Oldala 1 of 28 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 278

Topic: Kések, bicskák, eszközök

Senior Member kheopsz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!

Kések, bicskák, eszközök

Most tervezek egy bicskát vásárolni, de nem tudok dönteni, mert annyiféle van (15fonttól 200ig) csak victorinoxból is, hogy nézegetem, de lövésem sincs, melyiket vegyem.
    Persze azért 200 sok lenne, de arra gondoltam, hogy max egy 30-40fontot rászánnék.
    Keresgéltem itt is bicskákat, de valójában ilyen fórumot még nem láttam itt, ami megdöbbentõ. Vagy csak én vagyok a béna
    Szerintetek hogy érdemes? Egy olcsó ebayes/amazonos cuccot, vagy valami drágább, minõségibbet (ezt a victorinoxot is itt olvastam valahol, vagy valamelyik túlélõs blogon)?
    Egy olyat, amiben a pengétõl a bicikliig minden benne van, vagy inkább 2-3 kisebb, de különbözõ eszközt?
    Kinek mi vált be?

Az én cuccomat hátizsákban tartom, tehát a több kisebb dolog sem lenne gond. A hátizsák a hosszabb utakon (munka) mindig nálam van.
    Egyelõre némi alapkaja (kekszek, de ezt mostanában fejlesztem) egy teljes B-kategóriás elsõsegély csomag, zsepi, wcpapír, sál, lámpa, ahhoz elem, kábelkötelegõ, gumipók, alap-biciklijavító készlet, kesztyû meg némi gyógyszer van benne. De hely még van Iránytû térkép azért nincs, mert az utat ismerem a melóig, ha meg máshova megyek (ami évi 1x fordul elõ), akkor oda viszont elõtte térképnyomtatás/ google maps tanulmányozás.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Van már késes, túlélõkéses és bicskás topic is. Majd átteszem a hozzászólást a megfelelõ helyre.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ahá, már látom, a Felszereléses csoportban keresgéltem csak, oké. Köszi

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló kheopsz Hozzászólás megtekintése
    Most tervezek egy bicskát vásárolni, de nem tudok dönteni, mert annyiféle van (15fonttól 200ig) csak victorinoxból is, hogy nézegetem, de lövésem sincs, melyiket vegyem.
    Ha most ismerkedsz a késekkel jobb ha egy közepes árfekvésût veszel pl. egy svájci bicska (az általd ténylegesen használt szerszámokkal) azzal nem bukhatsz. Ha nagyon olcsót veszel és gyenge minõségû sosem tanulsz meg kést használni és meg is sérülhetsz ha gyenge a zár. 10-15 e Ft-nál többet én nem költenék bökõre a helyedben.:-)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen én is egy közepes minõségû dologra gondolok, hasonló összegben.
    Most elkezdtem átnézni az említett fórumokat, hát... mire végzek az átolvasással/tanulmányozással addigra már megvolt 3-4 világvége...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló kheopsz Hozzászólás megtekintése
    Persze azért 200 sok lenne, de arra gondoltam, hogy max egy 30-40fontot rászánnék.
    Keresgéltem itt is bicskákat, de valójában ilyen fórumot még nem láttam itt, ami megdöbbentõ. Vagy csak én vagyok a béna
    Az én véleményem, hogy univerzális kés nincs. Ahhoz hogy túlélõ helyzetben boldogulj, több kell.

1. "svájci" bicska de még inkább egy multitool.
    Sok hasznos apróságot tartalmaznak, jók a finom munkára, szerelésre, konzervbontásra.

2. "tábori kés" ez lehet egy 14-18cm pengehosszú ~4mm vtg. pengéjû kés, lehetõleg nem recés éllel, szikravetésre alkalmas fokéllel.

3. "harci kés" ez lehet valami masszív min 20cm pengehosszú kétélû tõr, vagy egy rövid (40-50cm) bozótvágó

4. Bár ez nem kifejezetten kés 2-3 egyszerû vasfûrészlapnak is helyet szoríthatnál.
    (fél vasfûrész lap elfér a cipõdben a talpbetét alatt)

Persze ez csak az én véleményem, lehet hogy a profik ízekre szednek érte

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    fenõkövet ugye senki nem felejt el csomagolni

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Én a külön harci kést teljesen fölöslegesnek tartom. Egy akármilyen késsel lehet harcolni, önvédekezni - inkább a készségek fognak számítani nem pedig az eszköz (ne legyen önveszélyes, pl. bicska becsukódó zárral). A Victorinox elsõre tökéletes választás, javaslom a Spartan modellt. Emelllé én egy nagyobb, csapkodós vasat vinnék még - golok, kukri, barong, machete, bolo. Közepes kések közül pedig a bowie forma a kedvencem, de jók a bevált túlélõkések is.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Matt Hozzászólás megtekintése
    Én a külön harci kést teljesen fölöslegesnek tartom. Egy akármilyen késsel lehet harcolni, önvédekezni - inkább a készségek fognak számítani nem pedig az eszköz (ne legyen önveszélyes, pl. bicska becsukódó zárral). A Victorinox elsõre tökéletes választás, javaslom a Spartan modellt. Emelllé én egy nagyobb, csapkodós vasat vinnék még - golok, kukri, barong, machete, bolo. Közepes kések közül pedig a bowie forma a kedvencem, de jók a bevált túlélõkések is.
    Nagyrészt egyetértek de ha valaki nem járatos a "nagyvasak" világában jobb ha marad a bicska közepes 12-20 cm pengehosszú késeknél. A nagy kés helyett hasznosabb lehet egy balta.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    nlkná
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Victorinox-al egyetértek (én a vadász verziót szeretem), de balta helyett én az 60 centis machetét preferálom.