0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Egyelõre egy állandóan magamnál hordható kis kést nézek, kaptam itt ötleteket, most azokat nézegetem, köszi.
Valószínû lenne egy külön interjúm a cégnél, ha véletlenül kiesne a táskámból egy hosszabb tõr![]()
Láttam, hogy az angoloknál élsz, ami kés ügyileg szívás, de van azért megoldás.
Elvileg 3'' alatti nem rögzített pengéjû kést hordhatsz.
Mi fér bele?
Multifogó
Leatherman Kick Ez az egy fogó amiben nem rögzítettek a penge és szerszámok és belefér mérethatárba. Amit hozzá javaslok.
Victorinox Ranger. Pont azok az eszközök vannak rajta ami hiányzik fogóban, mert a Kick belépõ fogó.
Nekem is ez két eszköz az utazós eszközeim. Hollandiában át mentem vele olyan ellenõrzésen ami kifejezetten késekre irányult nem volt gond.
Ha csak egyet akarsz akkor Victorinox Handyman ebben nem olyan jó fogó mint egy Leathermanné, de használható és egyben van minden, viszont viszonylag vastag.
Zsebkések.
Jól használható az angolok katonák kése az army clasp knife, biztos lehet venni surplus boltban, figyelj, hogy ne rögzített változatot vedd.
Itt találsz jól használható angol késeket, beleérte a katonai modellt.
http://www.eggintongroup.co.uk/brands/joseph-rodgers
Végül legyen egy magyar. A magyar kisközép maskara belefér a mérethatárba, ráadásul ha a mesterrel megbeszéled belerak olyan erõs rugót, hogy olyan lesz mint egy fix. Legfeljebb mondod fapofával az angol bobbynak fõleg ha nõ, (tuti nem tudja kinyitni), child and womenproof.
Egy ilyet javaslok. Egy kulcskarikával a karikás részbe, a gyenge oldalú zsebbe egy karabinerrel felfogatva tökéletes férfieszköz. (bár erre vigyázz nem tudom, hogy lehet-e akkor tedd a táskába.
Mester pedig nagyon rugalmas, olyanra csinálja amire szeretnéd. És legalább lenne nálad egy darab Magyarország, mert ilyen késsel az igazi enni, minden magyarnak illik, hogy legyen egy magyar bicskája.
Last edited by aksurv; 03-15-2014 at 12:21 PM.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
Thumbs Up |
Nézegettem amiket ajánlottál, a Kick fogónál azért az áron csuklottam egy kicsit, amazonról lenne vagy 70 font...
A Leatherman wingmant ismered? Annak még elfogadható elsõ-bicskás ára van, azt is nézegettem.
A Handyman drótvágója vajon mit visz át? Ismered valamennyire? Sima dróthálót vagy esetleg valami erõsebb drótot is meg lehet vele nyesni?
Apámnak két ilyen maskara bicskája is van, lehet, hogy amikor kijöttem, le kellett volna nyúlnom egyetNézem az oldalát, mi a fene az a pakli?
A kick láttam sokkal jobb árakat is szerintem nézegess még.
Paklit megmondta MATT.
Wingmannal ugyan az baj mint többivel rögzített a penge. Nem érdemes kockáztatni, mert ha belefutsz ellenõrzésbe huzós lesz.
De vigasztaljon az íreknél még rosszabb. Buszmegállóban állt egy magyar srác rendõri ellenõrzés . Egy sima kis svájci bicska kis híján 3500 euróban fájt neki. Ott SEMMI éles dolog nem lehet zsebedben, persze ehhez képest azért leböködik egymást.
Handyman fogó. Inkább érfogóként tudod használni. Tehát levenni forró bögrét tûzrõl, kisebb csavart meghúzni, vékony drótot átvágni. Nálam mindig van táskámban egy swiss champ is. Volt, hogy LM fogóval nem fértem valamihez, vagy egy lesett kisebb anyát kellett felvenni, jól jött. Másra való mint az LM fogók.
De megteheted, hogy veszel mellé egy kisebb kombinált fogót és berakod a táskádba.
Thumbs Up |
Oké, akkor Kick árakat még keresek.
Megnéztem, hogy itt mi a törvény a késekre, elméletileg egy svájci bicska vagy egy 3" alatti összehajtható kés még magadnál tartható, de ennyi az engedmény. E fölötti késeknél már kell egy jó magyarázat, hogy miért is van nálad.
Különben 5000font + 4 év börtön...
Errõl beszélek. Ehhez képest ott van szerintem a legtöbb késelés Európában.
Ahogy az amerikaiak mondják, ha törvény megtiltja a fegyverviselést, ott csak törvényen kívülieknek lesz fegyverre.
Nagyon nem vágyok oda, nekem annyira hozzátartozik a fegyver és kés az életemhez. A szlovákoknál nincs késszabály, bármilyen méretû késed lehet gyakorlatilag és a világon talán legszabadabb fegyvertartás van, mert mg-42 géppuska még Amerikában se túl gyakori, azt még se ölik halomra egymást.
Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
A szlovák állampolgárra is a magyar fegyvertartási törvények vonatkoznak Magyarországon ? Kettõs állampolgárság ?![]()
Thumbs Up |
Received: 848 Given: 888 |
Nem az állampolgárság a lényeg, hanem hogy épp hol van az illetõ.Különben az Amerikából hazatelepülõ magyarok tömegével vinnék haza a fegyvereket.
![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
A gyilkolászás szerintem sem folyománya a fegyvertartásnak.
Ha valakit ki akar valaki nyírni, az megteszi, mindegy, hogy kés, pisztoly vagy csak egy serpenyõ.
Ha vehetnék fegyvert akkor sem lövöldöznék az utcán sétálókra, mert ha azt akarnám tenni, akkor nyugodtan dobálhatnám õket téglával,ahhoz nem kell engedély és a kertben van egy csomó.
Ha valakinek fegyvere van, nem szükségszerûképpen gyilkos is.
Annak lenne értelme, hogy lehessen fegyvert tartani, de csak feltételekkel pl zárható szekrény, gyerekek miatt.