Oldala 14 of 51 ElsõElsõ ... 4121314151624 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 131 to 140 of 505

Topic: Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Senior Member kheopsz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Kedves Kheopsz!

Mindent összevetve jól látod, hogy mire is gondoltam, hogy milyen állásponton vagyok, hogy mi mellett igyekszem kiállni.

Észre vettem, hogy Te is hasonlóan vélekedsz, mint én.

A legkevésbé sem voltam/vagyok felfokozott hangulatban, sosem voltam még annyira higgadt, mint a Henriettának írt elõzõ levelem alkalmával. S az idõbeosztásom nekem is lehet a megszokottól eltérõ, ha épp hajnalban érek rá, akkor válaszolok.

A táncos videókat csak példának igyekeztem bemutatni, - mivel írtad, hogy rossz élményeid voltak, (iskolában nem jutott lány és fiúval kellett táncolnod)- hogy a tánc lehet szép is, sõt akár felemelõ, s hátha megfog benne valami, de ha nem, hát nem.
    Az, hogy Neked idegen a társastánc, nincs vele semmi baj, s nem változott ettõl az eddig alkotott képem Rólad, csupán bõvült egy ténnyel. Olyan ez, mint hogy valaki dohányzik, van aki meg nem, van aki szereti a rakott kelt, van aki nem.

Ha jól emlékszem, leírtam azt is, hogy az a legfontosabb, hogy mindenki olyan ruhákat hordjon, amiben önmaga tud lenni.
    Hangot adtam igaz, azon véleményemnek is, hogy néha napján bújhatnának a férfiak öltönybe, s nem ártana, ha ezen alkalmakkor tudnák viselni is azt, de ez nem egyenlõ azzal, ha valaki nem hord öltönyt, akkor az már nem is férfi, vagy, hogy ezért le lenne sz*rva.
    A saját szubjektív véleményem volt, hogy nekem speciel tetszik, ha egy férfi tudja viselni az öltönyt, s egy szóval sem említettem, hogy ebben járjon minden nap, csupán évente pár alkalmat említettem, amikor szeretném, ha felvenné, magától.

Inkább "tigris" vagyok, mint oroszlán, de értem a példát.
    Nem éreztem úgy, hogy "adtam volna a fejedre", de ha így gondolod, akkor elnézést.
    Nehéz kiigazodni ki a "barát" s ki az "ellenség". Túl sok a szövetség, s túl nagy a háló.

Akkor mi valójában nagyrészt egy állásponton vagyunk, legfeljebb kicsit másképp képviseljük/fejtjük ki.
    Ennek örülök, mert ritka, hogy valaki az én álláspontomon legyen.

Nos, ha te ilyen állapotban vagy higgadt, akkor te tényleg egy tigris vagy, vagy pedig az én birka-türelmem látja ezt felfokozott hangulatnak.
    Ne értsd félre, ez csak egy tény közlése, nem kívánlak negatív színben feltüntetni.
    Én ugyanis birka türelmû vagyok, vannak olyanok, akik olyan türelmesek, hogy fát lehet vágni a hátukon, én abba a kategóriába tartozom, akik megkérdeznék, hogy "nem életlen az a balta, adjak egy másikat?"

A táncos videós erõfeszítéseidet itt újra megköszönném, sajnálom, hogy nem sikerült õket igazán integrálnom. A rakott kellel nincs semmi bajom, ha jól van elkészítve.

Igen, pontosan emlékszem, hogy te nem öltönyös férfiakról írtál, hanem olyanokról, akik ruha terén sokrétûek (talán ez jó szó erre), s képesek mind öltönyben és mind pedig hétköznapi ruhákban is természetesen viselkedni, mondhatni "összenõni" az épp aktuális viselettel.

Az elnézést elfogadom, semmi gond, sokat kibírok

Itt, ha jól sejtem inkább haverságok kötõdnek egy egy azonos nézõpont körül, majd azok ellenfélként, de nem ellenségként ütköznek.
    Én a házasság-témában én inkább "távoli (2000km) szövetségesed" vagyok, míg lehet, hogy más témákban (város - vidék, diplomás - diploma nélküli, kutya - macska) ellenfelek lennénk.
    Más a haver, más a barát, más az ellenség, más az ellenfél.
    A barátaiddal lehetsz nagyon õszinte, a haverokkal másképp, az ellenség ellenség, míg az ellenfél a mérkõzés után esetleg meghív egy sörre.
    A háló használatát akkor még tanulnod kell. Nem tudhatod, hogy ki micsoda, így nem is skatulyázhatunk be egy-egy embert a hozzászólások alapján.
    A hálón légy óvatos, senki sem az akinek látszik.
    Lehetek egy 33 éves fickó angliából, vagy egy 50 éves kéjenc Pestszentlõrincrõl. Vagy éppen egy 12 éves lány Makóról.
    Témán belül köthetõk laza szövetség-csírák, kezdemények, de könnyen széteshetnek más témákban.

