Oldala 24 of 51 ElsõElsõ ... 14222324252634 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 231 to 240 of 507

Topic: Hátizsákok, málhazsákok

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szia egy dologban nem értek egyet a többiben igen.
    A MOLLE szíjak az adott zsákok ésszerû bõvítésénél nagyon hasznosak, aki szereti és persze használja is õket, már a Karrimornak is vannak ilyen zsákjai pl.
    Én használom és nagyon hasznosnak tartom, jól lehet ezekkel a felszereléseket csoportosítani.
    Vannak azért olyan Zsákok amik egész jó vízállóak, ezt is meg lehet említeni, pl.: http://www.maxpedition.com/

Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ben Hozzászólás megtekintése
    Vannak azért olyan Zsákok amik egész jó vízállóak, ezt is meg lehet említeni, pl.: http://www.maxpedition.com/
    hát, szerintem egy zsák, ami nem ilyen:

Az gyakorlatilag nem vízálló. Én óceáni éghajlaton élek, turistaházban már volt szerencsém a jelenethez, amikor az este beesõ tramper elkezdett kipakolni éjszakára, persze mindene csurom víz, aztán valaki a kezébe nyomott egy pack linert, hogy "ha megszáradtál fiam, akkor ezt tedd elõbb a zsákodba mielõtt továbbmész". Semmi csicsa, egy vastag nejlonzsák ami belülrõl kibéleli a zsákod.

A zsákok a boltban vízállóak, a kicsit õszintébbek "vízlepergetõk". Egyébként még a nagyon tudományos-fantasztikus zsákokon is atomra meg vannak tépve a kompressziós hevederek, az anyagok feszülnek, nyúlnak, nem úgy viselkednek, mint amikor a boltban selyempapírral vannak kitömve. Ami rendben is van, ezzel együtt kell élni.

Van egy zsákom amit direkt vadászni vettem daypacknak (üresen jön velem a nagy zsákra kötve besétáláskor), az egyetlen terepszínû holmim (realtree camo) egyébként marha jó kis zsák, szeretem, csendes anyagból van (én bezzeg nem vagyok csendes anyagból csiribiri zabszalma, de az eladó azért azzal kezdte, hogy "béleld azért ki valamivel"... és ez eléggé jó márka (http://hunterselement.co.nz/products...3&SID=22324332) persze vadászokra árazva. Persze itt nincs fenn a lesen ücsörgés, cserkészés van.

Molle ügyben elfogadom amit mondasz, nekem nincs, direkt nem vettem, én itt még ilyesmit az erdõben nem láttam, csak egynapos túrázókon, az is mind elég újnak tûnt De 4-8 napra becuccolósnál egynél se láttam katonai(nak tûnõ) felszerelést.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló pappito Hozzászólás megtekintése
    nekem semmilyen katonai zsákom nincs, viszont látom, hogy szinte mindenki ilyenekben gondolkozik. Értem, hogy tartós meg military strapabírás (ezügyben vannak kételyeim amúgy) de az outdoor felszerelésgyártók pl. évtizedeket fejlesztenek egy-egy zsákon, túrázók, hegymászók tapasztalatai alapján fejlõdõ, javuló vállpántok, zsebek, anyagok... szerintem kényelemben semmi nem veri a jó civil hátizsákokat, bár tény, hogy nincs belõlük ilyenolyan terepszín. (VauDe, Karrimor, Osprey, Deuter, STS, Arcteryx, stb.) Ezek a zsákok általában elképszetõen kényelmesek, jól pakolhatóak és könnyû bennük mozogni, szellõznek, stb.

A másik ami elõ-elõjön, a vízállóság. Amennyire én látom vízálló hátizsák nem létezik (kivéve a háton is viselhetõ drybageket, de hát azok általában nem kényelmesek, sõt) és a zsákokhoz adott esõvédõ jobbára egy kalap szamócát se bír, ha meg igen, akkor a hátadon folyik végig a víz és áztatja be a zsákot. Csak a pack liner mûködik, legalábbis vízállóság ügyben, ha komolykodunk, minden más csak móka. Nem nagyon értem, hogy hogy gondolhatja bárki komolyan, hogy a hálózsákját kívülre függeszti - csak egy példa, de elég fontos, ott nem tudod szárazon tartani, amin pedig az életed is múlhat.

