Oldala 15 of 51 ElsõElsõ ... 5131415161725 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 504

Topic: Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Kedves Kheopsz!
    Igazán értékelem azt az igyekezeted, amellyel próbálod csitítani a kedélyeket ebben a topicban. Ez nagyon figyelmes Tõled! Sajnos azt a kérésedet, hogy kérjek bocsánatot nem fogom teljesíteni (nem azért, mert nem tudnám, hiszen egy bocsánatkérés nem kerül semmibe, de nem érzem úgy, hogy nekem vagy kizárólagosan nekem kellene bocsánatot kérnem).
    Mégpedig a következõk miatt:
    Elindult egy beszélgetés (nevezzük vitának) anno, amiben különbözõ vélemények ütköztek. Én abban a pár hozzászólásomban, amit az elsõ 5 oldalon tettem, leírtam, hogy nekem mi a véleményem a témával kapcsolatban. Tettem mindezt úgy, hogy szigorúan a téma keretein belül maradva, attól nem térve el sem jobbra sem balra, és általánosságban írni a másiknak, kerülve a személyeskedõ, néhol csipkelõdõ, esetleg enyhén rosszindulatú megjegyzéseket. Elfogadva a másik véleményét, a véleményétõl nem akarván eltéríteni, és lehetõleg úgy értelmezni az általa mondottakat, ahogy azt valóban értette.
    MREVOLUTION nem igazán értette, hogy mit is akarok mindezzel mondani, és folyamatosan erõltetett egy olyan vonalat, mely szerint én a férfiakat feljebbvalónak, a nõket alacsonyabb rendûnek tartom, mindezt a lehetõ legnegatívabb értelmezésben.
    Majd ezzel kapcsolatban többször kifejtette, hogy egy intelligens férfi nem foglalkozna olyan nõvel, aki automatikusan alárendeli magát. Mivel nem értette meg, hogy én milyen értelemben használtam a férfiak "feljebb valóságát" - családfõi és bibliai, teremtésbeli értelemben, nyugodtan gondolhattam, hogy ez a mejegyzés nekem szól (egyébként azt, hogy a nõ alacsonyabbrendû sehol nem írtam, õ mégis ragaszkodott ehhez). Akár meg is sértõdhettem volna, hiszen akkor ezek szerint engem csupa unintelligens férfi vesz körül. De nem sértõdtem meg, sõt vissza se vágtam azzal, hogy akkor azok körül a nõk körül milyen férfiak lehetnek, akik ennyire hangoztatják az egyenjogúságot. Egész egyszerûen ezt a megjegyzést szó nélkül hagytam.

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Majd ezek után feltette azt a kérdést, hogy ugye akkor kizárólag szoknyát hordok, mert a nadrág túl férfias számomra... Ez számomra kicsit személyeskedõ volt, és szerintem a témához sem tartozik szervesen az öltözködési szokásom, annak ellenére, hogy szeretek szoknyát hordani, de sajnos nem tehetem meg mindig. Ezt a megjegyzését is szó nélkül hagytam, nem vágtam vissza azzal és nem kezdtem el találgatni, hogy vajon õ, aki ennyire kardoskodik az egyenjogúság mellett, milyen ruhadarabokat visel a hétköznapokban. Annyit reagáltam pusztán, hogy megkértem, ne személyeskedjen.
    A következõ hozzám intézett kérdése az volt, hogy: "Ha jól értem, akkor csak olyan férfia tudsz felnézni, aki szerint Te alsóbbrendû vagy." Még mindig itt tartottunk, lovagolt egy olyan szón, amit én sosem mondtam... Erre írtam neki, hogy ne adjon a számba olyan szavakat, amiket nem mondtam.
    A következõ személyeskedõ megállapításában azt fejtegette, hogy valószínüleg mindig lesz mellettem egy férfi, aki cipeli a BOB-omat... Erre írtam, amit írtam (nem volt benne semmi sértõ, bárki visszaolvashatja). Itt megint találgatott, anélkül, hogy személyesen ismerne. Megjegyzem ekkor Tõlem még mindig nem hangzott el egyetlen egy személyeskedõ, vagy esetleg Õt negatívan beállító megjegyzés sem. Itt kb. a topic 2. oldalánál jártunk.
    A 3. oldalon volt két hozzászólásom, semmi extra nem volt bennük, ha jól emlékszem arról írtam, hogy én a hagyományos szerepeket jobban kedvelem, nem hiszem, hogy bárki felé tettem volna bántó megjegyzést. Ugyanez történt a 4. oldalon is, igaz ott már "magyarázkodnom" kellett az újabb találgatásira (talán a fodrásszal kapcsolatban).
    Az ezt követõ hozzászólásomban írtam, hogy akkor kiszállnék a vitából, innentõl kezdve, mert nem látom értelmét és sok sikert kívántam az életben Neki.
    Ezek után egyetlen hozzászólásom volt a témához, ezt pedig Neked írtam, mi szerint nem tekintem ellenségemnek MREVOLUTIONT és nem haragszom rá.

