Oldala 85 of 220 ElsõElsõ ... 3575838485868795135185 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 841 to 850 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 9
    Given: 43

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Milyen akuval oldod meg az energia tárolást ? Nekem vasúti lúgosok vannak de lassan fel kellene lúgozni õket és nem nagyon találtam rá senkit aki ért az ilyesmihez.
    Egyenlõre pár savas autó indítóakku van. Sok ellenvélemény van, de vannak olyanok akik megelégedéssel használják, állítólag mivel nem rázkódik, nincs kirakva szélsõséges hõmérsékleteknek egész jól bírja. Állítólag nem ér annyival többet a solárakku mint amennyivel többe kerül.
    Most kint csak egy 100Ah-s akku van, majd haza akarom hozni és egy munkaakkut tenni helyére és bõvíteni ahogy lesz rá pénz.
    Nekem lúgos akkukkal még nem volt dolgom, azokat sokkal tartósabbnak mondják.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    "Mûködõ-szerû" prototípus?

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 9
    Given: 43

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Sziget rendszernél én is 12V-ban gondolkodom. Esetleg 24V-ban, de csak ott ahol erre mindenképpen szükség van (pl notebook) egy step-up konverterrel. A hátránya a megnövekedett vezeték-keresztmetszet a nagyobb teljesítményû gépeknél. Az 50-60W akkor is annyi, ha nem 230V, hanem 12V hajtja meg. Csak nem 0,2-0-25A, hanem 4-5A. Ilyen áramerõsséghez pedig már combos vezeték kell.

230V-ot igazából csak hûtõ, mikró, vasaló, mosógép, nagy képernyõs TV és nagy teljesítményû barkácsgépek igényelnek. Ezek egy része úgysem lesz használva SHTF alatt, másik része pedig kiváltható nem elektromos berendezéssel.

Ui: TV-bõl vannak kis képernyõs 14-15"-os külsõ tápos darabok. Azokat a TV burkolatának megbontása nélkül át lehet alakítani 12-24V-ra.

A gépek egy része forgó mozgást végez. Ha más módon álítunk elõ forgó mozgást, felesleges az elektromos áram. Az én ultimate ötletem és megoldásom a gõzgép, csak sajnos háztartási méretben nem lehet kapni és nem gazdaságos még az egyedi elõállítása. Igaz össze lehet kókányolni kismotor hengerekbõl, de még így is nagyon karbantartásigényes. Viszont tényleg bármilyen "szarral" elüzemel és a keletkezõ hulladékhõt is fel lehet használni.
    Szerszámgépekhez még megoldás lehet a sûrített levegõs szerszámok, de csak olyannak éri meg akik munkájuk miatt sokat használnák.
    Elõnye, hogy tartályban tárolható az energia

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Szerszámgépekhez még megoldás lehet a sûrített levegõs szerszámok, de csak olyannak éri meg akik munkájuk miatt sokat használnák.
    Elõnye, hogy tartályban tárolható az energia
    Viszont kényes a tartályra. Ha hosszan akarom üzemeltetni, akkor vagy nagy tartály kell, vagy folyamatosan pótolni az elhasznált levegõt. Van egy kis, tartályos kompresszorom. Ha használom akár festésre, akár takarításra vagy csak csavarozásra, igen sûrûn dolgozik a kompresszor a tetején. A gumisnál, ahova hordom az autóm, ott is 2-3 autónként rátölt a tartályra, pedig az egy komolyabb, telepített rendszer.
    Az áruráról nem is beszélve, amennyibe kerül a berendezés és a szerszám, annyiért nagyon sok kéziszerszámot és babkonzervet lehet venni, hogy meglegyen a nyomaték.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    "Mûködõ-szerû" prototípus?
    http://web.khmotor.hu/?page=news&tok...C5odG1s&lim=10

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    MTP kabatom rossz meret, elado rontotta el a leirasban, megy vissza, rendeltem masikat, mashonnan. Ezeket ma hozta a postas, polo meg occso multitool horgaszni. image.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A méret pont megfelelõ! Már csak le kell nyúlni....

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    <OFF>
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    MTP kabatom rossz meret, elado rontotta el a leirasban, megy vissza, rendeltem masikat, mashonnan.

A horgászós képek láttán írni is akartam, hogy vagy te estél át plasztikai mûtéten vagy lemondtál az MTP kabátról
    </OFF>

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    <OFF>

A horgászós képek láttán írni is akartam, hogy vagy te estél át plasztikai mûtéten vagy lemondtál az MTP kabátról
    </OFF>
    Nem, csak a netes vasarlas nem gyors, foleg ha problema van, a munkatarsam MTP-je meg tul nagy nekem, felprobaltam. O joval magasabb. Hogy legyen meg MTP: Pillowpants nevu szaktarsunk (aki nincs a kepen), ma vette ezeket: image.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én maradok a Desert DPM minta mellett. Tudom, itthon nem rejtõszín... És hogy ontopik is legyek, húsvétra be is szereztem egy molle-s málhamellényt 13 zsebbel. Most tart a zsebek rendszerezése és amint megvan mit mire használok egy nagyobb bemutató is készül róla. Szigorúan szubjektív véleményként, hogy én mire használom. Rendeltem mellé egy 100L-es, hátizsákként is hordható táskát, 2 bergen oldalzsebet a predátorra, és gazdagabb lettem egy bergen hámmal és egy DPM szimatzsatyorral is. Lassan összeáll a BOB rendszerem.