Oldala 2 of 7 ElsõElsõ 1234 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 67

Topic: Jármûvekbe, jármûvekhez extra felszerelések, kiegészítõk, csomagok

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 925
    Given: 957

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...a konzerveken gondolkodok,nem romlik meg a meleg kocsiban?
    Az nem.
    http://magyarprepperforum.org/showthread.php?81-Sok%E1ig-el%E1ll%F3-%E9telek-tart%F3s-%E9lelmiszer&highlight=sok%E1ig+el%E1ll%F3+%E9tele k

Nem tudom hol írtam pontosan, de volt aki 7 éven át tartott egy húskonzervet a csomagtartójában, Arizonában. (Ahol 55 fokra is felhevül a csomagtartó.) Aztán mikor megtalálta, megette és azt írta hogy jó volt. Persze én inkább tartanám hideg kiskamrában a házban.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nagyon érdekes,hogy nem melegszik fel az autó csaomagtartója annyira mint az utastere.Pláne,hogy nekem a csomagtartó alatti rekeszekben vannak. A kombi illetve egyterû autókban vannak ezek az úgynevezett rolók,amelyeket elhúzva nem làtszódik mi van a csomagtartókba. Nekem kombim van és tapasztalatból mondhatom amíg a tûzõ napon a pohártartóban a víz, mondjuk úgy húgymeleg, addig a csomagtartóban lényegesenn hûvösebb. Persze egész nap a Hortobágyon egy forró nyári napon nyilván mocskos meleg lesz.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az ablakok miatt gondolom. Könnyebben bejut a fény és a meleg, mint a viszonylag zárt csomagtérbe, ahol elõször a fémkasznit kell átmelegítenie.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igazad lehet! Meg ugye mas a helyzet folyadékok és szilard motyók esetében, nem beszélve arról mibe van csomagolva.
    Ajánlanám figyelmetekbe a bag in box csomagolás otthoni "újrahasznosítását". Amit boltokban lehet kapni az 3 vagy 5 literes. Ez üresen annyi helyet foglal mint mondjuk egy fejlámpa. Ha vízzel telitöltöd levegö nélkül vákumosan le tudod zárni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na a hétvégi esõzés elmosta a vásárt, nem igazán volt értékelhetõ, fõleg a szempontomból... 2 hét múlva lesz egy másik, amire még esetleg érdemes lehet kinézni, ha minden jól megy, megteszem. Addig marad a fejtörés meg az agyalás.
    Egyébként nektek van riasztótok a kocsiban? Mert oké, hogy az ember belepakol, de mit ér az egész, ha elviszik, mielõtt kellene...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem nincs riasztóm, habár gondolkoztam már rajta. Szerintem ha nem hagy szem elõtt az ember nagyobb értéket feltételezõ tárgyat nem gondolnám hogy feltörik az autót. Pláne nem a csomagtartóban fog kotorászni az én esetemben mondjuk a pótkerék fölötti rekeszben. Viszont szokták mondani:Az ördö sosem alszik!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Amatorpe, milyen jellegû vásár?már ha nem baj hogy megkérdem?!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem baj, de pontosan nem tudom behatárolni.... Vasárnaponként van, valahogy így:
    http://amindenfeledolgok.blogspot.hu...morahalom.html

A dorozsmai nekünk nem jött be, talán mert rengeteg az ócskás, aki olyat árul, amit a III. világban se vennének át hulladékként...
    http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/0...con-fotok.html
    Rúzsain nem voltam, majd egyszer talán kinézek.

Ami érdekesebb:
    -mórahalmi - na itt már lehet találni jó dolgokat, pl 12literes masszív mûanyag vödröket (nem tescos, gagyi) 166ft/db áron vettem, igaz ehhez 6-ot kellett elhozni, de adtam anyámnak is. De láttam egyedi képet üvegre tevõ nénit, jó állapotú könyveket, vatsag pamut zoknit 200/párért
    -illetve a kedvencem a kisteleki:
    http://kistelekjaras.hu/index.php?mo...&id=1858&mid=7
    A politikai vonatkozástól tekintsetek el, csak a választás miatt volt, egyébként semmi köze hozzá. És a képeken látott árusszámot legalább 3-al szorozzátok fel, ami üres placc van, az általában tele van.

