Oldala 11 of 26 ElsõElsõ ... 91011121321 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 252

Topic: Edzés otthon

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ha van idõtök és lehetõségetek próbáljátok ki a gázálarcos futást, szûrõvel vagy szûrõ nélkül. Én most kezdtem el újra, nagyon jól megedzi a tüdõt. Lényeg hogy próbálj arra törekedni, hogy ugyanolyan idõt fuss mint ha nem lenne rajtad, nem fog sikerülni, de jó motiváció, én ma mondjuk csak 45 másodperces különbséggel futottam. Ja igen és amint célba értél nincs pihi, fekvõtámasz mehet ezerrel aztán ha van boxzsák akkor azt lehet püfölni ha nincs akkor árnyékbox.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 67
    Given: 38

0 Not allowed!
    Nekem ami bejött és alkalmazom:
    Futás: 3-4 alkalom egy 7en.(toltam betonon de inkább salakon)
    Súlyzzós edzés: van otthon 1 db egykezesem plusz súllyal (eddig bevált)
    Fekvõ támasz
    Pár jóga gyakorlat
    Nyújtás (még akkor is ha nem "gyúrok")

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Ez egy biztos sarokpont az univerzumban, igazolom.
    Ezt bizony cáfolni tudom. Mikor az egyszeri ember harcászkodás (gázálarcban lövészárok ásás) közben, az elöljárói utasításait magasról lesz..va félrevonult, és a vízügyileg kinézett bokorból egy õrjöngõ kuvasz tört elõ..... Nos, hõsünk minden elõzetes rekordot megdöntõ sebességgel sprintelt vissza a gyalásóért. Persze, a kutya is rendkívüli teljesítményt mutatott fel, amikor a gyalásó szárnyra kapott
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Áthozva a táplálkozás topikból:

Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    A mai mozgási lehetõségeket meg a rendszeres, napi kemény fizikai (mezõgazdasági) munkát nem lehet egy lapon említeni. El lehet menni edzeni, meg futni, meg kardió, meg bármi más. Lóf.szt sem ér, már bocs a kifejezésért. Edzéssel lehet csinálni kockahasat, meg lehet feszíteni a pultnál vagy a vasrudak mögött, de, hogy a szervezetedet nem fogja karbantartani, az biztos. Élsportolók csinálják napi 4-5 óránál többet, és õk szétvágják a szervezetüket elég rövid idõ alatt. Mezõgazdaságban, fõleg idényben napi 13-14 óra van, folyamatos, átmozgató igénybevétel, ez a másik véglet, ilyentõl néztek ki a régi 50esek úgy, mint ma egy 80 éves.
    A teljes, állandó fizikai átmozgatás simán "semlegesíti" a reggeli pálinka, kolbász, szalonna, hagyma, hatalmas szelet fehér kenyér hatását, de ezt ma edzéssel olyan ember tudja csak megcsinálni, akinek bõven van napi (mindennapi) 4-5 óra idõfeleslege.

Nem értek egyet. A mezõn való kapálás, dudvázás meg egész nap görnyedés a napon nem éppen tartozik a jó mozgásformák közé.
    Nem tudom mennyit dolgoztál mezõgazdaságban, én sokat, jelenleg is azzal foglalkozom. Voltál már dohányt törni pl? Az is fizikai munka, napi 8-10 óra, de azon kívül hogy szétbssza a kezedet meg a derekadat, mást nem csinál. Ettõl nem lesz jobb az állóképességed meg a kondíciód, nem fogsz bírni SHTF helyzetben 20-30kilós hátizsákkal több tíz kilométert gyalogolni.

Az edzés alatt nem csak a konditermi gyúrást lehet érteni, az tényleg nem jó a látványon kívül semmire. Van ezer másféle mozgásforma, biciklizés, gimnasztika,futás,kettlebell,crossfit, vagy lehet járni focizni, kosarazni, akármi. Már csak ha sétálunk napi pár km-t az autóban ücsörgés helyett, azzal is többet érünk mint a semmivel.