Valaki már pedzegette, hogy pl. a MOLLE szíjak tök feleslegesek Átlag Gézának, amivel jobbára egyet is értek, de marha jól néznek ki. (nekem is tetszenek) de kb annyi értelmük van, mint a terepszínnek, vagy a túraboltokban kapható cuccok 75%-ának: semmi.

Remélem nem bántottam meg senkit, nem állt szándékomban. Csak mindig furán nézek azokra akik ilyen bevetésre tervezett motyókkal közlekednek, pláne városban. Persze sokat fejlõdött az amit a katonák viselnek/használnak akárcsak a magyar surci óta is, és sok esetben a katonáknak készülõ cuccok nagyon hasznosak és jó árban vannak, csak mi nem vagyunk katonák. Szívesen olvasnám a vékeményeteket errõl.

....érdekes meglátás..na de...írtad nem vagyunk katonák...nem is...de ez prepper fórum,nem turista...extrém dolgokra készülünk..ehhez extrém teherbírású felszerelés kell..igen hülyén érezném magam,ha a bobom futás közben szétszakadna..a másik,hogy itt nem gazdag emberek vannak,jó a deuter,de sajna nem mindenki engedheti meg magának...én sem,,jó alternatíva egy olcsó katonai zsák...fõleg,hogy ezek már le vannak tesztelve kegyetlen körülmények között..a molléról..nekem nagy gondom,hogy a túra zsákokra nem nagyon lehet kívülre pakolni,vagy +zsebet rakni.Nyugodt körülmények között túra zsák,világ vége esetén csináljuk keményen.....a pakolásról...hát szánalmasan célszerûtlenek a túra zsákok..hiányoznak a zsebek,ha van is véletlenül,hát semmi nem fér bele....ne túrában gondolkodj...nem azt kell pakolni mint amikor kirándulni mész....és fel kell dobni a teherautóra,hasra kell vágódni benne..szóval képzelj el egy rémálmot,mikor mindenki menekül,bujkálsz és véded az életed,családod...Túlélsz.....
    Last edited by Doom; 03-17-2014 at 04:27 PM.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ....érdekes meglátás..na de...írtad nem vagyunk katonák...nem is...de ez prepper fórum,nem turista...extrém dolgokra készülünk..ehhez extrém teherbírású felszerelés kell..igen hülyén érezném magam,ha a bobom futás közben szétszakadna..a másik,hogy itt nem gazdag emberek vannak,jó a deuter,de sajna nem mindenki engedheti meg magának...én sem,,jó alternatíva egy olcsó katonai zsák...fõleg,hogy ezek már le vannak tesztelve kegyetlen körülmények között..a molléról..nekem nagy gondom,hogy a túra zsákokra nem nagyon lehet kívülre pakolni,vagy +zsebet rakni.Nyugodt körülmények között túra zsák,világ vége esetén csináljuk keményen.....a pakolásról...hát szánalmasan célszerûtlenek a túra zsákok..hiányoznak a zsebek,ha van is véletlenül,hát semmi nem fér bele....ne túrában gondolkodj...nem azt kell pakolni mint amikor kirándulni mész....és fel kell dobni a teherautóra,hasra kell vágódni benne..szóval képzelj el egy rémálmot,mikor mindenki menekül,bujkálsz és véded az életed,családod...Túlélsz.....
    +1

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    persze, de ez nem a BOB topik, igaz-e?

Az, hogy a túrazsákok "szánalmasan célszerûtlenek" lennének, azért elég erõs állítás, tekintve, hogy sokszázmillió ember megy velük a legextrémebb körülmények közé és nem sírnak zsebekért. Egyébként miért nem azt kell pakolni egy prepper zsákjába, mint amikor kirándulni megyek? Kimegyek az erdõbe keddtõl vasárnapig (még két hét!) és ott nincs semmi. Nincs falu, nincs út nincs semmi csak erdõ meg nehéz terep és a zsákból kell élni n napot. Egész pontosan be kell menni a pontig amit elõre kinéztünk térképen, eldönteni, hogy a helyszín tényleg alkalmas-e táborozásra, tüzet-vizet szerezni, kaját csinálni, fly campet csinálni (nem viszünk sátrat) és túlélni. Mi a különbség? Ugyanúgy meg kell aludni, fát szedni a tûzhöz, vizet szerezni, stb. Igen, nem lesznek fosztogató zombihordák, de ott akkor se lennének, ha kitörne a forradalom.