S ez egy szubjektív téma, aki itt tud objektív lenni, az vagy robot, vagy hazudik

ui: A Kedvest köszi, Kedves MREVOLUTION, már régóta nem mondták nekem, hogy kedves
    Last edited by kheopsz; 03-22-2014 at 06:25 PM.
    A függõség gyengeség. A gyengeség halál.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Nehéz helyzetben leszel az igazi nagyfrankó túlélõ helyzetben. Hol találsz ilyet? Talán sanyargatod majd a túlélõ öregasszonyokat holmi pitéért, vagy esetleg szimbiózisba lépsz velük gombáért ? Igaz, gombával, vagy egyéb néminemi természetbeni juttatással egy darabig fizethetsz a pitéért. Végülis kiváló táplálék, fõleg ha mogyorókrém is van benne. Sõt, így elgondolkodva talán a legjobbak közé tartozik...néhány hónapos túlélésre legalábbis.
    Ugyan már, ahogy szokták mondani, a világégés nekem csak egy pite ügy

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Hangot adtam igaz, azon véleményemnek is, hogy néha napján bújhatnának a férfiak öltönybe, s nem ártana, ha ezen alkalmakkor tudnák viselni is azt, de ez nem egyenlõ azzal, ha valaki nem hord öltönyt, akkor az már nem is férfi, vagy, hogy ezért le lenne sz*rva.
    A saját szubjektív véleményem volt, hogy nekem speciel tetszik, ha egy férfi tudja viselni az öltönyt, s egy szóval sem említettem, hogy ebben járjon minden nap, csupán évente pár alkalmat említettem, amikor szeretném, ha felvenné, magától.
    ...hát én nem érezném jól magam ...néhanapján...

Csatolmány 2103Csatolmány 2104Csatolmány 2105Csatolmány 2106

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    [attach=config]2107[/attach
    Csatolt képek Csatolt képek

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló kheopsz Hozzászólás megtekintése
    A gép több okból is nem érzékelheti a billentyûzet leütését:
    1. nagyon gyors vagy-bár ettõl még minden billentyût bevisz, csak késõbb, de ezt elvethetjük, mert ehhez tényleg gyorsnak kell lenni
    2. a billentyûzeted koszos, és a billentyûk alatt összegyülemlett porcicák/morzsák/hajszálak akadályozzák a rendes érintkezést.

Próbáld meg elõször kitakarítani, sûrített levegõvel kifújatni (vagy biciklipumpa, de az olajat nyomhat bele).
    A PC-hez való billentyûzetet szét is szedheted, könnyen ki lehet takarítani, csak egy kis odafigyelés kell hozzá.
    Én ki szoktam porszívózni a p.csába, de most, hogy tudom, az alfahím nem takarít, hát kénytelenek lesztek a beragadt billentyûim miatti elütésekkel olvasni a hozzászólásaimat. Ennyi.
    Na kit kell itt fenéken paskolni, hogy végre kapjak egy hideg sört?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Én ki szoktam porszívózni a p.csába, de most, hogy tudom, az alfahím nem takarít, hát kénytelenek lesztek a beragadt billentyûim miatti elütésekkel olvasni a hozzászólásaimat. Ennyi.
    Na kit kell itt fenéken paskolni, hogy végre kapjak egy hideg sört?
    A kiporszívózás nem olyan jó, mintha kifújnád. Nem tudom, szedtél e már szét billentyûzetet, elég kusza és szövevényes tud lenni, nehézkes mindent jól kiporszívózni.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,120
    Given: 1,134

0 Not allowed!

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Nyugodt vagyok és nem fogok veszekedni!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Kedves Henrietta!

Nincs harag a név miatt.

Lezárni a vitát?
    Ez most meddig fog tartani részedrõl?
    Másnak írt válaszomra oly' hevesen reagáltál, hogy csak no, holott nem is Neked szólt.
    A vitát egyszer már lezártuk, legalábbis én azt hittem. Most újra ezt javaslod.
    Ezért kérdezem, hogy most mire számíthatok, meddig fog tartani?

- Voltál oly' kedves leírni, hogy nem vagyok korrekt, hogy kétségbeesetten különbnek akarok látszani, s feljebb akarok kapaszkodni.

- Voltál oly' kedves leírni, hogy megpróbálok lejáratni másokat, majd burkolt fenyegetõzést is megejtettél irányomba.

