Eredmény 1 to 8 of 8

Topic: Liba / kacsa tollat vennék

P
    Guest

0 Not allowed!

Liba / kacsa tollat vennék

Ami manapság nem könnyû. 20-30 kg-ra beruháznék, ha tud valaki jó áron - azért pedig különösen hálás lennék, ha pár kg eladó pihe nyomára vezetne valaki.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Õket kérdezted?
    http://www.tolltex.hu/
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

P
    Guest

0 Not allowed!
    Forrást szerintem nem osztanának meg, és egy kisebb csodával érne fel már az is, ha "csak" felvásárlói áron adnának el tollat. :/ (Egyébként szerintem nem kereskedhetnek vele, legalábbis manapság még raklapnyi mennyiségben sem hajlandóak a magyar gyártók, sõt, nagykereskedõk kiszolgálni magánembert, mert tiltják külföldrõl. )

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Azért egy telefont megér.
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up
    Received: 718
    Given: 795

0 Not allowed!
    Régen tollfelvásárlós kocsik jártak az utcákban és hangszóróból kiabálták, hogy "megérkezett a tollfelvásárló, bárkinek akinek tolla, párnája, dunnája van, megvesszük". A kopasztó telepeken nem szokták a tollat megtartani?

P
    Guest

0 Not allowed!
    Meg is lesz a telefon, ugyanis arra is kíváncsi vagyok, ha elutasítóak!

Valahogy nekem még ez a baromfi-feldolgozó telepes megoldás nem jutott eszembe... De az is megér néhány próbát. Ha lenne helyben, akkor ismeretségi alapon biztos menne a dolog.
    Amíg Hajdú-Biharban tanyáztam, én is mindig halottam õket, de a felvásárló kiesik, mert barátibb áron tudnám kiperkálni az ellenértéket.

Köszönöm egyébként az ötleteket Nektek!

Senior Member Medve's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up
    Received: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Régen tollfelvásárlós kocsik jártak az utcákban és hangszóróból kiabálták, hogy "megérkezett a tollfelvásárló, bárkinek akinek tolla, párnája, dunnája van, megvesszük". A kopasztó telepeken nem szokták a tollat megtartani?
    "Figyelem, figyelem asszonyok! Megérkezett a tollfelvásárló! Párnákat, dunnákat, kacsa tollat, liba tollat, régi használt tollakat, hagyaték tollakat, bárkinek bármilyen tolla van tessenek szólni. Mert mi megvesszük." A végében nem vagyok biztos. De gyakran erre ébredek, nagy örömömre.

0 Not allowed!
    Szerintem termelõi piacon, ahol libás-kacsás kistermelõi dolgokat árulnak (pl. gyakran látni pástétomot) lehetne üzletelni.

A topic keresõszavai: