztok! Valakinek sikerult mar otthon benzifozot készíteni házilag? Valahol lattam 2.vh usa zsebfõzõt nem nézett ki bonyolultnak. Valaki esetleg ismeri?

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    én csak denszeszeset készítettem, benzineset még nem

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    olyan nekem is van. Szerintem kicsit lassan fõz a denszeszes. Ezert gondoltam, hogy megprobalnam a benzines variációt.