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Nem is volt semmi gond addig, amíg el nem kezdtek a táncok kapcsán vitatkozni A. L. Ias-al. Itt MREVOLUTION-nak volt egy mondata, amely így hangzott: "Tudod nem lehet minden nõ olyan, aki azonnal ugrik és minden szavad helyesli, s adja a piros pontokat" (Értsd jól nyom egy tetszik-et a hozzászólásodra) "Nem lehet mindenki bólogató Júlia"...
    Nos, mivel kifejtettem párszor, hogy én A.L.Ias véleményével, elveivel ebben a témában teljesen egyetértek, így jogosan érezhettem úgy, hogy ez a megjegyzése burkoltan rám vonatkozik, fõleg, hogy állandóan próbálta azt erõsíteni, hogy én azt mondtam a nõk alacsonyabb rendûek (nem mondtam) és szerintem a férfiak kezében van a döntés joga (mondtam).
    Mivel sok-sok oldallal ezelött kiszálltam a vitából, így erre (a szerintem már elég durva megjegyzésére) sem reagáltam semmit, mivel, hogy egész végig nem éreztem annak szükségét, hogy ilyen eszközökkel éljek.
    Természetes A.L.Ias következõ hozzászólására szintén adtam egy tetszik-et, hiszen azért van ez a lehetõség, hogy ha valakinek szimpatikus a másik véleménye, akkor így kifejezheti. Érdekes módon MREVOLUTION következõ válaszában, a hozzászólása utolsó sorában zárójelben ott volt, hogy: "megvolt a mai piros pont is".
    Na, itt hagytam fel avval, hogy nem reagálok a megjegyzéseire és erre írtam azt, hogy, mivel én már kiszálltam a vitából, így továbbra ne utalgasson rám burkoltan sem (hiszen eddig minden piszkálódó megjegyzését szó nélkül hagytam, így legyen benne annyi korrektség, hogy õ sem tesz ilyet.

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Mivel végig azt próbálta sugallni a hozzászólásaival, hogy én egy önállóan dönteni képtelen, nõ vagyok, aki nem tud egyedül boldogulni és mindenképpen szüksége van - egy lehetõleg unintelligens - férfira... erre írtam neki, hogy ne akarjon olyannak beállítani, amilyen nem vagyok... (mert én sem tettem ilyet vele kapcsolatban).
    Erre a levelemre írt válaszában jött azzal, hogy én védeni akarom A.L.Iast (csupán, mert utaltam egy hozzászólására)... eszem ágában sem volt védeni - nem igazán szorul rá szerintem...
    A normális kapcsolatról írt megjegyzésemet, úgy kezdtem, hogy: "Én" - a magam nevében... tudjuk, akinek nem inge... Hallhattuk ezt is eleget...
    Ha bárkit is meg akarnék sérteni a fórumtársaim közül, akkor személyesen intézném hozzá a szavaimat, úgy, ahogy õ is tette A.L.Ias-al, amikor neki címezte a Müller Péter idézeteket (és nem akarom védeni, elég szépen megvédte magát).
    Ezek után egy hozzászólást írtam, amibõl MREVOLUTIONRA talán 1-2 mondat vonatkozott, amikor elnézését kértem tõle a neve elírása miatt... a többi általánosságban vonatkozott a topic-ra.
    Szóval, kedves Kheopsz nem érzem úgy, hogy ezek után nekem kellene kizárólagósan bocsánatot kérnem, tõlem pedig ne kérjen senki, egyrészt, mert nem haragszm, másrészt, mert nem is érdekel az ilyesmi.