Itt 3 fõ rész van: az ócskás, a közép, és az elit. Na jó, csak mi hívjuk így egymás közt, lehet nincs igazából külön neve, vagy más az.
    Ócskáson sok a lim-lom, de ott vettem párszázért cigányfúrót, 200-600-ért könyveket, 100-ért prizmát cangára, stb. Itt szinte mindenki földrõl árul, 1000éves csillárt, törött kerekû játékautót, rozsdás szerszámokat.
    Eliten mindenki asztalon kínálja a portékáját, ez a legdrágább rész, viszont minõségi cuccokat is ki lehet fogni. Sajnos néha annyiért, mint boltba akciósan, és nem nagyon lehet alkudni. A többi két részen igen.
    Végül a kedvencem: a középrész. Ár/értékre a legjobb. Van aki földrõl, van aki asztalról, van aki kocsiból árul. Kerékpártól kezdve a mûszaki cuccokig (na jó, azt nem vennék itt szívesen), ruháktól a szerszámokig (új készletek, balták, autós dolgok), játékoktól a... hát majdnem mindenig. Itt ha többet veszel valamibõl, akkor szoktak engedni. Innen van sokminden, amiket írtam, hogy vásárban vettem: kétoldalas kaszakõ (nem is tudtam, hogy létezik, most meg kettõ is van)(kb 400), kanálgép (kb1500), csajka (kulacs nélkül 600), gázos öngyújtók (50ft), és még sorolhatnám...

Kis szerencsével igazi kincsekre lehet találni. Persze olyan is van, aki a használt cuccát annyiért akarja eladni, mint amennyiért boltból számlával, garival megveszi az ember, na azokat ott kell hagyni... Olyan is van, akinek a termékminõsége nem éri el az ebayrõl neten rendelt cuccokét. De a többség értelmes és rendes árut tart, és eladni akar, nem hazavinni a cuccát, szóval ésszerû keretek között alkudva a kereslet jó eséllyel megtalálja a kínálat azon pontját, amire szüksége van.

Na remélem ez így elég érthetõ volt, aki tud, és ideje, távolsága engedi, nézzen ki 1-2 alkalommal, de azért csak óvatosan, függõséget okoz!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Extra felszerelés? Hmm... Sok minden van a kocsiban, de hogy extra-e azt döntsétek el Ti.
    -WC papír
    -papír zsebkendõ
    -1/2" Hg csõ
    -Szivargyújtós pumpa/lámpa
    -csúzli+lõszer
    -takaró
    -vödör
    -fertõtlenítõ kendõ
    -rongy
    -törölközõ
    -munkás kesztyû
    -elemlámpa (4 góliát megy bele)
    -olaj, desztvíz, szigszalag, kábelkötegelõ, zsinór, drót, segélydoboz, biztosítékok, izzókészlet, pár szerszám
    -meg a fene tudja hogy még mi...
    Last edited by shadow177; 05-06-2014 at 07:25 AM.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 69
    Given: 49

0 Not allowed!
    Én se vittem túlzásba:
    Gyalogsági (magyar honvédségi)
    Keretes fûrész kisebb fajta
    Kesztyû tartóba pár kesztyû
    Kéztõrlõ papír kb 100 darabos, mi zöld papírnak hívjuk, csokira is ok
    Kis 10x25 ös távcsõ
    1db gagyibb multitool
    4t racsnis kézi csörlõ
    Kézmosó víz
    Tartalék nájlon szatyor
    3-4m kötél
    1db kis spanifer (csak vmit lefogatni)
    Az autóhoz való bizosítékok,izzo klt, eü dob. az alap
    Ami kell azt viszem külön.
    6 és fél évet dolgoztam terepen, ezért a minimalizmus. Ennél több sose kellett.
    Zseblámpát kint felejtettem télen és kinyúlt. Mit vártam.
    Helyszûke van amúgy is.