- Voltál oly' kedves utalni rám, s leírni, s megállapítva, hogy nincs egy épkézláb kapcsolatom, s ezért e-téren az életem teljes csõd.
    Nem ismerjük egymást. Sosem találkoztunk, nem ismersz. Honnan veszed mindezt, s hozzá a bátorságot? Negatívan feltüntetni, s visszaélni azzal, hogy leírtam, hogy fiatal vagyok és egyedülálló, hát.... vajon korrektségre vall egy érett felnõtt anyukától?

- Voltál oly' kedves leírni, hogy mindenki mást szerencsétlen hülyének állítok be, aki nem ért egyet velem, hogy "bólogató pincsikutyákat" gyûjtögetek magam mellé.

- Voltál oly' kedves leírni, hogy végigdrámáztam a vitánkat, s hogy szinte minden hozzászólásomnál leírtam, hogy "valaki értsen már egyet velem!!!!"

- Voltál oly' kedves leírni, hogy ne személyeskedjek.

- Voltál oly' kedves leírni, hogy különbözõ eszközökhöz folyamodom, csak hogy egy közösségben észrevegyenek, vagy hogy ki tûnjek abból.

- S voltál oly' kedves leírni ezeken kívül még sok minden mást is, elég csak visszaolvasni.

A válaszomra, ahol konkrétan kértelek, hogy támaszd alá tényekkel a nekem intézett vádakat, sértéseket persze nem reagáltál.

S most kedvesen és játékosan, mintha mi sem történt volna, felveted, "mi lenne, hogy ha lezárnánk ezt a témát", meg hogy az éteren keresztül nem úgy jön le, "itt nincs hangsúly, meg ilyenek".
    Bizonyára, mivel nálam sokkal tapasztaltabb vagy hallottad már, a szó elszáll, az írás megmarad.

Egy olyan lánynak kell erre felhívni a figyelmed, aki véleményed szerint "kétségbeesetten

Jogodban áll ezt tenni, nekem pedig jogom áll megjegyezni, s akár nem felejteni. Nem leszünk "puszipajtások".

Mindezek ellenére számtalanszor leírtam, hogy a véleményed tiszteletben tartom!
    Azt viszont ne várd el, hogy a megalapozatlan állításaid, vagy sértéseid szó nélkül hagyjam, mert nem fogom sem Tõled, sem mástól, s ha ezért olyan árat fizetek, hogy kiutálnak, ám legyen.

Mindennek ellenére nincs harag részemrõl sem irányodba, sem más irányába, csupán szeretem helyén kezelni a dolgokat.

Kívánok Neked továbbra is õszintén minden jót!

Két nõ vitatkozik, eddig sem volt könnyû beszállni a dologba, de vastag csontozatom miatt meg merem tenni.

Henrietta, kérlek vond vissza ezeket az állításokat, kérj bocsánatot, és nyissunk egy másik fórumot mondjuk a felhasználható erdei növényekrõl (nem, nem érdekel, hogy van -e már).
    MREVOLUTION ekkor meg lesz követve, s bár nem lesztek puszipajtások, attól még lehet más téma is, amiben egyet lehet érteni.

MREVOLUTION biztos vagyok benne, hogy Henrietta nem értette úgy, hogy kész csõd a kapcsolati életed. Fiatal vagy és független, szerintem egyszerûen irigy egy kicsit valahol, legbelül.
    A bólogató pincsikutyákat sem lehet csak úgy begyûjteni, azok maguktól jönnek, tehát hasonló véleményük van, mint neked, tehát nyilván ezt sem így értette.
    Rám meg nem célozgatnak, egyrészt fel se venném, mellesleg én inkább a bólogató jegesmedve lenne a helyes kifejezés.

Senki nem fog kiutálni senkit sem, ez valamilyen szinten érett emberek "gyûjtõhelye", azok egy véleménykülönbség miatt nem fognak kiutálni senkit, mindketten lehettek értékes tagjai a társadalomnak és a fórumnak, biztos vagyok benne, hogy az adminok is így gondolják.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,120
    Given: 1,134

0 Not allowed!
    Nem, dehogy, nem neked írtam, csak úgy általánosságban szoktam néha mondani hogy ne legyen veszekedés. Ha elõtte is volt, azt nem tudom, ezt a topicot annyira nem figyelem, mert rengeteget írtatok bele, hosszan, én meg sokat dolgozom mostanában.

Amikor sose írtam, akkor volt 2-3 hajbakapás a múltban, úgyhogy ezért van az, hogy néha szólok ha kicsit kezd elfajulni egy-egy vita. De nem személyre szólóan szoktam mondani, hanem csak úgy, mindenkinek.