Oldala 3 of 46 ElsõElsõ 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 21 to 30 of 451

Topic: Lábbeli (bakancs, cipõ, túracipõ, surranó és minden más)

Senior Member Zöld Október's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nem igazán vagyok járatos ez ügyben, de én úgy gondolom, hogy egy bõr bakancs annyiból jobb, hogy igénytelenebb, s olcsóbb is. Az általad belinkelt kanadai bakancsot Magyarországon hol lehet megvásárolni? Military és rendvédelmi boltokban? Eddig jónéhány hasonló webshop-ot átnyálaztam, de ezzel még nem találkoztam csak magyar surranókkal és BW bakancsokkal (gondolom azok replikák).

Super Moderator Don't Panic's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezt így azért nem jelenteném ki. A bõr bakancsnak is kell az ápolás és törõdés, különben nagyon gyorsan kirepedezik és dobhatod a kukába. Ráadásul itthon kevésbé ismert, méretre készülõ bakancsokért nem egyszer olyan pénzeket kérnek, amitõl még a jómódú amerikaiaknak is feláll a hátán a szõr. De vannak elfogadható árú, megbízható minõségûek, az tény. Magyarországon kanadai bakancsot nem kapsz. Legalábbis ezt a változatot. A Mark IV-es nek sem ilyen a talpa. Kicsit laposabb mintákat kapott. Az új CADPAT rejtõszínû meg kopik, mint állat. De, ilyen helyeken keresgélve kifoghatsz jó állapotút a méretedben. Az eredeti BW bakancsok (aminek az a két gomb alakú mintázata van a talpában és a bõr durvább felületû) is nagyon jók minõségre. Bár abban azért néha csúszkáltam korai fagyok idején, amikor csak a felsõ pár centi föld volt átfagyva, nappal meg sokszor kiengedett, aztán az egész táj egy nagy, nyálkás izé volt. Ezzel a talppal még ilyen bajom nem volt (mert hogy a Corcoranjaimon is ilyen mintázat van). A régi magyar surci k*** jó bõrbõl volt, csakhát az a talp!
    Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu

Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem azt akartam mondani, hogy a bõr bakancsot megveszed, aztán sose kell karbantartani. Természetes, hogy tisztítjuk, boxoljuk, csak gondolom a bõr ellenállóbb a mechanikai behatásoknak, mint a szivacsos-mûszálas anyagok. Lehet, hogy nem így van, csak így gondolom.

Idézet Eredeti hozzászóló Don't Panic Hozzászólás megtekintése
    Az eredeti BW bakancsok (aminek az a két gomb alakú mintázata van a talpában és a bõr durvább felületû) is nagyon jók minõségre.
    Lehet evidens, de honnan tudom pontosan megállapítani, hogy eredeti vagy replika?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen, így igaz.
    Egyszerû a dolgod, ha azt akarod tudni, hogy eredeti-e vagy sem:
    - eredeti BW bakancsok 2000-es évig bezárólag gojzervarrással készültek (a talp és a felsõrész egymáshoz illesztésénél a peremen körbefutó cérna az valódi cérna).
    - 2005 utántól öntötték és ragasztották a bakancsokat,
    - a nyelv belsõ felén lyuggatott számozás található, ami tartalmazza a méretet is mm-ben,
    - hátul, belül a szár párnázott peremén körbe fehér kódszámok láthatóak,
    - a cipõfûzõ bújtatókon kell lennie egy jól kivehetõ 'MARK' vésetnek,
    - a talpon a sarok elõtt lennie kell egy körnek az alábbi felirattal: "öl u. benzinfest" és "antistatisch" .Így 'ö' betûvel az öl, mivel a németeknek van 'ö' karakterjük az abc-jükben. Kínaiaknak viszont fingjuk nincs, hogy mi az öregisten az. A kör közepén vízszintesen pedig egy betûkbõl olvasható rövidítés található: LHBw (a beszállító kódja) A kör fölött egy kicsivel, az orrész felé pedig a méret mm-ben.
    Ha ez a dombornyomott körpecsét nincs, akkor nem eredeti a bakancs. Bármit is mond a kedves eladó!!! 2000-tõl 2007-ig a kör közepén egy indiánfej volt látható. Ez az import, de valódi Bundeswehr. 2007 óta ugyanitt egy Haix logónak kell lennie, mert õk vették át a gyártást. Minden más erõsen megkérdõjelezhetõ eredetiség szempontjából.

