Oldala 84 of 220 ElsõElsõ ... 3474828384858694134184 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 831 to 840 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 9
    Given: 43

0 Not allowed!
    Érdekes megoldás, még nem hallottam ilyenrõl.
    Nekem meg valami úszó megoldást kell kitalálnom, mert 12V-os nagynyomású szivattyút nem találtam búvárban, csak sima membránosban .

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Érdekes megoldás, még nem hallottam ilyenrõl.
    Nekem meg valami úszó megoldást kell kitalálnom, mert 12V-os nagynyomású szivattyút nem találtam búvárban, csak sima membránosban .
    Nem én találtam ki. Az egyszerû "paraszti" megoldás az, hogy egy fém vödröt átlyuggatnak és abban engedik le a búvárt.
    Gépkocsis, szivargyújtós 12/220 Volt átalakító, nem gondolkodtál rajta? Nem egy nagy összeg.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vannak invertereim, de szeretném a lehetõ legkevesebbet használni. Amit lehet 12V-ról üzemeltetnék, csak a nagy teljesítményû, ill. 12V-on nem megoldható cuccokhoz kényszerbõl használnám. Csak egy plusz meghibásodási lehetõség (és plusz veszteség). Ha arra építek és elromlik, akkor sok elektromos cuccot nem fogok tudni használni.
    A most készülõ hétvégi házban a 12V és inverterrõl 230V is ki lesz építve, de az elsõre alapozok.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Vannak invertereim, de szeretném a lehetõ legkevesebbet használni. Amit lehet 12V-ról üzemeltetnék, csak a nagy teljesítményû, ill. 12V-on nem megoldható cuccokhoz kényszerbõl használnám. Csak egy plusz meghibásodási lehetõség (és plusz veszteség). Ha arra építek és elromlik, akkor sok elektromos cuccot nem fogok tudni használni.
    A most készülõ hétvégi házban a 12V és inverterrõl 230V is ki lesz építve, de az elsõre alapozok.
    Milyen megoldással töltöd az aksikat? Szél, nap?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Milyen megoldással töltöd az aksikat? Szél, nap?
    A hétvégi házat most újítom fel, ott lesz teljesen szigetüzem, itthon csak kísérletezem, a mûködõ megoldások kerülnek majd ki.
    500Wp napelemem fog felkerülni oda, de régi álmom egy függõleges tengelyû szélkerék, azzal szeretném majd bõvíteni.
    Itthon csak egy 50Wp panel van a tetõn, az tart feltöltve 200Ah akkut a kísérletezésekhez és áramszünet esetén szükségesebb dolgokhoz.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Elgondolkodtattál. Igazad van, hogy eleve 12V-os eszközöket keresel és kihagyod az átalakítót. A régi szovjet cuccok átkapcsolhatóak voltak 12V-ra is. Nekem alapból a Junoszty ugrott be. Mennyire van kínálat 12V-os cuccokból?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sokat gondolkodtam, hogy 24V vagy 12V legyen. Nagyobb teljesítmény és kisebb vezeték keresztmetszetetek miatt miatt jobb lenne a 24V, viszont 12V-os cucc autókhoz sokkal több létezik (és talán olcsóbb is) mint 24V-os kamionos. Azért vettem pár dc-dc konvertert az ettõl eltérõ feszültségekhez.
    TV-t nem kerestem.
    Eddig amibe belefutottam és nehezebb 12V-on:
    - hûtõgép: igaz vannak, leginkább hajókra gyártottak, de hajmeresztõ áron. 2 elképzelésem van: Az autó hûtõláda elég harmatos, de lehetne hasonlót összedobni több és jobb teljesítményû peltierrel. A másik a már divatból kiment abszorpciós hûtõ aminek 230V-os fûtõbetétjét kicserélni 12V-ra.
    - nagyobb nyomású szivattyú: szintén horror áron, de inkább csak mély kút esetén szükséges.
    - szerszámgépek: akkusok még csak ráköthetõek, de azok drágábbak, ráadásuk a nagyobb teljesítményûek nagyobb feszültségûek is.
    (egy 18V-os akkus csavarozóm akkuja már tönkrement, az vezetékkel megy 12V-os akkuról, kicsit gyengébb de használható)
    Tartaléknak meg van egy benzines áramfejlesztõ, amire már most is szükség van a felújításnál a betonkeverõhöz.