És hidd el, nem vagyok irígy!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,120
    Given: 1,134

0 Not allowed!
    Nem tudom, a táncos részeket nem olvastam. Ott már vagy 60-80 soros hozzászólásokat írtatok.

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Igen, elég sok van.

Mindenesetre, arra a levelemre, amiben annyira megsérthettem már egyszer reagált. Után csak egyet írtam, amiben 2 mondat vonatkozott rá, az egyik, amiben elnézést kértem tõle, mert rosszul írtam a nevét, a másik mondat meg valahogy, úgy hangzott, hogy õ minden bizonnyal egy olyan lány, aki nagyobb függetlenséget szeretne és inkább az egyenjogúságot kedveli. (szerintem ebben nem volt semmi sértõ). Azt, hogy szerintem fejezzük be ezt a vitát és ne húzzunk le róla több bõrt, nem neki címeztem, általánosságban értettem az egész topic-ra... Erre kaptam tõle megint egy olyan nekem címzett levelet, aminek (sok más mellett) az volt a lényege, hogy akkor most miért nem szállok ki a vitából. Erre írtam fentebb, hogy már kiszálltam, csak a táncok környékén éreztem úgy, hogy bizonyos dolgokat nekem címzett.
    És, ha nekem valaki azt mondja, hogy nem folytatja velem a vitát, én automatikusan úgy értelmezem, hoy akkor nem utalok az illetõre és mással sem beszélek róla...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..a vita szabad és nagyon jó dolog( kereteken belül),megosztani másokkal a nyûgjeinket,kibeszélni magunkból a fájdalmakat,érdekeket,véleményeket ütköztetni, nemhogy szabad...kötelezõ..úgyhogy nem kell a hölgyeket csitítgatni...hadd mondják!!!!...és eljut az ember a sértõdés után a helyes felismerésre...pl.pár hónapja még Mizut megkértem ne szóljon többet hozzám http://magyarprepperforum.org/showth...%E1ramsz%FCnet ,mára már a hozzászólásokat olvasva kiderült,értékes ember és nagyon hasonlóan gondolkodik mint én.....úgyhogy tessék csak nyugodtan vitázni.....

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Kedves MREVOLUTION!

Bár Kheopszhoz intézett soraimban úgy érzem már reagáltam szinte mindenre, amire kíváncsi voltál, itt most mégis Téged szólítanálak meg, mert úgy látom, hogy talán akaratlanul is, de a kapcsolatokról szóló megjegyzésemmel erõsen megbántottalak.
    Írtam valami olyasmit, hogy általában a véleményemet a tapasztalataim támasztják alá és itt ebben a topicban is a szerint foglaltam állást.
    És ez miatt gondoltam úgy, hogy ha nem lenne normális kapcsolatom, akkor nem osztanám az észt. De ugyanúgy nem megyek bele semmilyen témába, ha nincs róla tapasztalatom. Ettõl függetlenül más még gondolkodhat és cselekedhet máshogy. Ezt elsõsorban magamra értettem, az, hogy másodlagosan Nálad betalált, erre mondtam, hogy, akinek nem inge....

