0
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Igen, nekünk vannak a már mások által kitalált, mûködõ megoldások, de ha régen is megelégedtek volna ezzel, talán elektromosság sem lenne.
Aki idõt pénzt, szán ilyen dolgokra, az õ dolga. Ha nem mûködik keres megoldást a problémára, ha nem talál, folytatja más irányba.
Ez is egy hobbi, nem kell elvenni az emberek kedvét tõle. Lehet pont egy hozzá nemértõ véletlen bakija hoz valami áttörõ felfedezést.
Nekem inkább abban vannak kétségeim, az emberiség megérdemelne-e egy olcsó, korlátlan energiahozzáférést, lehet nem lenne jó vége.
Nem erre gondoltam, hanem, hogy valóban mûködõ megoldásokat propagáljunk.
Pl.:
http://aeco.hu/sorkollektor-keszitese-hazilag/
http://stirlingtechnology.blogspot.h...-mukodese.html
http://futesimegoldasok.hu/infrapanel.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C5%91szivatty%C3%BA
| Thumbs Up |
Még mindig le vagy ragadva a semminél. Több próbálkozás egy energiamezõ megcsapolásáról szól, amire persze (még) nincs bizonyíték, nem mérhetõ.
Az én tippem hogy a haver jó irányba indult el a ZPM-el. (Mágnes és gravitációs motorral én sem kísérleteznék, hacsak nem tudnék árnyékolni passzív eszközzel)
De régen az elektromágneses hullámokat se ismerték, sõt lehet azokat is lehülyézték akik fénybõl akartak áramot csinálni.
Lehet tévúton járnak, de legalább próbálkoznak.
Azokat is kitalálta valaki és akkor ezeket is lebarmoztak az akkori "okosok"..
Sõt! Nemrég még a föld is lapos volt...
A legjobb mondat erre Wannabe aláirásában található :
" Az, hogy valamirõl nincs információd, még nem jelenti azt, hogy nem létezik, és az információhiány nem adhat alapot tagadásra..."
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Hát igen, csak piszok sok a szélhámos, aki kihasználja a már említett hiszékenységet. A hiszékenységnek pedig az emberi mohóság, a birtoklási vágy az oka.
Nem a "semminél" vagyok leragadva, hanem a valóságnál. Amire lehetõségem van és mûködik is, azt építem meg, vagy amit már évezredekkel ezelõtt kitaláltak, azt nem hiszem el, hogy csak tegnap fedezték fel.
Bizonyára lesznek olyan új energia források, amiket még csak a késõbbiekben fedez fel az emberiség, próbálkozni valóban muszáj. Ezekben a dolgokban egyetértünk. Csak nem hiszem, hogy a pincében fogom elérni az áttörést.![]()
Visszatérve a videóra: miként is mûködik? Én csak néhány fém darabot látok, ami elindítás után forgó mozgásra kényszerít valamit. Mágnesesség, oké. Honnan nyeri az energiát? Azzal, hogy egy generátort hajt meg, súrlódás is keletkezik, tehát még több energia kell.. Az eredmény pedig hihetetlen nagy áram termelés. Próbáltál ilyet építeni? Milyen alkatrészek kellenek hozzá? Ha van egy tervrajzod, elküldhetnéd, komolyan megépítem. Valahol a neten van tervrajz hozzá?
Fentebb írtad, hogy építettél már otthon ilyesmiket, errõl valóban szívesen olvasnék, ha megosztható a dolog.
| Thumbs Up |
Sörkollektor: évek óta van félig készen, de valószínû aszaló lesz belõle. Hobbinak jó, néha kicsit besegíthet a fûtésbe, de nincs nagy haszna. Valahol voltak mérési eredmények most hirtelen nem találom.
Stirling: Ígéretes, mûködõ szerkezet, de házilag elég gyenge és hatásfoka is csapnivaló, rendesen fûteni kell hogy valamire használni tudd.
Volt aki egy nagyot rászerelt a sparheltre, hogy fõzés mellett menjen, meg kellett cserélnie a tûztér fülé kellett tenni és tüzelni rendesen, mellékesen meg fõzhetett. Régi technika, valamiért nem is terjedt el, csak mostanában jött ki pár kombi gázkazán amibe szereltek 1KW-osakat. Jó lenne ha külön is kapható lenne.
De igen, ez is ígéretes irány, lehet ezen is kísérletezni. CSP-Stirling kombinációban már beszélhetünk ingyen energiáról, ha tüzelni kell alatta még nem az.
Infrapanel: Ez nem tuom hogy jött a listába. Csak áramot alakít át hõsugárzássá, mint a villanyradiátor csak alacsonyabb hõfokon, nagyobb felületen. Semmi plusz energia.
Hõszivattyú: Valóban mûködõ dolog, nyerhetünk vele plusz hõt(energiát) a talajból, de milliós beruházás, hatásfoka a talaj hûlésével együtt romlik és elektromos hálózat/szolgáltató függést okoz. Ha annyira megérné nem támogatnák az olcsóbb H tarifával. Ezt csak úgy tudom hatékonyan elképzelni, hogy nyáron napelemekkel pluszt tolsz a hálózatba, télen meg ezzel fûtesz. A fûtés olcsóbb lesz, de a függés megmarad.
