Oldala 12 of 50 ElsõElsõ ... 2101112131422 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 499

Topic: Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló kheopsz Hozzászólás megtekintése
    Mindent össze lehet foglalni objektíven, csak elemzõképesnek kell lenni.
    Akkor legközelebb megpróbálhatnád úgy! Azt írtam, hogy szép, nem azt, hogy objektív.....

Az idézet pont errõl szól. A férfi és nõi szerepekrõl. A mosogatás tipikusan nõi tevékenység, egy "igazi férfi" egy "alfahím" nem is gondol a mosogatásra, mert az õ dolga, hogy lenyírja a füvet. Mert az tipikusan férfimunka. Az alfahím lenyírja a füvet, amíg az asszony bent fõz, aztán az alfahím leül a kerti székbe, és megissza a jéghideg sörét, amit az asszony kihozott neki.
    Szerintem egy alfahím bármit megtehet, pont ezért alfahím. Ha akar mos, fõz, takarít, mert ahhoz van kedve. Vagy éppen nem csinál semmit, amíg az asszony mos, fõz, takarít _és_ füvet vág, mert azt mondta neki! Õ hozza a szabályokat, nem alkalmazkodik másokhoz. Az, hogy mennyire követi a sztereotípiákat, mennyire akar megfelelni a külsõ elvárásoknak, az már intelligencia, belsõ igényesség kérdése.

"Miért zavar annyira, hogy nekem az a személyes véleményem, hogy férfi és nõ egyenlõ, hogy egy normális párkapcsolatban, fõleg a mai világban már nem kell kõbe vésni a férfi/nõi szerepeket? Miért zavar, hogy azt vallom, hogy szerintem a férfi is elmosogathat néha, s a nõ is lenyírhatja a füvet, ha éppen úgy kívánja a helyzet?"

A vita köztetek arról szólt, hogy míg te egy egyfajta "férfi-diktatúrát" képzelsz el a házasságba, meghatározott szerepekkel, addig õ abszolút egyenrangúságot, egyfajta mini-demokráciával.

Tán a kirekesztés nem a legjobb szó erre, lényegében két különbözõ nézõpont három szájból (kézbõl) tolmácsolva.
    Ezt a "férfi diktatúrát" nem tudom honnan veszed? Mindvégig azt írtam, hogy irányít és dönt, nem azt, hogy uralkodik. Azt írtam, hogy nem semmibe véve, nem átgázolva, hanem megbeszélve. Mi ebben a diktatúra?
    Saját példámat említve, én elvettem feleségül a menyasszonyomat, õ pedig hozzám jött feleségül. Egyikõnkben sem fordult meg, hogy ez ne így lenne helyes.
    Nem tudom van-e valaki itt, aki feleséghez akarna menni vagy férjül akarna venni valakit...

Ha a vita errõl szólna, akkor nincs vita.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Hülyeség. Az igazi férfi nem nyír füvet. Elõveszi a kaszát, oszt levágja azzal. Ezt követõen összeszedi a reggeli harmatban az üde gombát, készít a még alvó feleségének és magának egy gombás rántottát. Figyelmesen félretúrja magának a sült szalonna darabok nagy részét A reggeli közben meghallgatják a híreket a Kossuth adón, aztán elmegy a barátaihoz sörözni/borozni figyelmességbõl, nehogy belepofázzon az asszony fõzésébe, mert az soha nem vezet jóra. Hazaér ebédre, vagy legalábbis aránylag a vacsora elõtt. Meghallgatja türelmesen feleségétõl mindazt, amit nem hallhatott elõzõ elfoglaltsága miatt, közben nem látványos módon kifürkészi a vacsorára való elképzeléseket. Tekintettel arra, hogy az esetek jelentõs százalékában ezen javítani lehet, elmegy szépen magától és rak egy nagy tüzet. Amíg a sütéshez megfelelõ parázs lesz, megissza az elõirányzott mennyiségû sört, vagy bort. A sütés befejeztével elegánsan tûri, hogy felesége félretegye a szabad tûzi sütésbõl származó holmit, legalábbis azt, ami a feleség részére készült. A másik részt az igazi férfi elfogyasztja a feleség által elkészített vacsora kiegészítéseként, bizonygatva, hogy azzal sokkal finomabb a vacsora.

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Hoppá! Most látom, hogy tényleg hibásan írtam MREVOLUTION nevét, bocsánatot kérek tõle, nem direkt volt, elnéztem, csodálkoztam is, de látom, hogy T! És amúgy jó a szemem... majdnem!