De nézzük csak meg, hogy ki mit írt ebben a témakörben a másiknak! Ha vissza olvasod a topic 2. oldalát (én valamikor a legelején írtam olyat, hogy helyénvalónak tartom - egyébként én magam is igyekszem így élni -, ha egy nõ alárendeli magát a férfi akaratának, döntésének, természetesen nem negatív értelemben), milyen megjegyzést találhatunk itt Tõled?
    Visszaidézném, ha nem gond... "Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy intelligens férfi nem választana élete párjául egy olyan nõt, aki alárendeli magát."
    Hm... Mondd csak, értelmezhetem ezt úgy, hogy egy ici-picit vonatkozott rám? (Tudom nem) És, ha egy ici-picit is vonatkozott rám, akkor gondolhatom úgy, hogy ezzel Te a jelenlegi és az évekkel ezelõtti, fiatalabb kori kapcsolataimra utaltál? És, ha esetleg így van, érezhettem/érezhetem egy picit sértõnek azt a tényt, hogy szerinted intelligens férfi nem választana engem? És ezek után tettem akár egy ici-pici megjegyzést is erre? Nem!
    Átsiklottam e fölött is, mint minden személyeskedésed fölött, nem hisztiztem, nem lettek érzelmi kitöréseim miatta stb... Bizony MREVOLUTION, Te ezt és a fentebb írtakat mind megengetted Magadnak.

Mondd csak, nem lehet, hogy amivel Te "vádolsz" És pontokban összeszedve olyan jól felsorkoztattad, hogy mit vétettem ellened, azt Te ugyanúgy megtetted esetleg már a legelejétõl kezdve? Hogy esetleg ez azért nem volt feltûnõ, mert én szó nélkül hagytam és nem csináltam ügyet belõle?

Tõlem max 1 olyan hozzászólást kaphattál és kaptál is, amire esetleg azt mondhatod, hogy sértéseket vágtam benne a fejedhez, szemben azzal, hogy én ugyanezeket hallgattam, szinte minden hozzászólásodban. Azért mondtam, már a 2. oldalon, hogy ne személyeskedj, mert pontosan láttam, hogy hova fog vezetni ez a vita...

Én nem néztelek le azért, mert fiatalabb vagy, nem is utállak (szerintem még életemben nem utáltam egyetlen egy embert sem, Te pedig semmit nem tettél azért, hogy nekem utálnom kelljen esetleg Téged.) Nem mondtam olyat, hogy nem megyek bele a vitába Veled azért, mert fiatalabb lennél tõlem, és ez miatt nem tartanálak alkalmas vitapartnernek. Tehát úgy érzem nem degradáltalak le a korod miatt sem sehol.

És még egy személyeskedõ megjegyzésedre had reagáljak, Írtál nekem valami olyasmit, hogy mindig irigyelted azokat, akiknek család mellett, munka mellett, a háztartás vezetése mellett jutott még idejük a hobbijukra is vagy fent bírtak lenni úgy éjszaka, hogy ennek semmi más nem látta kárát. Nem tudom, érdeklõdtem én a felõl, vagy tettem pikírt, szarkasztikus utalásokat arra, hogy hogyan osztod be az idõdet? Nem... Gondolom ezt ne vegyem arra való utalásnak, hogy én szerinted nem vagyok jó anya, feleség stb… Mert arra vetemedem, hogy egy olyan fórumot olvasom aminek az alap témája érdekel és esetleg még hozzá is szólok párszor.
    De a megnyugtatásodra elárulom, hogy igen, minden itthoni teendõmet el tudom látni (háztartás vezetés, a gyermek nevelése, a vele való foglalkozás stb...), és a munkahelyieket is. Méghozzá több okból is! Lehet, hogy úgy tûnik, mintha egész nap a fórumot olvasgatnám (tenném szívesen, mert vannak rajta nagyon hasznos dolgok is), de attól még, hogy esetleg úgy látni, hogy be vagyok jelentkezve, még nem jelenti automatikusan, hogy a gép elõtt ülök... Azonkívül napi 3-4 max 5 óránál többet szinte sosem (vagy rendkívül ritkán) alszom. Ennek nagyon hétköznapi oka van, ha valaki nem a megszokott 8 órás munkarendben dolgozik elõbb-utóbb a hosszú évek során bizony felborul a bioritmusa, és már azokon a napokon sem tud többet aludni, amikor adott esetben megengedhetné magának. Ennek egyetlen pozitív hozadéka van, hogy én az éjszaka nagy részében is elég sok mindent el tudok végezni, amit mások esetleg nappal tesznek meg. És végül, nagyon jól be tudom osztani az idõmet. Viszont ez megint egy olyan dolog volt, ami szervesen nem tartozott a témához, és nem is jött volna fel, ha nem teszed azt a "kedves" megjegyzést ezzel kapcsolatban.