Én minden nap kolbászt, szalonnát és fehér kenyeret zabálok kétpofára meg tésztát tésztával, mégis kockás a hasam és 72 kiló vagyok.
    Heti háromszor kettlebellezek fél órát, meg 2-3szor végzek nehéz fizikai munkát, tehát nem szakadok bele az erõlködésbe, mégis fittebbnek és egészségesebbnek gondolom magam, mint a nálunk dolgozó pl favágók 100%-a.
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MaRee Hozzászólás megtekintése
    Nem értek egyet. A mezõn való kapálás, dudvázás meg egész nap görnyedés a napon nem éppen tartozik a jó mozgásformák közé.
    Nem tudom mennyit dolgoztál mezõgazdaságban, én sokat, jelenleg is azzal foglalkozom. Ettõl nem lesz jobb az állóképességed meg a kondíciód, nem fogsz bírni SHTF helyzetben 20-30kilós hátizsákkal több tíz kilométert gyalogolni.
    Nem mondtam, hogy jó mozgásforma, viszont az én tapasztalatom az, hogy az állóképességet növeli. Rengeteget dolgoztam/dolgozok a mezõgazdaságban, gyerekkorom óta talán egy fél éves idõszak volt, amikor más munkát végeztem, akkor már két hónap után éreztem, hogy kevesebbet bírok.
    Munkája válogatja, de én gyaloglok is eleget napközben, nagyjából 5-6 km van meg csak abból, hogy a telep egyik végébõl a másikba el kell menni tízszer. Ehhez jön hozzá a "helyben" végzett ide-oda járkálás, sokszor szerszámmal, zsákkal, súllyal, akármivel. Nekem a napi 10 km gyaloglás csak a munkával megvan. Ebben nincs benne semmi más séta, se bolt, se posta, se semmi. Nincs autóm, úgyhogy a magán dolgaimat többnyire gyalog intézem...
    Mikor zsákpakolás van, az azt jelenti, hogy egy kamionra felmegy 4-500 db zsák, ezek általában 50 kg-osak. Okosan kell fogni és mozgatni, mert komoly súly, de volt olyan kondibajnok nálunk, aki egy óra múlva félájultan lihegett csak. De a zsákokat fél napon keresztül kell rakni, mert 4 kamion jön...
    Az állóképességet és a kitartást (vagy legalábbis a monotonitástûrést) sok meló tudja növelni. Emellett persze vigyázni kell nagyon, mert egy-egy sérülést is könyebb összeszedni, mint teremben.

Az edzés alatt nem csak a konditermi gyúrást lehet érteni, az tényleg nem jó a látványon kívül semmire. Van ezer másféle mozgásforma, biciklizés, gimnasztika,futás,kettlebell,crossfit, vagy lehet járni focizni, kosarazni, akármi. Már csak ha sétálunk napi pár km-t az autóban ücsörgés helyett, azzal is többet érünk mint a semmivel.
    A mozgásnál maga a forma másodlagos. Bármilyen sportot is ûzzél, ha ugyanazt a fizikai terhelést akarod elérni, mint a régi öregek, akkor élsportoló szinten kell edzened idõtartamban és intenzitásban. De akkor meg már legyél élsportoló, az jól fizet

Én minden nap kolbászt, szalonnát és fehér kenyeret zabálok kétpofára meg tésztát tésztával, mégis kockás a hasam és 72 kiló vagyok.
    Heti háromszor kettlebellezek fél órát, meg 2-3szor végzek nehéz fizikai munkát, tehát nem szakadok bele az erõlködésbe, mégis fittebbnek és egészségesebbnek gondolom magam, mint a nálunk dolgozó pl favágók 100%-a.
    Érezheted magad annak, de a szervezeted akkor sem lesz hozzászokva a mindennapi, órákon át tartó fizikai igénybevételhez. Amikor tervszerûen edzel (én is edzek, és az lóf.sz a munkához képest) vagy meghatározott periódusokban használod a tested intenzívebben, az nem ugyanaz, amikor az életviteled maga a terhelés. Nem beszólásból, vagy kötekedésbõl mondom, de tényleg nem lehet egy lapon említeni.
    A melósok meg gyanítom, hogy a cigi, a szesz meg a kialvatlanság miatt sem azok a fitt és egészséges arcok...