A zsákra kivülrõl nem akasztunk semmit, max a sivatagban, de az erdõben minden beleakad mindenbe, minél keskenyebb a zsák annál jobb (és még a fegyvernek is el kell férnie a vállon). Igazi erdõrõl beszélünk, nem a népligetrõl. Csak példaképpen:
    forest.jpg
    hát nem örültem volna, ha a zsákomra minden szirszar van lógatva, még a víztartály csövét is el-elkapták az ágak meg a bozót, pedig az a pánton megy végig.

Egyébként az én személyes tapasztalatom az, hogy a zsákok árában a kényelmet fizeted meg elsõsorban, volt szerencsém 9 órát gyalogolni az erdõben egy öreg, szar Halti zsákkal, amit legszívesebben felgyújtottam volna, már félúton, csak nem lehetett, mert kölcsönbe kaptam. A mostani zsákommal ilyen gondom nincs, olyan faszán be lehet szabályozni a pántokkal, hogy együtt mozog veled, ugrani, hasalni, mindent lehet vele, nem hiszem, hogy tudsz mutatni ilyen párnázotttságú és kényelmû katonai zsákot. (az összes komoly zsákgyártó ugyanitt tart, nem az enyémet fényezem) A kényelem meg nem azért fontos, mert hozzászoktunk, hanem azért, mert meghosszabbítja a távot amit meg tudsz tenni ugyanazzal a teherrel.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    már bocs, de ez ránézésre a kanyarban sincs egy VauDe, Tatonka vagy Osprey zsákhoz képest. Kapjál fel egyet egy boltban ha arra jársz. Komolyan.

(persze egy osprey aether a mountexben 62k, ami azért pofátlan rablás kategória, nálunk is nyomják a ceruzát ész nélkül, de kb. 40k HUF magasságában megáll)

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    nem sírnak zsebekért.
    ....ebbe a stílusba inkább ne,kösz de nem folytatom veled a vitát...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ....ebbe a stílusba inkább ne,kösz de nem folytatom veled a vitát...
    még nem vitáztunk
    stílusban

ahogy gondolod

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Csatolmány 2059Csatolmány 2060Csatolmány 2061Csatolmány 2062Csatolmány 2063Csatolmány 2064Csatolmány 2065

láthatóan szinte semmi különbség nincs a kereskedelmi forgalomba kapható katonaiként árult és polgári ,túra zsákok között---teljesen felesleges hangulat keltés volt vágni a katonai zsákokat és a mollét------mondjuk az Alice pack az más az legenda...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!

láthatóan szinte semmi különbség nincs a kereskedelmi forgalomba kapható katonaiként árult és polgári ,túra zsákok között---teljesen felesleges hangulat keltés volt vágni a katonai zsákokat és a mollét------mondjuk az Alice pack az más az legenda...
    semmi hangulatkeltés nem volt, csak olvastál egy, a tiedtõl eltérõ véleményt. Tudtommal erre is való a fórum, javíts ki, ha tévedek.
    Szerintem a molle felesleges, ez a véleményem és kész. Amit rákötsz az vizes lesz, növeli a zsákot, beleakadhat dolgokba, stb. egy okosan választott mollétlan zsák jobb döntésnek tûnik, bár kétségtelen, hogy az nem lesz feltétlenül cool military.

Az ALICE pack egy borzasztó okosan kifejlesztett céleszköz(rendszer) olyan környezetbe, ahol minden felhasználónak pont ugyanaz a motyója, pont ugyanúgy összehajtva, elhelyezve, ilyen körülmények között valószínûleg verhetetlen mindenes könnyûzsák. De azért, mert a katonáknak megfelel, még nem biztos, hgoy neked/nekem is.

Egyébként pl. az általad említett Karrimor, ami vitathatatlanul kiváló minõséget gyárt civil piacra is, a katonai zsákjait kétszerannyiért árulja, voltam bátor megtekinteni az SF Sabre-t, 209 font, egy ugyanakkora civil zsákja meg száz.