És akkor most én intézném Hozzád a kérdést kedves MREVOLUTION! Mindezek után be tudjuk fejezni a vitát vagy esetleg óhajtod még tovább folytatni? Bár jusson eszedbe, hogy én már a 2. oldalon szóltam, hogy a személyeskedés nem lesz jó…

Senior Member kheopsz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Rendes dolog Tõled, hogy így gondolod, de vigyázz, mert még a végén elfogultnak fognak tekinteni velem szemben.

Henriettának nem kell megkövetnie, sem visszavonnia, amit írt, szólásszabadság van, s ha õ így gondolja, jogában áll.
    Viszont nekem meg jogomban áll megvédeni magam, mert az én becsületemrõl, jóhírnevemrõl van szó.

Vele ellentétben úgy érzem, hogy én etikus és elfogadható határon belül maradtam a sértéseire adott válaszaimban.

Ahogy írtam is nincs harag, csak szeretem helyén kezelni a dolgokat.

Szerintem úgy értett mindent ahogy leírta. Elég csak elolvasni.
    Szavakban sokkal könnyebb lehet hirtelen felindulásból mondani valamit, de leírva?
    Ahhoz bizony több átgondolás társul.

Nem baj, ha utálnak, ilyen téren már felvértezõdtem, az pedig majd kiderül, hogy ki mit gondol.

Ha azt hiszik, hogy elfogult vagyok irányodban, akkor tévednek.
    A gondolkodásunk hasonló, de nem ugyanaz, a családmodellünk pedig nagyon hasonló, de a tiéd még "fiatalka"
    Én csak magam irányában vagyok elfogult és nem vagyok oda érte, amikor olyan értelmetlen vita megy, hogy kinek mi tetszik jobban.
    (Errõl egy régi középiskolai dolog jutott eszembe, amikor klikkeket alakítottak az osztályban, s kitaláltak Kartellt meg Genget vagy mit, s mindegyik kérdezte, hogy kihez csatlakozom. Én annyit mondtam nekik, hogy "A Birodalom nem csatlakozik senkihez, de ha gondolod, megfontolom a hozzám való csatlakozásotokat" )

Kit szeretsz jobban, a fekete hajú hapsikat vagy a szõkéket? És Henrietta? Na, és akkor most melyikek a jobbak?

Õk nem fogják megérteni a mi álláspontunkat, mi nem fogjuk megérteni az övéket. A világ ilyen.

Az a gond, hogy ha elvarratlanul zárunk le valamit, akkor az akaratlanul is újra és újra fel fog jönni bármilyen másik témában, még akár olyanban is, amiben egyetértetek.

Nem utálnak, csak más a gondolkodásmódjuk.
    Õk ezt szeretik, te azt.
    Te szereted a táncot, én nem. Ettõl még utálnunk nem kell egymást.
    A függõség gyengeség. A gyengeség halál.