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én nem vagyok sem profi sportoló, sem jól fizetett „hozzáértõ”, ezért csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani veletek. Világ életemben magas és vékony voltam, apám testalkatát örököltem. Persze én is szerettem volna nagy és dagadó izmokat, ezért rengeteget jártam konditerembe. Az eredmény szánalmas volt, se erõ, se izom, viszont cserébe úgy szétment a bal vállam, hogy a végén már fekve nyomni sem bírtam (pedig az elég alap gyakorlat). Közben folyton mondták a tutit, hogy mibõl és mennyit kellene szedni és meg lesz az eredménye. Nem kelletek a bogyók és inkább hagytam a francba az egészet. Aztán pár éve láttam néhány street workout videót a Youtube-on és nagyon megfogott, így nekikezdtem. De az akrobatikus elemeket nem nekem találták ki. Aztán jött a Fegyencedzés könyv ami szintén sokat segített. De még ez sem volt az igazi. Így kb. két éve elkezdtem Calisthenic-ezni. Ebben nincs akrobatika és változatosabb mint a fegyencedzés, de a másik két edzésforma összes elõnye megvan benne. Nekem nagyon bevált. Az ízületeim teljesen rendbejöttek és megerõsödtek, és sem az erõnlétemre sem az állóképességemre nem panaszkodhatom. Két év alatt egy a testalkatomhoz illõ, arányos és teljesen funkcionális izomzatot sikerült felépítenem. Tény és való, hogy méretekben nem vehetem fel a versenyt egy átlagos, konditermi szteroidhuszárral, viszont nekem az a véleményem hogy az edzés arra való, hogy felkészítse a testünket a különféle kihívásokra és megõrizze az egészségünket, nem pedig arra, hogy egy irreális testképért cserébe tönkretegyük magunkat.
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jómagam világéletemben túlsúlyos voltam. Ezzel együtt karatéztam, ju jitsu-tam, most leginkább a fegyencedzés, boxzsák, íjászat, és napi 12 km biciklizés tart hellyel-közzel fitten. Képzeljetek el egy fegyencedzõ medvét. Nem tudnék idõre futni, de viszonylag könnyen kidobnám a behatolót az ablakon
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem mondtam, hogy jó mozgásforma, viszont az én tapasztalatom az, hogy az állóképességet növeli...
    Hát figyelj, mindkettõnknek igaza van valamilyen szinten. Abban egyetértünk, hogy a fizikai munka növeli az állóképességet, viszont abból is több fajta van, a terheléstõl függõen. Attól hogy 50 kilós cementeszsákot pakolok egész nap, nem fogok bírni mondjuk lefutni 10kilométert, és fordítva.
    Ugyan így nem bír a gyúrós aki kinyom 150-et fekve felpakolni 10 zsákot, de a zsákpakoló meg nem bír 150-et kinyomni fekve.
    A kérdés, hogy melyiknek van értelme inkább

Érezheted magad annak, de a szervezeted akkor sem lesz hozzászokva a mindennapi, órákon át tartó fizikai igénybevételhez.
    Nekem hozzá van ne aggódj, mint említettem mezõgazdaságban dolgozom. Tudom milyen rönköt/bálát pakolni egész nap
    De emellett szükségesnek tartom hogy normálisan karbantartsam és átmozgassam a testem, ezért kettlebellezek és nyáron úszok.
    Azóta érezhetõen jobban bírom a munkát is, meg jobban érzem magam alapból.
    A napszámosok pedig igen, nem az egészséges életmód mintapéldái, dolgozott nálunk egy 60év körüli (és ugyan ilyen testsúlyú) fickó aki inkább 80nak nézett ki, de zokszó nélkül vágta a fát egész nap. Ellenben amikor egyszer elakadt az autó és fel kellett sétálni a hegyre a térdig érõ hóban, szinte úgy kellett vinni, mert majdnem megfulladt.

Egy lényeget ragadnék meg az egészbõl, mozogni KELL, tök mindegy hogy mit. Aki lusta elsétálni a másik utcába a boltba, az ne várjon sok jó az élettõl.
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Hát figyelj, mindkettõnknek igaza van valamilyen szinten.
    Én nem is mondtam, hogy nincs igazad

De emellett szükségesnek tartom hogy normálisan karbantartsam és átmozgassam a testem, ezért kettlebellezek és nyáron úszok.
    Azóta érezhetõen jobban bírom a munkát is, meg jobban érzem magam alapból.
    Így van. De csak az edzés nem adna olyan fizikai kondíciót, mint az edzés ÉS a fizikai munka együtt.

Egy lényeget ragadnék meg az egészbõl, mozogni KELL, tök mindegy hogy mit. Aki lusta elsétálni a másik utcába a boltba, az ne várjon sok jó az élettõl.
    Ennyi

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    De csak az edzés nem adna olyan fizikai kondíciót, mint az edzés ÉS a fizikai munka együtt.
    Az edzés maga fizikai munka! Badarság összehasonlítani az élsportot a régi munkásemberek erejével, mások a prioritások. Van több élsportoló ismerõsöm, abban amit csinálnak tényleg a legjobbak között vannak. De ha egy pl. profi kézilabdásnak egy 20 kilós zsákkal 25km-t kell gyalogolni erõltetett menetben vagy egy úszónak kivágni egy fát és feldarabolni fejszével, akkor az eddig ûzött sportjuk nem sok hasznukra válik. Pont erre valók a hibrid edzésmódszerek (pl. crossfit), ahogy a katonákat, tûzoltókat készítik fel (de lehet olyat hogy pl. valaki kettlebellezik és mellé fut stb.). De ezt mindenki összerakhatja magának - persze könnyebb kitalálni hogy fölösleges edzeni mert úgyse lesz hatása csak ha egész nap edzek.