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Milyen akuval oldod meg az energia tárolást ? Nekem vasúti lúgosok vannak de lassan fel kellene lúgozni õket és nem nagyon találtam rá senkit aki ért az ilyesmihez.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Elgondolkodtattál. Igazad van, hogy eleve 12V-os eszközöket keresel és kihagyod az átalakítót. A régi szovjet cuccok átkapcsolhatóak voltak 12V-ra is. Nekem alapból a Junoszty ugrott be. Mennyire van kínálat 12V-os cuccokból?
    Sziget rendszernél én is 12V-ban gondolkodom. Esetleg 24V-ban, de csak ott ahol erre mindenképpen szükség van (pl notebook) egy step-up konverterrel. A hátránya a megnövekedett vezeték-keresztmetszet a nagyobb teljesítményû gépeknél. Az 50-60W akkor is annyi, ha nem 230V, hanem 12V hajtja meg. Csak nem 0,2-0-25A, hanem 4-5A. Ilyen áramerõsséghez pedig már combos vezeték kell.

230V-ot igazából csak hûtõ, mikró, vasaló, mosógép, nagy képernyõs TV és nagy teljesítményû barkácsgépek igényelnek. Ezek egy része úgysem lesz használva SHTF alatt, másik része pedig kiváltható nem elektromos berendezéssel.

Ui: TV-bõl vannak kis képernyõs 14-15"-os külsõ tápos darabok. Azokat a TV burkolatának megbontása nélkül át lehet alakítani 12-24V-ra.

A gépek egy része forgó mozgást végez. Ha más módon álítunk elõ forgó mozgást, felesleges az elektromos áram. Az én ultimate ötletem és megoldásom a gõzgép, csak sajnos háztartási méretben nem lehet kapni és nem gazdaságos még az egyedi elõállítása. Igaz össze lehet kókányolni kismotor hengerekbõl, de még így is nagyon karbantartásigényes. Viszont tényleg bármilyen "szarral" elüzemel és a keletkezõ hulladékhõt is fel lehet használni.
    Last edited by A. L. Ias; 04-21-2014 at 09:32 AM. Indoklás: Ui

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Sziget rendszernél én is 12V-ban gondolkodom. Esetleg 24V-ban, de csak ott ahol erre mindenképpen szükség van (pl notebook) egy step-up konverterrel. A hátránya a megnövekedett vezeték-keresztmetszet a nagyobb teljesítményû gépeknél. Az 50-60W akkor is annyi, ha nem 230V, hanem 12V hajtja meg. Csak nem 0,2-0-25A, hanem 4-5A. Ilyen áramerõsséghez pedig már combos vezeték kell.

230V-ot igazából csak hûtõ, mikró, vasaló, mosógép, nagy képernyõs TV és nagy teljesítményû barkácsgépek igényelnek. Ezek egy része úgysem lesz használva SHTF alatt, másik része pedig kiváltható nem elektromos berendezéssel.

Ui: TV-bõl vannak kis képernyõs 14-15"-os külsõ tápos darabok. Azokat a TV burkolatának megbontása nélkül át lehet alakítani 12-24V-ra.

A gépek egy része forgó mozgást végez. Ha más módon álítunk elõ forgó mozgást, felesleges az elektromos áram. Az én ultimate ötletem és megoldásom a gõzgép, csak sajnos háztartási méretben nem lehet kapni és nem gazdaságos még az egyedi elõállítása. Igaz össze lehet kókányolni kismotor hengerekbõl, de még így is nagyon karbantartásigényes. Viszont tényleg bármilyen "szarral" elüzemel és a keletkezõ hulladékhõt is fel lehet használni.
    Külsõ égésû Stirling motor? Egy ideje már rágódom rajta. Elviekben a gõzgép megreformálása, hatékonnyá tétele volt a cél.