Oldala 55 of 162 ElsõElsõ ... 545535455565765105155 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 541 to 550 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Enemy Hozzászólás megtekintése
    A teszkó gazdaságos sátor helyett egy vízhatlan takaró fólia hasznosabb lehet, mert azok az egy rétegû sátrak nem azok.
    Attól függ mire használod mert egy tescos sátor olcsó és legalább a hõt benttartja és melé egy fólia vízhatlanná teszi. És meglepõdtem egyszer viharban voltunk kint, nagyon nagy viharban narancs jelzésû ha mond valamit. Két sátor maradt a helyén és nem ázott be, egyik a miénk de az egy drága túra sátor, a másik egy auchanos budget sátor, egy ponyvával a tetején. Igaz a vihar eltörte az egyik rúdját de nem ázott be és a helyén maradt, a többi sátorral szemben amit vagy elvitt a szél vagy beáztak.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A napokban azon is jár az agyam, hogy az élelmiszer csomagokat milyen, leginkább könnyû, olcsó, könnyen beszerezhetõ dolgokkal lehetne felturbózni. Elsõsorban hátizsákra gondoltam, de elásott készletekbe is tökéletes.
    Egyenlõre erre jutottam:
    Édesítõ tabletta( 600ft körül mozognak 1200 vagy akár több tabletta is lehet egy dobozkába van olyan ami 7,5kg cukornak felel meg),citrompótló(nincs 190ft és ebben is több száz darab van) ha csak ezt a két dolgot nézed már kicsit másabb érzést adhat az, hogy nem sima forralt, desztilált vagy bármi más módon tisztított vizet iszol hanem egy "majdnem" limonádét.
    Ott vannak még ezek az italporok bolero es hasonlók.ezek is jók ha már unja egy kicsit az ember a vizet, nem beszélve a teákról,pezsgõtablettákról. Biztos ismeritek a tejsavóport amiból víz hozzáadásával tejet (0.14%os) lehet készíteni, igaz nem egy frissen fejt házitej, de nem hinném hogy rosszabb mint a mostani uht tejtermékek.árban olyan 700 ft 200g(10g kell egy deci vízhez). Ha meg már tej akkor az jó a kávéba, vagy tejeskávénak a gyereknek,ott a kakaó hozzá vagy vannak ilyen ízes szívószálak amik megint csak pár száz forintos beruházások. Én úgy gondolom ezekkel az apróságokkal jelentõsen meg lehet növelni a komfortérzertünket egy kényszertáborozás, gebasz esetén. Vélemények?

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az ember kedvét fel tudja dobni egy kis édesség, amikor terepre megyek egy valamibõl mindig betárazok az pedig a gumicukor, de azt kilószámra, vizet is szoktam édesíteni pezsgõ tablettával. Tényleg jobb lesz az ember közérzete.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Enemy Hozzászólás megtekintése
    Doom!Kár, hogy nincs olyan gomb,hogy big like. Asszem most megnyomnám vagykétszer. Kérdésem, hány literes a hordód? Tipp.. A teszkó gazdaságos sátor helyett egy vízhatlan takaró fólia hasznosabb lehet, mert azok az egy rétegû sátrak nem azok.
    120 literesnek árulták......a tgazdaságos sátor már meg van egy ideig azt hordtam pecázni...van már másik...ezért megy a föld alá....remélem végleg.......valójában a dolgokat az élelmen kívül,már évek óta nem használtam semmire,csak a helyet foglalta,de nagy kincs lesz ha szûkében leszek a dolgoknak....az élelem sem sok pénz..egy jó buli ára....de hát...a limonádé jó ötlet..asszem ezek korlátlan elállnak..
    Last edited by Doom; 05-04-2014 at 04:26 PM.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    A bontatlan-légmentes földimogyoró megromlott nyáron a csomagtartóban.
    ...hát a másik topicban,,,az autós felszerelés.....szó volt a konzervrõl--aszogyák bírja,nem próbáltam még kocsiba tárolni,müzlit igen az bírja....erõs fenntartásaim vannak a nyári meleggel kapcsolatban.....lehet inkább a bob mellé teszem evakuációs csomagnak...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,121

0 Not allowed!
    A zacskós dolgok megromlanak, a konzerv az viszont más. A bontatlan zacskós keksz úgy megromlott, hogy lábszagot árasztott. Egybe beleharaptam, de rögtön megbántam.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,121

0 Not allowed!
    Újabb 2 elemlámpát vettem. Meg kötelet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Mogyis Mexicornnal én is jártam úgy hogy bontatlan volt és megavasodott, de nem hiszem, hogy volt közel olyan rossz íze mint egy merõadta lábaszagkeksznek amiben Tulelo részesült.
    Azt, hogy mennyire bírja a konzerv a meleget és a tûzõ napot egy tesztet fogok elvégezni, a nyár végéig. Szerintem ennél jobban tisztázni nem tudjuk a dolgot.
    Mondjuk "Babgulyás sertéshússal" konzervet vetek teszt alá szeptember 1.-ig. 4 különbözõ helyre teszem õket: 1. Padlás, itt nyárom meleg van ugyan közvetlen napfény nem éri, habár megpróbálom olyan helyen elhelyezni, hogy amennyire lehet érje napfény.
    2. Földalá elásva, nem túl mélyre(20cm), de olyan helyre teszem hogy egész nap, napsütötte föld alatti helyen legyen.
    3. Felviszem a tetõre, kikötöm, itt van talán legjobban kitéve az idõjárás viszontagságainak, legyen az esõ,jégesõ napsütés, illetve itt éri a legnagyobb hõingadozás e pá hónap alatt.
    4. A kocsiban. A tépõzárnál fogva fellógatom a középsõ visszapillantóra nayoo, nem. Simán a csomagtartóba helyezve ahol most is van, itt nem éri közvetlen napfény, de nyáron itt is nagy hõingadozás lehet.
    A 4 tesztalanyhoz ragaszkodom, de szívesen cserélek helyszínt az eddig leírtakkal amennyiben kapok extrémebb és brutálisabb javaslatot. (vonóhorogra és a kutya nyakába nem szívesen kötöm fel)

Tulelo, milyen elemlámpákat és kötelet?

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...na hölgyek,urak.....akkor a kocsi is rendbe lesz....elfogadom,hogy nem romlik meg a konzerv...de ha igen..hát elpostázom és csak azt tessék enni ...szóval vettem még tegnap egy gurulós ágynemû tartót,pont méret a csomagtartóval hosszába és mellé fér még ásványvíz,a hátizsák és a ruházat....letakarom az alu napvédõvel..hátha fog a hõmérsékletbõl...így faszányosan egy szintbe kerül a filc,marad hely bõven a csomagtartóba,csak 15 centivel magasabb...a tartalom....a képeken,de le is írom ha igénylitek....Csatolmány 2591Csatolmány 2592Csatolmány 2593Csatolmány 2594Csatolmány 2595
    Alaposan megcsinaltad, nagyon jonak tunik!

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 90
    Given: 8

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Újabb 2 elemlámpát vettem. Meg kötelet.
    De azért minden rendben ugye? A kötelet nem végsõ megoldásnak vetted?