Oldala 30 of 62 ElsõElsõ ... 20282930313240 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 291 to 300 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,112
    Given: 1,129

0 Not allowed!
    Nem feltétlenül. Próbáltad már milyen 3 napig egyáltalán semmit nem inni és nem enni?

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Probaltam, mert kellett. Szörnyü egy dolog!
    Jo a "Divas! reklam, mert nalam is ilyen szindromak kezdenek jelentkezni, viz es ennivalo hianyakor.
    Az asszony ilyenkor a szamba nyom egy darab csokit... es tenyleg helyrejövök.

A lenyeg viszont az, hogy ki lehet birni, ha muszaly, söt meg ad egy kis adrenalint is az elejen. Szamtalan pelda van eltevedt emberekre, gyerekekre, kiket napok multan talaltak meg es semmit sem ettek, mert nem mertek enni az erdöben.

A BG filmek azert jok valamelyest, mert megmutatja, hogy igazabol miket is tudnank megenni, ha muszaly volna valamit mar enni. Hangyak, pondrok, fenyömag, hal tojas nyersen, stb.

Rövid tavon tehat nagyobb veszelyt jelent reszünkre a faradsag, az atazas (az ezzel jaro lebetegedes, tödögyuszi), hideg, vagy a forrosag.
    A sebek elferözödese is hamar leveri az embert a labarol...
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A lenyeg viszont az, hogy ki lehet birni, ha muszaly,
    Ha viszont van nálad étel akkor nem muszáj. Ez a lényeg.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Elvileg 3 napig bírja az ember víz nélkül, valamint 3 hét után várható kritikus helyzet elélem nélkül.
    Te bírod 3 napig víz nélkül?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak ha van elég sör.

Akkor biztosan bírja.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Ezen mar gondolkoztam én is.
    Elvileg 3 napig bírja az ember víz nélkül, valamint 3 hét után várható kritikus helyzet elélem nélkül.
    A 24 és 72 órás csomagnak nem inkább a környezeti hatások tulélését (hideg-meleg-csapadék) és az esetleges sérülések ellátását lennének hivatottak szolgálni?
    Emlékeim szerint, én eddig minden leírásban láttam a kaja/víz felsorolását. Másrészt a felkészülésnek szerintem az lenne az egyik lényeges pontja, hogy ne kellejen kipróbálnod, hogy milyen 3 napig nem enni. Nálam az esetek 90%-ban azért van víz(kulacsban) és egy-két szelet csoki/mûzliszelet, meg egy kis konzerv. A víz meg a csoki elég fogyóeszköz. Volt már hogy ez tette sokkal kellemesebbé a váratlanul jött túlórát .

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    Te bírod 3 napig víz nélkül?
    Konkret valasz reszedre: Nem tudom, mert meg nem probaltam!

Meg csak valamivel több mint 2 nap volt viz, elelem es alvas nelkül. Nem kellemes egyik sem...
    A 3 nap egy atlagos embernek elkepzelhetö, aki nem mozog, a hömerseklet optimalis, stb.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló F.T. Hozzászólás megtekintése
    Emlékeim szerint, én eddig minden leírásban láttam a kaja/víz felsorolását. Másrészt a felkészülésnek szerintem az lenne az egyik lényeges pontja, hogy ne kellejen kipróbálnod, hogy milyen 3 napig nem enni. Nálam az esetek 90%-ban azért van víz(kulacsban) és egy-két szelet csoki/mûzliszelet, meg egy kis konzerv. A víz meg a csoki elég fogyóeszköz. Volt már hogy ez tette sokkal kellemesebbé a váratlanul jött túlórát .
    Valoban emlitik mindenhol, de a kerdes amit kezdtünk feszegetni, hogy valoban kell-e bele, vagy anelkül vegünk?!?!

Egy eltulzott pelda:
    Mikor egy amerikas csalad elindul ki a termeszetbe a böhöm lakokocsival, akkor abban van minden jo es hasznos dolog.
    WC, folyekony szappan adagolo, kenyerpirito, melyhütö fagyasztott elelmiszerekkel, konzervek garmada, frisskenyer-sütö, agyak, asztalok, evöeszközök a fiokban, nagy balta, kisbalta, motoros lancfüresz, gazos grill...

2-3 hetet el lehet-e tölteni ezek nelkül a termeszetben ugyan ott, ahol ezek taboroznak, csupan 1 hatizsaknyi cuccal??
    A valasz, igen, csak nem olyan kenyelmesen esetleg es kicsit jobban nelkülözve!

A 24-72 oras BOB zsakbol kimarado "elegendö" viz es elelmiszer is ilyen szerintem. Jo lenne ha lenne benne, de könnyebb es kisebb nelküle a zsak.
    Kihangsulyoznam az "elegendö" szot.
    A vizböl szerintem max 0,5 liter es az is az esetleges sebek elletasara inkabb. Egy viztisztito, vagy egy szipoka, sokkal kisebb es könnyebb.
    Enni (csipegetni) meg utközben is lehet elvileg Magyarorszagon mindenhol.

Doom felvetese nem volt oktalan. A sajat reszemröl lehet atertekelem a cuccok tartalmat, vagy letrehozok mas tipusu csomagolasi tervet.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    [
    A 24-72 oras BOB zsakbol kimarado "elegendö" viz es elelmiszer is ilyen szerintem. Jo lenne ha lenne benne, de könnyebb es kisebb nelküle a zsak.
    Kihangsulyoznam az "elegendö" szot.
    Én egy kicsit másképp látom.
    Ha tényleg szükség van a Bob-ra, akkor menekülésrõl van szó, nem tartom valószínûnek hogy lesz idõ / mód ezek külön keresésére. Másrészt ha menetközben beszerezhetõk, utánna úgyis cipelni kell (meg kell lennie a helyének a csomagon), akkor már inkább rögtön legyen nálam az biztosabb.
    Egyrészt vízbõl nekem egy fél napra is kevés a fél liter ( az kb. két korty ). A tisztitóval 2 problémám van - az idõ: módszertõl függõen maga a tisztitás (ki/be csomagolás, esetleg fõzés), másrészt ha épppen nincs víz (pl. legalább tócsa egy keréknyomban ) akkor semmit nem ér.
    Ennivaló sincs mindig (különösen pl télen, amikor amúgy is több energiára van szükség), a nyilvánvalóbb forrásoknál meg valószínüleg "tömeg" lesz .
    Persze ezeken 2 dolog segíthet: útvonal (pl végig patak mellett-akkor tényleg mindig lesz tisztítható víz), elõre elrejtett csomagok.
    Szóval szerintem annyi kaja/víz amennyi csak lehetséges .

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    F.T. egyet értek. arról nem is beszélve, egy stresszes helyzetben a, sokkal több víz kell a szervezetnek, mint normál üzemmódban, b, gebasz esetén valószínüleg nem teheted meg, hogy csak pihengess és c, a csipegetés az erdõbõl sztem esetleges és ezért csak hiú ábránd. én nem ebben bíznék, hanem a nálam lévõ készletben.

Mizu
    köszönöm a korrekt választ. roppant kíváncsi volnék arra az emberre, aki 3 napig aktívan üzemel, teszi a dolgát kint az erdõn víz nélkül. még élelem nélkül, csak vízzel is necces a 3 nap.