Ja, és persze az ár: az indiánfejes BW bakancs újonnan 80€, míg a Haix 170!
    Last edited by Don't Panic; 04-22-2013 at 07:27 PM.

Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Don't Panic Hozzászólás megtekintése
    Igen, így igaz.
    Egyszerû a dolgod, ha azt akarod tudni, hogy eredeti-e vagy sem:
    - eredeti BW bakancsok 2000-es évig bezárólag gojzervarrással készültek (a talp és a felsõrész egymáshoz illesztésénél a peremen körbefutó cérna az valódi cérna).
    - 2005 utántól öntötték és ragasztották a bakancsokat,
    - a nyelv belsõ felén lyuggatott számozás található, ami tartalmazza a méretet is mm-ben,
    - hátul, belül a szár párnázott peremén körbe fehér kódszámok láthatóak,
    - a cipõfûzõ bújtatókon kell lennie egy jól kivehetõ 'MARK' vésetnek,
    - a talpon a sarok elõtt lennie kell egy körnek az alábbi felirattal: "öl u. benzinfest" és "antistatisch" .Így 'ö' betûvel az öl, mivel a németeknek van 'ö' karakterjük az abc-jükben. Kínaiaknak viszont fingjuk nincs, hogy mi az öregisten az. A kör közepén vízszintesen pedig egy betûkbõl olvasható rövidítés található: LHBw (a beszállító kódja) A kör fölött egy kicsivel, az orrész felé pedig a méret mm-ben.
    Ha ez a dombornyomott körpecsét nincs, akkor nem eredeti a bakancs. Bármit is mond a kedves eladó!!! 2000-tõl 2007-ig a kör közepén egy indiánfej volt látható. Ez az import, de valódi Bundeswehr. 2007 óta ugyanitt egy Haix logónak kell lennie, mert õk vették át a gyártást. Minden más erõsen megkérdõjelezhetõ eredetiség szempontjából.

Ja, és persze az ár: az indiánfejes BW bakancs újonnan 80€, míg a Haix 170!
    Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nincs mit! "Szakmai ártalom".

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nézzétek ez a bakancsot:

http://militaria-nagyaruhaz.hu/hu/te...-ferfi-bakancs

Ilyet akarok majd csak húzós ára van. És jól jegyezzétek meg a haix nevét, jó bakancsokat gyárt, sajnos ebbõl is van másolat ezért meg kell nézni mit veszel.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Szia, és mi a véleményed az M-Tramp által (szvsz ez lehet, hogy azonos a Reintex-szel) gyártatott BW harci bakancsról? Nagyon gáz (nem telik másra)?
    Az fasza kis bakancs, csak hosszabb távon a talpa már nem annyira kényelmes mint egy túra bakancsnak. Vízálló ha boxolod és karbantartod. Viszont érdekes hogy ilyen olcsó, én használtan szoktam ennyiért látni lehet hogy utángyártott bár a képen lévõ az valószínüleg nem az. Viszont nekem volt corman bakancsom és annál jobb a BW harci bakancs így nem értem az ár különbséget, de ha eredeti akkor nagyon megéri ennyiért.
    Szerintem ez egy jó közép kategóriás bakancs, ár értéket tekintve meg méginkább jó. Annyi biztos hogy ezt 10 év múlva is fogod tudni használni.

Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valami jobb minõségû talpbetéttel mennyivel növelhetõ a komfortérzete?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    nlkná
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Szia, és mi a véleményed az M-Tramp által (szvsz ez lehet, hogy azonos a Reintex-szel) gyártatott BW harci bakancsról? Nagyon gáz (nem telik másra)?
    Nézz szét a munkaruházati boltok kínálatában, ott találsz valóban jó minõségû és megfizethetõ bakancsot!

A topic keresõszavai: