Oldala 19 of 70 ElsõElsõ ... 917181920212969 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 181 to 190 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Hát Safety First Na de ma addig jutottam a csirkeketrec projectel,hogy az oszlopok lábait bonomittal lekezeltem , holnap leásom az oszlopokat aztán hétvégén bedeszkázom , még jó sok munka van vele . Az a jó ,hogy most elég sok szabadidõm van mert nincs helyszíni munkám egyenlõre csak itthon kell dolgoznom az meg napi 1-2 óra max, szóval ráérek farmerkedni
    Még mindig irigyellek a farm és a szabadidõd miatt

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Ma haladtam a tyúkfarm projectel, 16 oszlop leásva , 5 lebetonozva holnap a többit is kiöntöm betonnal , 1 zsák cement fogyott összesen . A faanyag meg munkahelyen megmaradt ajándék ... úgyhogy eddig 1 zsák cement ára a beruházási költség + holnap vennem kell még egy zsákkal . Eddig jó az anyagi ráfordítás arány.

Itt tartok most :

Fénykép0397.jpg
    Fénykép0398.jpg
    Fénykép0400.jpg
    Fénykép0405.jpg

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Wow..a háttér lenyûgõzõ..és a projekt is nagyon jól fest..gratulálok.
    Ha tehetném azonnal itthagynám a gépemen futó Excel táblákat és beállnék betonozni. Imádom a fizikai munkát, kint a természetben meg pláne. Így meg hogy egy gyakorlati haszonnal bíró dolgot építessz, ami megvédi majd az állataidat csak még vonzóbb a meló számomra

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Növöget a kis farm lakossága ,megjött az elsõ csibetranszport. 20 elõnevelt kendermagos és 5 vörös , egyenlõre amíg nem készülök el a nagy baromfiudvarral addig ennyi lesz , ha kész leszek kb 2 hét múlva akkor átköltöztetem õket , pont a legszarabb idõben hoztam el õket éjjel 1 fok volt , úgyhogy még nem engedem ki õket csak a kis bungiba vannak jó vastag szalmán . 11600 ft ot fizettem értük + az indítótáp 10 kg 2000 ft , szóval nem egy eget rengetõ befektetés . Viszont ha azt nézem ,hogy augusztustól napi 10-20 tojás tervezhetõ ,és már most az összes ismerõsöm jelentkezett a tojásért ... , meg hát egy-egy kakas majd megbánja az ismeretséget velem és belekerül a bográcsba ....
    Csatolt képek Csatolt képek

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Látom azért Te is feleteted a jókis csalánt szép csapat..keresztanyáméknak csak 10 csirkéjük van, mégis minden rokont folyamat ellátnak
    Csak aztán várd meg míg felnõnek azok a kakasok

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152

0 Not allowed!
    Abszolut nem akarlak lelombozni, de ha elõneveltet veszel, nagy az esély rá, hogy a 25 állatból 15 kakas lesz. Ez bogrács szempontjából jó, tojáséból kevésbé jó. Manapság, mivel a tojókat jobb áron megveszik a tojásfarmok, kistermelõi értékesítésre szinte csak a kakasok jutnak. Mi tavaly elõtt vettünk 40 csirkét, 28 kakas volt közötte. Finomak voltak amúgy

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Anyámék is szoktak venni, összeírják a faluban kinek milyen fajta/nemû és mennyi kell, aztán pár hét múlva hozza a furgon és kiosztják.
    Azt szoktak kapni amit kérnek.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Anyámék is szoktak venni, összeírják a faluban kinek milyen fajta/nemû és mennyi kell, aztán pár hét múlva hozza a furgon és kiosztják.
    Azt szoktak kapni amit kérnek.
    Akkor ott el vannak kényeztetve a vevõk Itt nincs olyan, hogy elõre le lehet fixálni, ki milyent szeretne, legjobb esetben is a szerencsén múlik az ivararány. Mondjuk itt nem is nagyon van olyan keltetõ vagy nevelõüzem. Aki volt, az trükközni próbált, és hát, ma már nem sokat ad el errefelé...

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Abszolut nem akarlak lelombozni, de ha elõneveltet veszel, nagy az esély rá, hogy a 25 állatból 15 kakas lesz. Ez bogrács szempontjából jó, tojáséból kevésbé jó. Manapság, mivel a tojókat jobb áron megveszik a tojásfarmok, kistermelõi értékesítésre szinte csak a kakasok jutnak. Mi tavaly elõtt vettünk 40 csirkét, 28 kakas volt közötte. Finomak voltak amúgy
    Hát megvan rá az esély de akkor ez lesz nekem a tanulópénz , jövõre jobban utána nézek , azért bízom a jószerencsében . Ha meg sok kakas lesz akkor nyáron sok kakaspörit eszünk ...

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Én is így jártam legutóbb. Legalább összejött az alapanyag a kakastöke pörkölthöz.