Gyerekek, mi lenne ha lezárnánk ezt a témát, mert tényleg nem vezet sehova... Kb. a topic elsõ 5 oldalában írtam hozzászólásokat, utána már nem állt szándékomban, pont azért, hogy a nagyobb vitákat elkerüljök, de akkor is többször kihangsúlyoztam, hogy nem számít, hogy az egyiknek ez a véleménye, a másiknak meg az! És úgy gondolom mindenkit meg kell hagyni a saját hitében, a saját elveivel, ha az úgy jó neki!
    Én a hagyományos férfi-nõi szerepeket részesítem elõnyben, ennek minden velejárójával. MREVOLUTION valószínûleg olyan lány, akinek sokkal több függetlenségre van szüksége és inkább egyenrangú szeretne lenni (bár, hozzáteszem én a férfi feljebbvalóságát sosem negatív értelemben értettem, hanem családfõt, ezt ki is fejtettem egy hozzászólásomban). Ezzel sincs semmi baj, neki így jó.
    A. L. Ias-nak is van egy véleménye, amivel én teljes mértékben azonosulni tudok, a többiek pedig más véleményével tudtak azonosulni.
    Az egyáltalán nem baj, ha ezeket a véleményeket kifejtjük és esetleg megindokoljuk, hogy nekünk ez miért felel meg (mert ezt láttuk, mert ebben nõttünk fel, mert az életben megtapasztalt dolgok alapján ezt választjuk, mert ezt látjuk mûködõképesnek st.), de próbáljuk már elfogadni, hogy a másik másképp látja esetleg...
    Én magam is elnézést kérek bárkitõl, ha esetleg (akaratom ellenére) megbántottam volna, nem állt szándékomban, és, ha olvasva talán durvábban jött le valami, akkor tudjátok, hogy szóban nem úgy hangzott volna, csak itt nincs hangsúly meg ilyenek... Szóval, szerintem errõl a témáról több bõrt nem érdemes lehúzni...
    És valaki mondja már meg, hogy miért nem érzékeli a gépem néha egy-egy billentyû leütését, ami miatt kimaradnak betûk?

Senior Member kheopsz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Akkor legközelebb megpróbálhatnád úgy! Azt írtam, hogy szép, nem azt, hogy objektív.....

Szerintem egy alfahím bármit megtehet, pont ezért alfahím. Ha akar mos, fõz, takarít, mert ahhoz van kedve. Vagy éppen nem csinál semmit, amíg az asszony mos, fõz, takarít _és_ füvet vág, mert azt mondta neki! Õ hozza a szabályokat, nem alkalmazkodik másokhoz. Az, hogy mennyire követi a sztereotípiákat, mennyire akar megfelelni a külsõ elvárásoknak, az már intelligencia, belsõ igényesség kérdése.

Ezt a "férfi diktatúrát" nem tudom honnan veszed? Mindvégig azt írtam, hogy irányít és dönt, nem azt, hogy uralkodik. Azt írtam, hogy nem semmibe véve, nem átgázolva, hanem megbeszélve. Mi ebben a diktatúra?
    Saját példámat említve, én elvettem feleségül a menyasszonyomat, õ pedig hozzám jött feleségül. Egyikõnkben sem fordult meg, hogy ez ne így lenne helyes.
    Nem tudom van-e valaki itt, aki feleséghez akarna menni vagy férjül akarna venni valakit...

Ha a vita errõl szólna, akkor nincs vita.

Ha nõk szempontjából tudnék objektív lenni, akkor vagy homokos lennék, vagy nõ. Nos egyik sem vagyok, így marad a "szép összefoglalás"
    Az alfahím mos, fõz takarít? Akkor az nem alfahím a többiek szemében, hiszen ezek tipikus nõi munkák, viszont a fûnyírás tipikus férfi munka.
    Az alfahím csak akkor lehet alfahím, ha betartja a sztereotípiákat. Mert ha nem tartja be, akkor különc, nem igazi alfahím

" irányít és dönt"
    Irányít és dönt, mint egy király Ha valamit megbeszéltek és nem alakul ki egyetértés, ki dönt?
    Ha megbeszélve döntesz, akkor az nem azt jelenti, hogy ti döntötök?

"én elvettem feleségül a menyasszonyomat, õ pedig hozzám jött feleségül."
    Itt sem csak a te döntésed volt. Hiszen a menyasszony is döntött, hogy hozzád megy. Ez egy közös döntés volt, demokratikus, ahol nem csak a férfi döntött.

"aki feleséghez akarna menni vagy férjül akarna venni valakit"
    Ez már csak nyelvészkedés, jó esetben a férfi egy nõvel akar házasságot kötni, a nõ meg egy férfival.
    A függõség gyengeség. A gyengeség halál.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Hülyeség. Az igazi férfi nem nyír füvet. Elõveszi a kaszát, oszt levágja azzal. Ezt követõen összeszedi a reggeli harmatban az üde gombát, készít a még alvó feleségének és magának egy gombás rántottát.
    Egy igazi férfi nem eszik gombát! Az se nem állat, se nem növény.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Henrietta Hozzászólás megtekintése
    Hoppá! Most látom, hogy tényleg hibásan írtam MREVOLUTION nevét, bocsánatot kérek tõle, nem direkt volt, elnéztem, csodálkoztam is, de látom, hogy T! És amúgy jó a szemem... majdnem!
    ...