A sörkollektorral nem csak fûteni lehet, hanem meleg vizet elõállítani, akár elektromos áramot is termelni.
A változatát biztos ismered, az infra hullámokat hasznosítót, ami a holdfényben is mûködik. Egy barátom éppen most építi ki ezt a rendszerét.
Stirling lelkész a gõzgépek hatékonyságával volt elégedetlen, ezért alkotta meg a saját gépét. Jelenleg már a modernebb változatát közlekedési eszközök meghajtására is alkalmazni próbálják. Láttam napenergiával hajtott változatot is, tehát nem lehetetlen az alkalmazása nagyobb formában megépítve.
Az infrapanel egy alternatíva a drága fûtési rendszerek bõvítésének kiváltására. Infra sugarat állít elõ, nem közvetlen hõt, mint egy radiátor, a helységben lévõ tárgyakat melegíti fel. Valóban nem energiát termel, de használható, több ismerõsöm elégedetten nyilatkozott róla. A használhatósága miatt került fel a listámra, sajnálom, de gyakorlatiasan szemlélem a világot.
A hõszivattyú, nem olcsó, ez tény. Elsõsorban a föld felhasználását szorgalmazom. Már többen megépítettük a hûtõ változatát, nyáron klíma helyett tökéletes megoldás.
Amit most tervezek megépíteni a sörkollektor mellett, az egy nagyon hatékony hûtési, klíma rendszer a nyári forróságra.
Szükséglet: egy kút, szivattyú, csövek, gépkocsi hûtõk, ventilátorok.
Folyamatosan forgatni a kút hideg vizét a hûtõkben, a ventilátorral fokozva a hatékonyságot.
A szivattyú fogyaszt a legtöbbet, nálam 200W. Ventilátorok kábé 60W/db. Utóbbira viszont vannak alternatív lehetõségek Pl.12V-os számítógép ventilátorok, elenyészõ fogyasztással.
Ezt sem én találtam ki, viszont mûködik és nyáron energiát spórolhatunk vele. Igaz energiát nem termel...
Az eredeti variáció 120-as csõ a kútban, ventilátor nyomja a levegõt, de a vizes hatékonyabb...
Ha majd a Magyarság kiszabadul a kalitkából, akkor majd mindenki a földön fogja vonszolni az állkapcsait az ámulattól, és még a káros technológiáktól se kell félniük!
Ezer féle energia létezik, még azt se tudjuk milyen finomenergiákat bocsát ki a napunk amiket még nem tud kimutatni a technika, vagy nem akarják hogy tudjunk róluk!
Milyen energiát bocsájthat még ki akár a földünk is, hisz hatamas generátor az is, akár üreges akár nem.
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?
| Thumbs Up |
Egy idõben körbenéztem ezeket az ingyen energiás dolgokat, úgy döntöttem nekem nem éri meg a szórakozást velük.
A rengeteg idióta videó van és rengeteg ember aki elsõre olyant is elhisz hogy a hosszabbító dugóját visszadugják a végébe, szikráztat egy öngyújtóval az aljzat védõérintézõjén és már el is indul az áramfejlesztés.
Lehet hogy álmosan írtam vagy félreérthetõen fogalmaztam, nem építettem ilyesmit.
Én a Te irányvonaladat követem, de nyitott vagyok az új megoldások fel és.
Napelemeim vannak, vákuumcsöves vízmelegítõt használtam és egy félig kész sör(inkább energiaitalos)kollektorom van.
Egy fûnyírómotort és egy generátort szereltem egy tartóra, ami ékszíjtárcsára és egy fagázfejlesztõre (és idõmre, kedvemre)vár.
WAVT meg még csak gondolataimban. Jahh, és egy biogázos kísérletem volt.
A tervem az hogy egy nap és szél hibrid rendszer lásson el árammal és racionalizálni a fogyasztást hogy ez elég legyen.
Szükség esetére egy fagázos áramfejlesztõ az akkubank feltöltésére. Fûtés/fõzés hagyományos módon fával.
Ahova tervezem ott nulláról indulok, ennek a szellemében épül ki az épületgépészet.
Videó:
Nekem kamunak tûnik, megpróbálom leírni miért:
Figyeld a tengelyek összekapcsolását, ott látni a fordulatszámot, megpörgeti kézzel, majd összecsukja a mágneseket.
Az összecsukás pillanatában kezdenek világítani a lámpák, noha az összecsukás után sem növekszik a fordulat, tehát már elõtte is világítania kellene, de még csak nem is izzik. Leállításnál ugyanez, szétnyitja, lámpák kialszanak a tengely még ugyanúgy pörög, kézzel fogja le.
Ráadásul leállításnál mintha terheletlenül pörögne, pedig elvileg a terhelés (izzók és a többi cucc) még rajta van aminek le kellene fékeznie.
Plusz újabb terhelés rákapcsolásénak pillanatában a már világító lámpák fényén semmi nem látszik (csak a kamera alkalmazkodik a növekedett fényerõhöz), ami nagy teljesítménytartalékra utal.