Oldala 12 of 24 ElsõElsõ ... 2101112131422 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 235

Topic: Nagyvárosi kertészkedés

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mrPickles Hozzászólás megtekintése
    Tápoldatot készítése: fogsz egy adag zöld növényt és beleteszed egy vödör vízbe, és nem nyúlsz hozzá két hétig. Ezután leszûröd és kész.
    Komposzt: idõrõl idõre át kell forgatni, hogy gyorsabban bomoljon le

Melyik a könnyebb?
    Hát én régebben nézegettem a témát, nem olyan egyszerû...
    Növényenként és a növények életciklusa alatt is eltérõ tápoldat az optimális, N-K-P, mikro-, makroelem tartalmát házilag nem tudod mérni, szinten tartani.
    Azért pár dologra vannak mérõcsíkok, de az beszerezhetõ (lesz)?
    Gondolom nem kell tökéletes tápoldat, de azért nem tûnik olyan egyszerûnek hogy kiáztatok pár növényt.

Ha mûködik az aquapónia szerintem inkább abba az irányba kellene kísérletezni, ott nem kell bajlódni a tápoldattal plusz van halhús is.

(Nem akartam ezzel vitát indítani, csak azért tettem be hátha valakit érdekel.)

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Ez azért nem így van. A gombák, baktériumok meg kukacok lebontják a szerves dolgokat, de nem azért hogy a növénynek jó legyen hanem mert amit növény felszív az az õ végtermékük. nem is érdekli õket mi történik vele. A növények meg ezeket a lebontott és vízben feloldott tápanyagokat hasznosítják. A növények is kiba. mindegy mi bontja le a cuccot neki csak az a fontos, hogy vízben oldott legyen, hogy feltudja szívni. Már csak abba is gondolj bele, hogyha a növények kéne a gomba/baktérium akkor nem élne meg nélkülük, nem lehetne vízben nevelni õket. .
    Láttam videókat, üvegházban, saláta vízen úszó tálcákba dugdosva elindul egy hosszú medencében, mire végigér szüretelhetõ .

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Ez azért nem így van. A gombák, baktériumok meg kukacok lebontják a szerves dolgokat, de nem azért hogy a növénynek jó legyen hanem mert amit növény felszív az az õ végtermékük. nem is érdekli õket mi történik vele. A növények meg ezeket a lebontott és vízben feloldott tápanyagokat hasznosítják. A növények is kiba. mindegy mi bontja le a cuccot neki csak az a fontos, hogy vízben oldott legyen, hogy feltudja szívni. Már csak abba is gondolj bele, hogyha a növények kéne a gomba/baktérium akkor nem élne meg nélkülük, nem lehetne vízben nevelni õket. .
    Egy új tanulmány szerint kölcsönös kereskedelem zajlik a növény gyökere és a baktériumok, gombák között!
    Ha megtalálom belinkelem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló BragBOL Hozzászólás megtekintése
    Egy új tanulmány szerint kölcsönös kereskedelem zajlik a növény gyökere és a baktériumok, gombák között!
    Ha megtalálom belinkelem.
    Elég régi tanulmány lehet, mert én már az általános suliban hallottam ezt biológiaórán, bár ott szimbiózisnak neveztük

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Holap nagyon kedvezõ lesz vetni a holdnaptár szerint. Foleg a hosszu tenyész idejû növényeket javasolt pl paprika padlizsan es egyébb primõr zöldségeket. A vetéstöl számítva kb 8 hétre kell kiultetni szabadfoldbe. Remelem mar mindenki beszerezte a megfelelo magokat?

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ma ultettem par szem csiras krumplit a komposztos zsakba, mert az is eros, s raadasul ingyen adjak a komposzthoz, tehat koltseg szinte semmi. (Ja, a zsak aljat lukasztani kell, nehogy berohadjon az ontozoviz miatt) image.jpgimage.jpg
    Last edited by mossberg-operator; 03-16-2014 at 07:54 PM.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na ilyet rendeljen mindenki, majd ültesse el az utcai kerítés tövébe! Ha megnõ szépen fog mutatni! Csudájára járnak majd a népek!
    http://www.aliexpress.com/store/prod...564288637.html
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Krumplisarok a kocsibeallo vegeben. image.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sokat haladtam az allotmentben, 2 napig asas, szemetegetes, ultetes: borso, repa, 60 bokor burgonya (4 fajta), hagymak. Kifogytam vetomagbol. Meg sok palanta kerul majd a meleghazba, almapaprika, paradicsom, fuszerpaprika. A tyukol tema meg csak tervezesi fazisban, gyerek jatszohazat mindig elviszi a szel, lehet hogy le kell asnom.... Par kep: image.jpgimage.jpgimage.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Idén kb. 1 hónapja csinálom szabadidõmben (tavaly késõbb kezdtem) igen pici területen (ennyi a lehetõség), most is többségét magról, már kezd alakulni, de messze még az elképzelés. Borsó már kint van.
    Kep?

A topic keresõszavai: