Oldala 39 of 162 ElsõElsõ ... 2937383940414989139 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 381 to 390 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 44
    Given: 17

0 Not allowed!
    Nem csak a növényvédõ permetekkel kell számolni hanem a tartósító kencékkel, pl almánál is használnak valami viaszt, így én szappannal szoktam megmosni az almát úgy hogy a végén énekeljen az alma mikor végighúzom az újjam rajta

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fater.lajos Hozzászólás megtekintése
    Ezt részletezd. De ne közhelyekkel, hogy permetezték, mert ez szinte minden gyümölcsre igaz.
    http://www.origo.hu/tafelspicc/hirek...jat-nebih.html
    http://tudatosvasarlo.hu/cikk/citrus...ned-sutemenybe

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nekem van 5 db citromfám évrõl évre több citromot szüretelek róluk , aki teheti neveljen citrusfélét a teraszon megéri , boltba nem nagyon kell citromot venni és 100% vegyszermentes mert én még tápoldatot se adok nekik, hanem érett marhatrágyát + tóvizzel locsolom ami szintén tápanyagokban gazdag . Most tettem ki õket a teraszra eddig teleltek ilyenkor nem túl szépek elég sok levelet ledobálnak de tavasz elején már hozzák a virágokat olyankor nagyon jó illat tölti be a teraszt .

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    csináltam pár képet a citrusokról , most nem olyan szépek a tél mindig megviseli õket de tavasszal rendbe jönnek .
    IMG_2370.jpgIMG_2371.jpgIMG_2375.jpgIMG_2376.jpg

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Nagyon szépek! Pont mostanában gondolkodtam rajta, hogy kellene venni pár citromfácskát! Csak, hát nem olcsó mulatság sajnos...

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Páromnak is fáj a szíve citromfára. Egy kicsit vettünk, szerintem inkább dísz lehet, de lehullott a levele lakásban, ablakban .
    Tudsz ajánlani fajtát?

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Páromnak is fáj a szíve citromfára. Egy kicsit vettünk, szerintem inkább dísz lehet, de lehullott a levele lakásban, ablakban .
    Tudsz ajánlani fajtát?
    A citrusfélék nagyon kényesek a teleltetésre , sajnos én is beleestem az elsõ években sok hibába az egyik legszebb narancs fám rá is ment . A legfontosabb ,hogy télen fûtött szobába teleltetni nem szabad, mert az szinte biztos a fa halálát okozhatja . Ha van olyan helység télikert garázs ahol a hõmérséklet a legnagyobb hidegben se megy -1 fok alá akkor ott lehet teleltetni a fákat . Az is fontos ,hogy világos helyen kell teleltetni sötét pince vízóraakna stb... kilõve . Elõszoba , lépcsõház nyári konyha világos garázs a megfelelõ teleltetõhely . És a huzatra is kényesek Viszont ha megkapják a törõdést akkor egész évben biztosítva van a C-vitamin természetes formában . Metszéskor szokták gyökereztetni a fás szárakat de én nem javaslom mert hosszadalmas kétséges sikerû és mire abból termõ fa lesz megöregszel Kertészetekben már elég sok félét lehet kapni , olyat érdemes venni ami már terem és látni a gyümölcsét el tudod dönteni ,hogy megfelel e . Fajtákat nem ismerem rengeteg van mint az almából .Idén szeretnék két három banánfát is venni ha ügyesen csinálom akár termõre is fordulhatnak .

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Köszönjük szépen! Hasznos volt, amit a teleltetésrõl írtál! Szerintem csak veszek majd egyet és megpróbálkozom a tartásával... Ha 1-2 évet kibír, akkor jöhet a többi!

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    csináltam pár képet a citrusokról , most nem olyan szépek a tél mindig megviseli õket de tavasszal rendbe jönnek .
    IMG_2370.jpgIMG_2371.jpgIMG_2375.jpgIMG_2376.jpg
    Nincs még kicsit korán a kihelyezéshez? vagy éjszakára beviszed még? Nehogy mecsípje a fagy

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Nincs még kicsit korán a kihelyezéshez? vagy éjszakára beviszed még? " a citromfák alkalomszerûen a -3 mat is kibírják , de mostanában éjszaka nálunk 0 alá nem ment a hõmérséklet , egyébként figyelem az idõjárást ha úgy alakulna ,hogy visszajönnek az éjszakai fagyok akkor beteszem a garázsba õket éjszakára . Viszont rengeteg plusz idõt nyerek a korai tavasszal , a nappali napsütésben már érnek a zöld citromok , és az egyik fán már virágkezdeményeket is láttam .