0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Az efféle marokszerszámoktól nem kell csodát várni! Ettõl függetlenül meg van a saját helyük barkácsolásban. Nekem pl. egy Leatherman Skeletool van. Rengeteg munkára használtam már. Nem kíméltem. Ebbõl a tapasztalatból kiindulva mondhatom, hogy a penge kárpitosszegek és kapcsok kifeszegetését is bírta. Bár, egy élezés elkelt utána. A fogó része nagyon jó, mert vékony profilú és sok helyre odafér. Viszont ebbõl adódóan a 100-as szögnél nagyobb dolgokat nem érdemes vele cincálni, mert a pofák hajlamosak rugalmasan elhajolni, kifordulni és rászorulni a munkadarabra. Amint kierõltetted közülük az adott tárgyat visszaugranak eredeti helyzetükbe. De, ebbõl már látszik, hogy nem franciakulcsra tervezett munkákhoz van. Ettõl függetlenül nem válnék meg tõle, mert finom munkákhoz baromi jó.
Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu
Thumbs Up |
Részemrõl ez csak elméleti eszmefuttatás mert én ugyan városban élek de egy komolyabb gebaszt teljes egészében nem itt szeretnék átvészelni.
Ha erre rendezkednék be akkor egy feszítõvasat és egy csapszegvágót mindenképp beszereznék. Nem feltétlenül eszköz kategória de elõre leszabott OSB lapok ablakokra szintén meglehetnek. Ezek egyébként az ágy alatt illetve nagy ruhásszekrények mögött nem foglalnak sok helyet és nem is veszi õket észre senki még egy kis lakásban sem. Alpinista kötél, beülõ és talán egy mászógép. Aztán valami mellkasig érõ gumiruha amiben a csatornában lehet gázolni ha kell.
Függetlenül attól hogy az ember hol él és hogyan/mivel tudja megvédeni magát az észrevétlennek maradni sokszor célravezetõbb. Én ennek megfelelõen szereznék be eszközöket valamint választanék szabadidõs tevékenységet.
Thumbs Up |
Vajon a könyvtárakban, vagy városi levéltárakban megszerezhetõ a város csatornázási térképe? Vagy legalább a kerületé ahol élsz..Ha igen, talán érdemes lenne azt is magadnál tartani, ha esetleg a föld alatti menekülés lenne az egyetlen lehetõség..
Thumbs Up |
Nem vagyok benne biztos, hogy még a pesti csatornázás is olyan magas, mint az amcsiknál, hogy mászkálhass benne. Ha mégis, akkor is inkább csak egynémely fõgyûjtõ része. A legtöbb helyen ezért cseszik szét a burkolatot, ha gebasz van. De, ezt remélhetõleg majd valami vízügyes guru megerõsíti avagy cáfolja!
Ha a könyvtárakban nem is, de a városrendezési osztályon és az adott közmûszolgáltatóknál meg vannak a lepedõk. Levéltárakban az 1950 elõtti lepedõket találod meg.
Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu
Thumbs Up |
Ehhez már tényleg pontos térkép kellene. Budapesten egyébként tavaly adtak át egy elég hosszú fõvezetéket ami a belvároson megy keresztül és a csepeli szennyvíztisztítóba viszi a cuccot. Annak a belsõ átmérõje 2 méter körül van.