Oldala 31 of 55 ElsõElsõ ... 21293031323341 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 301 to 310 of 543

Topic: Az energia kérdése

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Tégla ügyben szerezz be egy bazárt, vagy expresszt, de a neten is találhatsz hirdetéseket, bontott samott-tégla (esetleg kéményfalazónak hívhatják még) sok helyen ingyen elvihetõ, vagy nagyon olcsón. Lassan melegszik fel (pont a hõszigetelése a lényeg), viszont utána nagyon sokáig tartja a hõt. A régi típusú sparheltekben is ilyent használtak. Az igazán jó minõségû nagyon halvány, inkább homokszínû, nem az az agyagtégla stílus, amit a legtöbben ismernek. Van belõle tömör, meg furatos is, kályhához a tömör jobb.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Köszi! Jó lenne ilyet szerezni, egyenlõre sima téglákkal raktam körbe (csak félig, mert keveset találtam). Most fûtöttem fel.
    A samott jó hõszigetelõ, az tény, de valóban jobb hõtartó is?

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idén újra indul a szélenergia project , jelenleg ilyen stádiumban vagyok egy tavalyi nagy vihar megrongálta a lapátokat újra le kellett gyártatnom õket ,most megerõsített rendszerrel ismét próbálkozom.

Fénykép0392.jpgIMG_2479.jpgIMG_2482.jpgIMG_2487.jpg

a lapátok jelenleg kiegyensúlyozás miatt vannak csak az árbóc aljára feltéve ha sikerül minden lapátot kisúlyozni akkor felkerül a tetejére .

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glazbox Hozzászólás megtekintése
    Szia! Köszi, egy 18 négyzetméteres szobát fûtünk vele, elvileg 2 kw-os, a szobának 50 cmes vályogfalai vannak! A másik határoló téglafal mögött pedig elvileg gázzal fûtütt helyiség van (saját lakrésznek építjük) Tehát nem fûtésrendszer csak egy egyszerû kiskandalló, tapasztalataim szerint elég jól fût egyébként! Tervezzük körberakni téglákkal (bár jobb lenne (az igazi az a régi utcakõ lenne ha lehet még valahonnan szerezni) valami jobb hõtároló anyaggal, esetleg sótégla. (csak az drága)
    De egyébként teljesen jól fût. Felmelegedés után én is csak izzítani szoktam kevés levegõvel. Úgy tervezzük, hogy a kerti hulladékkal gyakorlatilag már tudnánk telente fûteni.

Érdekes lesz, hogy 18 négyzetméterre egy egyterû lakást terveztem (nemrég jött meg az ajtónk is, hõszigetelt, üveg az egész) egy téren lesz a konyha, fürdõ, és a háló, gyakorlatilag csak egy wc lesz leválasztva (2-3 négyzetméter) így remélem nagyon könnyû lesz télen felfûteni, és mivel keveset vagyunk otthon, akkor is inkább fõzünk, pihenünk, ez a kis lakás tökéletesen ki fogja szolgálni az igényeinket a barátnõmmel, és legalább külön lehetünk a szülõktõl.

Egyébként vannak még ötleteim, egyrészt egy autonóm víz és energetikai rendszer létrehozása, saját napelemes hálózat, illetve esõvízes vízrendszer, szürkevízes wc öblítés, sõt, még arra is gondoltam, hogy a kisdolgot jó idõben a kert egy elkülönített budiban oldalánk meg, hogy ennyivel is kevesebb vízfogyasztást érhessünk el. Érdekes lesz!
    Hátha ad jó ötletet
    http://tuzimado.hu/kandalloepites-la...van-krisztian/

(Kandalló témában sok házi projekt leírása van az oldalon.)

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Köszönöm. Most veszett el másfél oldalnyi írásom az alsó bal sarokban levõ hozzászólás írása gomb miatt!

Le kell sajnos írnom mégegyszer.

Tetszik a biogáz reaktor, de nem teljesen értem az egészet. Van ugye egy bemeneti és két kimeneti csõ.
    Bemegy a moslék, kijön a komposzt és a gáz.

Szóval:
    Amikor a gázt kinyomja a reaktor, nem nyomja ki a komposztot is?
    Amikor beadagolom a moslékot a reaktorba, nem nyomja vissza a gáz a naftát?
    A komposzt automatikusan jön ki, vagy a "moslék" beadagolásától?

A gázt nem egyszerûbb autógumiban felfogni? (láttam ilyen megoldásokat a neten)

A legegyszerûbb az lenne, ha lenne egy tölcsér a konyhámban amibe bele lehet önteni a moslékot, és egy kis fõzõlap, amin jönne fel a biogáz. Illetve egy vödör kint amibe folyik a komposzt.... A többi részét lehetne automatizálni szelepekkel, stb. Lehetne mérni a hõmérsékletet, a gáz mennyiségét, nyomását, stb.

Illetve, lehetne ezzel a gázzal elekromos energiát is termelni, nem? Földgáz üzemû generátorral.

De továbbra sem értem az egészet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Jók a kérdések. Én sem...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    <OFF>
    Ha FF-ot használsz, tedd fel ezt: https://addons.mozilla.org/en-US/fir...extarea-cache/
    Ideiglenesen menti az ûrlapok tartalmát, nem veszik el az írásod.

</OFF>

Van biogázos infógyûjteményem, feltolom majd valahova neked.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    <OFF>
    Ha FF-ot használsz, tedd fel ezt: https://addons.mozilla.org/en-US/fir...extarea-cache/
    Ideiglenesen menti az ûrlapok tartalmát, nem veszik el az írásod.

</OFF>

Van biogázos infógyûjteményem, feltolom majd valahova neked.
    Köszi! A philips designerei is foglalkoztak már a témával, sajnos a sematikus tervrõl csak ezt az egy publikus képet találtam, és ennél nagyobb felbontásban sehol nincs fent a neten. Ez egy konyhai biogáz "erõmû"

bio_digester_main2.jpgdigester_hr3.jpg

http://www.design.philips.com/philip...er_island.page

Lehet, hogy nyitni kéne rá egy témát... ?

Last edited by törölt tag -gl; 04-14-2014 at 02:41 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már töltöm fel a csomagot. Míg összeszedtem, találtam 2 képet az enyémrõl.

BIG_0004866807.jpg

BIG_0004866811.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Gyári verzió
    425749_141030406048004_854454006_n.jpg

Itt azért nem fõzõcskéznék nyugodtan (mi van ha ereszt a fólia valahol?)
    Gas_Storage_Reservoir_double_inside.jpg