És valaki mondja már meg, hogy miért nem érzékeli a gépem néha egy-egy billentyû leütését, ami miatt kimaradnak betûk?

Szerintem csak valami freudi elnézés lehetett, amikor mrevoluSiont láttál, bizonyára a resolution-ra asszociáltál
    A téma annyiban volt/van érdekes, hogy különbözõ világnézeteket mutatott be elfogultan.

A gép több okból is nem érzékelheti a billentyûzet leütését:
    1. nagyon gyors vagy-bár ettõl még minden billentyût bevisz, csak késõbb, de ezt elvethetjük, mert ehhez tényleg gyorsnak kell lenni
    2. a billentyûzeted koszos, és a billentyûk alatt összegyülemlett porcicák/morzsák/hajszálak akadályozzák a rendes érintkezést.

Próbáld meg elõször kitakarítani, sûrített levegõvel kifújatni (vagy biciklipumpa, de az olajat nyomhat bele).
    A PC-hez való billentyûzetet szét is szedheted, könnyen ki lehet takarítani, csak egy kis odafigyelés kell hozzá.

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Köszönöm! Pedig törölgetem rendesen (mármint a billentyûzetet ... de lehet, hogy tényleg alá szorult valami... . Nem PC, hanem laptop és szerintem, ha szétszedném, utána ezt senki nem rakná össze...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az alfahím mos, fõz takarít? Akkor az nem alfahím a többiek szemében, hiszen ezek tipikus nõi munkák, viszont a fûnyírás tipikus férfi munka.
    Az alfahím csak akkor lehet alfahím, ha betartja a sztereotípiákat. Mert ha nem tartja be, akkor különc, nem igazi alfahím
    Vagy pedig az alfahím bárkinek "nyomatékosan elmagyarázza", hogy mitõl alfahím ha szóvá meri tenni, mi egy dolga az alfahímnek és mi nem.

" irányít és dönt"
    Irányít és dönt, mint egy király Ha valamit megbeszéltek és nem alakul ki egyetértés, ki dönt?
    Ha megbeszélve döntesz, akkor az nem azt jelenti, hogy ti döntötök?
    Szerintem nem. Õ dönt, ezzel övé a felelõsség is. A döntése lehet konszenzusos (egyet akarnak), lehet kompromisszumos (különbözõt akarnak, de sikerül megegyezniük) és lehet diktatórikus (a döntés nem egyezik meg a másik akaratával). Egy házasságon belül mindhárom eset elõfordul. És ha nincs vezetõ személy, akkor a harmadik eseteknél nincs döntés. És egy házasságban nem csak a döntés joga a férfié, hanem a felelõssége is. Ha valami nem jön össze, azért õ a felelõs. Ezt a terhet nem tenném a partneremre.

"én elvettem feleségül a menyasszonyomat, õ pedig hozzám jött feleségül."
    Itt sem csak a te döntésed volt. Hiszen a menyasszony is döntött, hogy hozzád megy. Ez egy közös döntés volt, demokratikus, ahol nem csak a férfi döntött.
    Itt két döntés volt. Az egyik, az elsõ az enyém, a második pedig a menyasszonyomé. A másodikra sor sem kerülhetett volna, ha az elsõ nem születik meg. Én ajánlottam egy lehetõséget amivel élhetett vagy nem élhetett. Megint úgy érzem, hogy a "férfi-diktatúrára" célzol. De itt sincs szó róla. Nem volt elrángatva, megfenyegetve, megverve, stb... De én ajánlottam a lehetõséget (a szabályokat), õ pedig elfogadta.

"aki feleséghez akarna menni vagy férjül akarna venni valakit"
    Ez már csak nyelvészkedés, jó esetben a férfi egy nõvel akar házasságot kötni, a nõ meg egy férfival.
    Nézheted csak "nyelvészkedésnek", de én a döntés jogára és felelõsségére céloztam vele.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Henrietta Hozzászólás megtekintése
    Köszönöm! Pedig törölgetem rendesen (mármint a billentyûzetet ... de lehet, hogy tényleg alá szorult valami... . Nem PC, hanem laptop és szerintem, ha szétszedném, utána ezt senki nem rakná össze...
    Majd átnézésnél az is ellenõrzésre kerül.

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Tényleg! Köszönöm szépen A. L. Ias!