0

Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, mirõl van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegõbe, Pelikán.
találtam olajmécses olcsobban-köszi
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Snake bite kit.
http://www.ebay.com/itm/251385505341
Tudom, hogy nálunk "maximum" pár viperától kell tartani, de ártani nem árthat, akár túrázáskor is.
Szerintetek ?
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ez nem ellenszérum, hanem fertõtlenítõ és kis vákuumos kupakok, amiket az elsõ pár percben kell használni.
hasznos ha tényleg vipera ellen is jó pl bár lehet hogy elszabadul egy illegáliasn behozott csõrgõkigyó. szép hazánkban történtek már csodák sõt folyamatosan...![]()
Ez nem valamiféle szérum, nem is csodaszer. Arra való, hogy kígyómarás után kiszívják a méreg egy részét illetve fertõtlenítsék a sebet - hogy minél kevesebb károsodás következzen be, míg eljutnak a kórházba. Errõl is vitatkoznak, hogy mennyire hatásos. Van aki szerint semennyire.
Kígyómarást jobb elkerülni, nem piszkálni õket, rendesen felöltözni (pl. túrabakancs) és körültekintõen közlekedni. Itthon a keresztes viperának is olyan gyenge a mérge, amitõl egy egészséges felnõtt nem hal meg. Európában a legveszélyesebb a homoki vipera, ez elõfordulhat Erdélyben is, szóval reális veszélyt jelent - marás után a mérge lebontja a szöveteket, sok áldozaton maradandó nyomot hagyott, esetleg amputálni is kellett valamelyik testrészüket. Szóval semmi jó nem származik abból, ha valakit egy veszélyes kígyó megmar.![]()
Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
Hát , kígyómarás esetén , én úgy tudom érdemes megvágni a marás helyét , és kinyomni a vért .
Ha a linkelt cucc ilyen sebkiszívó szerûség , akkor helyette inkább egy orvosi fecskendõ végét levágva , szerintem ugyanúgy mûködik , és olcsóbb ...
Hajdúhadház-Téglás-on van egy ma is mûködõ katonai gyakorlótér meg lõtér. Régen orosz laktanya is volt ott. A területen bõven van keresztes vipera. Mivel oda épeszû emberek járnak dolgozni, idejét se tudják mokor mart meg valakit a vipera. Látni meg szinte mindenki látott arra kígyót.
A wiki szerint: A kígyómarás ritkán halálos, Magyarországon utoljára 2001-ben fordult elõ tragikus végkimenetelû eset. A vér alakos elemeit kicsapó méreg ettõl függetlenül huzamosabb ideig tartó kellemetlenséget és részleges bénultságot okozhat, a felépülés legfeljebb egy évig tart. A keresztes vipera által megmart betegek általában a nyíregyházi Jósa András Kórház Sürgõsségi Betegellátó és Toxikológiai Központjában kapják meg az ellenszérumot, és a szükséges kezelést.