Senior Member kheopsz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Henrietta Hozzászólás megtekintése
    Kedves Kheopsz!
    Igazán értékelem azt az igyekezeted, amellyel próbálod csitítani a kedélyeket ebben a topicban. Ez nagyon figyelmes Tõled! Sajnos azt a kérésedet, hogy kérjek bocsánatot nem fogom teljesíteni (nem azért, mert nem tudnám, hiszen egy bocsánatkérés nem kerül semmibe, de nem érzem úgy, hogy nekem vagy kizárólagosan nekem kellene bocsánatot kérnem).
    Mégpedig a következõk miatt:
    Elindult egy beszélgetés (nevezzük vitának) anno, amiben különbözõ vélemények ütköztek. Én abban a pár hozzászólásomban, amit az elsõ 5 oldalon tettem, leírtam, hogy nekem mi a véleményem a témával kapcsolatban. Tettem mindezt úgy, hogy szigorúan a téma keretein belül maradva, attól nem térve el sem jobbra sem balra, és általánosságban írni a másiknak, kerülve a személyeskedõ, néhol csipkelõdõ, esetleg enyhén rosszindulatú megjegyzéseket. Elfogadva a másik véleményét, a véleményétõl nem akarván eltéríteni, és lehetõleg úgy értelmezni az általa mondottakat, ahogy azt valóban értette.
    MREVOLUTION nem igazán értette, hogy mit is akarok mindezzel mondani, és folyamatosan erõltetett egy olyan vonalat, mely szerint én a férfiakat feljebbvalónak, a nõket alacsonyabb rendûnek tartom, mindezt a lehetõ legnegatívabb értelmezésben.
    Majd ezzel kapcsolatban többször kifejtette, hogy egy intelligens férfi nem foglalkozna olyan nõvel, aki automatikusan alárendeli magát. Mivel nem értette meg, hogy én milyen értelemben használtam a férfiak "feljebb valóságát" - családfõi és bibliai, teremtésbeli értelemben, nyugodtan gondolhattam, hogy ez a mejegyzés nekem szól (egyébként azt, hogy a nõ alacsonyabbrendû sehol nem írtam, õ mégis ragaszkodott ehhez). Akár meg is sértõdhettem volna, hiszen akkor ezek szerint engem csupa unintelligens férfi vesz körül. De nem sértõdtem meg, sõt vissza se vágtam azzal, hogy akkor azok körül a nõk körül milyen férfiak lehetnek, akik ennyire hangoztatják az egyenjogúságot. Egész egyszerûen ezt a megjegyzést szó nélkül hagytam.
    Önzõ vagyok mert megtehetem és azért csitítom ezt a dolgot.
    Nem akarom, hogy egy másik témában újra egymásnak essetek, pedig ott meg esetleg kialakulna köztetek egyetértés egy témában, de ha így hagyjátok abba, csupa tüskével a köröm alatt, akkor abban sem lesz egyetértés, hogy az ég kék a víz meg fontos az emberi szervezetnek.

Az az igazság, hogy ti ketten ebben a témában sosem fogjátok megérteni egymást. Mert teljesen más a nézõpontotok, s talán csak ebben az egyféle kapcsolatban voltatok.
    Így sarkítani tudjátok a dolgokat, és felnagyítani.
    Nekem volt szerencsém mindegyik kapcsolati modellhez, ezért látom kicsit "szélesebben" a dolgokat.

Te azt hiszed, hogy MREVOLUTION kapcsolataiban a nõ és a férfi is szoknyában jár s esetleg a férfi mosogat, a nõ meg fát vág. Õ tudja, hogy ez nincs így.
    MREVOLUTION úgy hiszi, hogy a te kapcsolatodban van egy 4m magas hapsi, aki korbáccsal a kezében dönt a dolgokról és a sorsodról. Te tudod, hogy ez nincs így.

Én meg tudom, hogy egyik sincs így.

Reklám után vissza.
    A függõség gyengeség. A gyengeség halál.