Oldala 10 of 39 ElsõElsõ ... 8910111220 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 390

Topic: Hit és vallás

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    A sötét anyag, sötét energia jó alternatívának tûnik, és alapból a kvantumkutatások manapság sok olyan dolgot feltárnak, ami akár a világegyetem keletkezésére is nagyobb rálátást adhatnak, gondolok itt a tér és az idõ szerkezetére, és hogy ehhez kapcsolódóan ma már valósággá vált a laborokban a teleportáció, vagy a kvantumkommunikáció. Ez magyarázatot adhat arra is, hogy honnan jöhetett pl. anyag és energia.
    Nézzétek el általános ismeretbeli hiányosságaimat, de esetleg tudnál errõl/ezzel kapcsolatban linket, ahol nem csak szakszavakkal van róla leírás? Tudom hogy a google a barátom, de szûrni kellene a bonyolult vagy sallangos oldalakat, és az sok idõ, ha van betárazva könyvjelzõkbe, vagy konkrét tudod, hol keressek, megköszönném.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    ...sok erkölcsi tanmese is van, ahol valami megdöbbentõ "kell" a páli fordulathoz. Pl. a legrosszabbat meg kell tapasztalnod, hogy felismerd a jót.
    Oké, ez így érthetõ.

Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Igyekeztem sok idõ rászánni a gépelésre.
    Igen, láttam, és köszönöm szépen (így egyben az összeset)!

Senior Member szöged's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    Hódmezõvásárhely
    Thumbs Up
    Received: 13
    Given: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Nézzétek el általános ismeretbeli hiányosságaimat, de esetleg tudnál errõl/ezzel kapcsolatban linket, ahol nem csak szakszavakkal van róla leírás? Tudom hogy a google a barátom, de szûrni kellene a bonyolult vagy sallangos oldalakat, és az sok idõ, ha van betárazva könyvjelzõkbe, vagy konkrét tudod, hol keressek, megköszönném.
    itt van egy-két rövidebb link:
    (tisztára, mint a mátrixban )
    http://index.hu/tudomany/holo0626/
    http://index.hu/tudomany/2013/12/12/..._egy_hologram/

az egyik személyes kedvencem:
    http://www.idokep.hu/hirek/quantum-r...-choice-eraser

ez kicsit avatáros:
    http://www.idokep.hu/hirek/ereznek-a-novenyek

na most így hirtelen ennyi

de ami engem elindított ezen az úton az esetleg mailben mehetne el, mert elég nagy
    (azt hiszem; érdemes azzal kezdeni)

szerk.:
    MEGVAN!

ezt olvassátok el elõször, ha tudni szeretnétek mi fán terem a kvantummechanika!
    http://mek.oszk.hu/00500/00571/html/s0.htm
    Last edited by szöged; 01-02-2014 at 08:26 PM. Indoklás: kigugliztam

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Szöged megelõzött, köszönet neki
    Az idõképes cikk nagyon jó, én is csak ajánlani tudom.

Van aztán az, hogy hologram a világ. Néhány keleti vallásban is említenek hasonlót, illetve nem pont ezzel a szóval. De a lényeg, hogy a kollektív tudat hozza létre azt, amit mi valóságként értelmezünk, egy másik síkon, a gondolatin. Végülis a Mátrixos hasonlat is stimmel valamennyire, csak mi vagyunk a Smith ügynök, Neo, meg a gépek is egyszerre

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 45
    Given: 17

0 Not allowed!
    Ne szakíts félbe, Uram, imádkozom!

Ember: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy...
    Isten: Tessék!
    E: Ne szakíts félbe, kérlek! Imádkozom.
    I: De hisz éppen megszólítottál.
    E: Én megszólítottalak? Á - tulajdonképpen nem. Az ima szól így: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy...
    I: No tessék, már megint! Te hívsz engem, hogy beszélgessünk egy kicsit, nem? Tehát mirõl van szó?
    E: Szenteltessék meg a Te neved...
    I: Komolyan gondolod?
    E: Mit?
    I: Valóban meg akarod szentelni a nevem? Tudod, hogy mit jelent ez tulajdonképpen?
    E: Azt jelenti... azt jelenti... A csuda vigye el, mit tudom én, mit jelent! Honnan tudjam?
    I: Azt jelenti, hogy meg akarsz tisztelni, hogy én neked egyedülállóan fontos vagyok, hogy számodra a nevem értékes.
    E: Igen, ezt értem. Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is...
    I: Teszel ezért valamit?
    E: Hogy a Te akaratod teljesüljön? Természetesen! Rendszeresen járok istentiszteletre, egyházi adót fizetek, ha valamire gyûjtenek én is adakozom, megtartom a böjtöt, és szoktam imádkozni is...
    I: Én többet akarok; hogy az életed rendbe jöjjön, hogy a szokásaidat, melyek mások idegeire mennek elhagyd. Azt akarom, hogy a betegek meggyógyuljanak, az éhezõk ételhez jussanak, a szomorúakat megvigasztalják...
    E: Miért éppen nekem mondod ezt? Mit gondolsz, hány gazdag képmutató ül a templomban? Nézz csak körül!
    I: Bocsáss meg! Azt hittem, te valóban azért imádkozol, hogy legyen meg az akaratom. Ez ugyanis egészen személyesen annál kezdõdik, aki ezt kéri.
    E: Ez világos. Imádkozhatom most tovább? Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma...
    I: Ember, máris túlságosan kövér vagy! Kérésedben a kötelezettség is benne rejlik, hogy valóban tegyél valamit azért, hogy a világ millió éhezõje naponta kenyérhez jusson.
    E: És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezõknek...
    I: És Jancsi?
    E: Jancsi? Ne kezdd el most már õt is! Nagyon jól tudod, hogy valahányszor találkozunk, olyan szemtelen, hogy dühöngeni kezdek. És õ is tudja ezt. Nem vesz komolyan, mint munkatársát, és egyáltalán, az idegeimen táncol ez az alak...
    I: Tudom, tudom! És az imádságod?
    E: Nem úgy értettem!
    I: Legalább becsületes vagy. Örömet szerez neked, hogy ilyen sok keserûséggel és ellenszenvvel rohangálsz a világban?
    E: Beteggé tesz.
    I: Meggyógyítlak. Bocsáss meg Jancsinak, és én megbocsátok neked.
    E: Hm... Nem tudom, hogy rá tudom-e szánni magamat.
    I: Segítek neked!
    E: És ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól...
    I: Nagyon szívesen. Kérlek, kerüld azokat a személyeket és helyeket, ahol kísértésbe kerülhetsz!
    E: Hogy gondolod ezt?
    I: Hiszen ismered gyenge pontjaidat! Udvariatlanságod, magatartásod az anyagiakban, agresszió, nevelés. Ne adj lehetõséget a kísértésnek.
    E: Azt hiszem, ez életem legnehezebb Miatyánkja. De most van elõször köze a mindennapi életemhez.
    I: Remek! Imádkozd nyugodtan végig!
    E: Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsõség mindörökké. Ámen.
    I: Tudod mi a legjobb? Az, hogy ha olyan emberek, mint te, elkezdenek engem komolyan venni, igazán imádkozni és az én akaratomat tenni, akkor aztán észreveszik, hogy mindaz, amit az én országom eljöveteléért tesznek, õket magukat is boldoggá teszi!

