Oldala 22 of 98 ElsõElsõ ... 1220212223243272 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 211 to 220 of 974

Topic: Ezt venném (van már vele tapasztalata valakinek?)

Member Hyster's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló kovu78 Hozzászólás megtekintése
    Csatolmány 1784

errõl mi a véleményetek ?
    mit lehet tudni róla? mi van benne, plusz lehet utántölteni?

lononercsecse a hivatkozásodat nem nyitja meg
    Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, mirõl van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegõbe, Pelikán.

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    találtam olajmécses olcsobban-köszi

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Snake bite kit.

http://www.ebay.com/itm/251385505341

Tudom, hogy nálunk "maximum" pár viperától kell tartani, de ártani nem árthat, akár túrázáskor is.

Szerintetek ?

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló imi79 Hozzászólás megtekintése
    Snake bite kit.

http://www.ebay.com/itm/251385505341

Tudom, hogy nálunk "maximum" pár viperától kell tartani, de ártani nem árthat, akár túrázáskor is.

Szerintetek ?

ha be is tudod adni annak akit megmart a kígyó akkor szerintem is hasznos, de lehet ez kifejezetten csõrgökigyó elleni szérum ?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez nem ellenszérum, hanem fertõtlenítõ és kis vákuumos kupakok, amiket az elsõ pár percben kell használni.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    hasznos ha tényleg vipera ellen is jó pl bár lehet hogy elszabadul egy illegáliasn behozott csõrgõkigyó. szép hazánkban történtek már csodák sõt folyamatosan...

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Ez nem valamiféle szérum, nem is csodaszer. Arra való, hogy kígyómarás után kiszívják a méreg egy részét illetve fertõtlenítsék a sebet - hogy minél kevesebb károsodás következzen be, míg eljutnak a kórházba. Errõl is vitatkoznak, hogy mennyire hatásos. Van aki szerint semennyire.
    Kígyómarást jobb elkerülni, nem piszkálni õket, rendesen felöltözni (pl. túrabakancs) és körültekintõen közlekedni. Itthon a keresztes viperának is olyan gyenge a mérge, amitõl egy egészséges felnõtt nem hal meg. Európában a legveszélyesebb a homoki vipera, ez elõfordulhat Erdélyben is, szóval reális veszélyt jelent - marás után a mérge lebontja a szöveteket, sok áldozaton maradandó nyomot hagyott, esetleg amputálni is kellett valamelyik testrészüket. Szóval semmi jó nem származik abból, ha valakit egy veszélyes kígyó megmar.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Hát , kígyómarás esetén , én úgy tudom érdemes megvágni a marás helyét , és kinyomni a vért .
    Ha a linkelt cucc ilyen sebkiszívó szerûség , akkor helyette inkább egy orvosi fecskendõ végét levágva , szerintem ugyanúgy mûködik , és olcsóbb ...

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló SSG Cooper Hozzászólás megtekintése
    Nem feltétlenül hülyeség, jobb mint a semmi, a véráramba kerülést lassítja, illetve a felszívódást. Ettõl függetlenül orvosi segítség mindenképpen kell, hiszen nem méregtelenít, max. idõt lehet vele nyerni. Bizonyos kígyómérgek ellenszere csak a Fõvárosi Állatkertbõl szerezhetõ be, ha ott nincs, szomszédos országokból hozzák át, vagy kell érte menni kéklámpával. Bizonyos fajok mérge percek alatt öl, jobb a békesség, eleve kerülni a lehetséges helyüket, ha ilyen helyre utazik az ember. Magyarországon is van létjogosultsága a marásveszélynek, bizonyos vidékeken megél a keresztes vipera (Zemplén, Zala, Tolna, Somogy) illetve a parlagi vipera (Duna-Tisza köze, Hanság).
    A Hansagban mar talalkoztam viperaval....messzire elkerultuk egymast. Ez regen volt.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Hajdúhadház-Téglás-on van egy ma is mûködõ katonai gyakorlótér meg lõtér. Régen orosz laktanya is volt ott. A területen bõven van keresztes vipera. Mivel oda épeszû emberek járnak dolgozni, idejét se tudják mokor mart meg valakit a vipera. Látni meg szinte mindenki látott arra kígyót.
    A wiki szerint: A kígyómarás ritkán halálos, Magyarországon utoljára 2001-ben fordult elõ tragikus végkimenetelû eset. A vér alakos elemeit kicsapó méreg ettõl függetlenül huzamosabb ideig tartó kellemetlenséget és részleges bénultságot okozhat, a felépülés legfeljebb egy évig tart. A keresztes vipera által megmart betegek általában a nyíregyházi Jósa András Kórház Sürgõsségi Betegellátó és Toxikológiai Központjában kapják meg az ellenszérumot, és a szükséges kezelést.