Ismeretlen számomra a szerzõ

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Ne szakíts félbe, Uram, imádkozom!

Ember: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy...
    Isten: Tessék!
    E: Ne szakíts félbe, kérlek! Imádkozom.
    I: De hisz éppen megszólítottál.
    ...
    Ez nagyon jó

Pont most olvastam egy értekezést a különbözõ természeti folyamatok és a bibliai jövendölések meglepõ párhuzamairól, abban azt írták, hogy az aszteroidabecsapódás is egy vázolt esemény a közeljövõre (ez mondjuk inkább tipp, mármint a közeljövõ) nézve. Na nem olyan Armageddonos, mindent elpusztítós aszteroida, inkább egy amolyan The Road light meteorbecsapódás, ami bár nagy károkat okoz, egymagában nem csinál tartós világméretû kataklizmát.

Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    2028 körül esedékes egy! Állítólag (médiumi közlés szerint(akkoriban voltam kapcsolatban velük, és olvastam a chatlogot ahova legelõször feljegyezték)) ha eléggé megemelkedik az emberiség rezgésszintje, vagyis több szeretetet táplálnak mint haragot és kapzsiságot (kb így tudom leírni), akkor elkerülhetõ a becsapódás!
    Ha jól emlékszem, valami olyasmi volt hogy egy másik kisbolygó térítheti el a pályájáról.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezek a médiumi dolgok sokszor eléggé bénák... :/ Nem mondom, hogy nincs semmi valóságalapjuk, de azért nagy többségük egyszerû szenzációhajhászás. Egy ilyen kõkeményen fizikai dolgot, mint egy aszteroida/kisbolygó pályáját meg örömködéssel sajna nem lehet módosítani. Az, amit mondasz, manapság a neurolingvisztikai programozás asszociatív vadhajtásaként (dzsézösz, sosem gondoltam, hogy valaha is leírok egy ilyen mondatot ) fut a határtudományokban, a már kitárgyalt mátrix-világegyetem, hologram-valóság témakörében. Az a baj vele, hogy nem veszi figyelembe azt, amit mondjuk eleve elrendeltségnek hívunk. Azt, hogy egy adott objektum mondjuk évmilliók óta mozog egy fix pályán, és aligha az emberiség rezgésszintje fogja ezt a pályát megváltoztatni. Persze lehet, de az eddigi tények az ellenkezõjét támasztják alá.

Meg nekem még az a személyes bajom a gurukkal, médiumokkal, segítõkész földönkívüliek gondolatával kacérkodó népekkel, hogy nem veszik figyelembe azt az aprócska tényt, hogy ezek a hihetetlenül magas szellemi és spirituális szinten lévõ kvázi-istenek még bizony egyetlen fát sem ültettek el nekünk.

Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hát több nekifutással kell elolvasnom mert eltéved a figyelmem a szólabirintusodban!

Egyébként nekem is égnek áll a hajam egyes "rózsaszín" médiumi írásoktól, mint a delfin intelligencia vagy mi a szösz, meg hasonló agymenéseken.

Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mi van ha a szeretetenergia csökkenti a gravitációt?
    És mi van ha a piramisokat a szeretet aranykorában építették?
    Valamelyik "rózsaszín" médium azt mondja hogy képesek leszünk repülni, meg még hajmeresztõbb ökörségeke.
    Szóval lehet hogy nem is kisbolygó téríti el, hanem maga a föld nem fogja a gravitációjával magába irányítani?
    Najó, ilyen sok hülyeséget még sose írtam le egyszerre

Egyébként a kõkemény fizikai tudományok ill kísérletek még nemigen tudtak két egyforma jégkristályt vagy növényt elõállítani, amiket elõzõleg különbözõképpen szuggeráltak.
    Akadhatnak olyan törvényszerûségek amiket még nehéz lehet kimutatni.