Oldala 13 of 36 ElsõElsõ ... 3111213141523 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 354

Topic: A Természet nem mindenkinek való

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Nem egy ismerõsöm tette magát próbára volt aki két hétig nem evett e melett dolgozott napi szinten, és azt mondta semmi baja nem volt, persze minden nap ivott rendesen, de ételt semmit sem evett.
    Nekem ebben más a tapasztalatom.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,064
    Given: 1,084

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Anno, az oroszoknál volt szokás, akik a szibériai fogságból menekültek, hogy plusz egy fõvel indultak neki a szökésnek. Vittek maguknak, az õ szóhasználatukban egy "tehenet", akit az út közben szükség szerint elfogyasztottak...
    Akkor most már értem hogy miért mondta azt Orbán, hogy "Mindenki hozzon magával még egy embert!"

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Én meg ezer évig nem ettem, de közben összelapátoltam egy földkupacot, amit ma Ausztráliának hívnak. Mondani sok mindent lehet.
    Csatlakozom a véleményedhez.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Egy átlagos felnõtt szervezet napi energiaigénye 2000-3000 kcal körül mozog kortól, nemtõl, fizikai aktivitástól függõen. Ha ezt a bevihetõ energiamennyiséget csökkentjük, akkor az izomsejtek és vázizmok leépülésétõl az immunrendszer meggyengülésén át, akár halálhoz is vezethet a megvonás.

Az éhezés szakaszai

Az anyagcsere alkalmazkodása alapján az éhezés három szakaszát különböztetjük meg. Az utolsó étkezéstõl számított 12-18 óra, mely még a felszívódás utáni szakasz. Ezt követi a korai, nem adaptált éhezés 2-3 nappal az utolsó étkezés után kezdõdik, és legfeljebb egy hétig tart, majd végül a krónikus, adaptált éhezési szakasz következik 7-10 nap után.

Az éhezés végkimenetele

Az éhezés során a test zsírszövetei megcsappannak, az izomzat sorvad, a csontok „kiugranak”, a védekezõképesség romlik (az immunrendszer hiányos mûködése miatt), majd éhezési ödéma alakulhat ki (a vérplazmában lévõ fehérjék hiánya miatt az érpályából a folyadék a szövetközötti térbe kerül). Mindezek mellett a minimális sóbevitel miatt csökken a vérnyomás, amely hirtelen teshelyzet változtatáskor az agyi vérellátás elégtelenségéhez, ájuláshoz vezethet.

Elkezdõdik a csontok mésztartalmának csökkenése, károsodnak a zsigeri szervek (máj, vese, belsõ elválasztású, hormontermelõ mirigyek), végül a szívizom is sorvad (atrophizál) és a létrejövõ ionzavarrok, hiányállapotok miatt végzetes szívritmuszavar jelentkezhet.
    két hétig nem eszik valaki???....ha ráérek beveszem,de most nincs idõm rá

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 55
    Given: 140

0 Not allowed!
    két hétig nem evett e melett dolgozott napi szinten, és azt mondta semmi baja nem volt, persze minden nap ivott rendesen, de ételt semmit sem evett.
    Ezt csak ugy tudom elkepzelni, ha magas energiatartalmu italokat (mezes tea, gyumocsle, ...) fogyasztott, de szerintem a fenti beszelgetes nagyon nem errol szol (hanem arrol, hogy ha csak vizet iszik valaki, akkor meddig birja).

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nem egy ismerõsöm tette magát próbára volt aki két hétig nem evett e melett dolgozott napi szinten, és azt mondta semmi baja nem volt, persze minden nap ivott rendesen, de ételt semmit sem evett.
    Van egy programunk, ahol a vállalkozók 30 órára kimennek a "vadonba" és ott kell feladatokat megoldaniuk. Az az általános tapasztalat, hogy 10-15 ÓRA után már nem bírnak menedéket építeni, nem bírnak tüzet gyújtani, fát hordani, sõt többeket még arra is figyelmeztetni kell, hogy igyon. Ez a tapasztalat jónéhány program után. Ezek ismeretében kétkedéssel fogadom a sok napig nem ettem és tök jól voltam címû híreket.

Sok történet van arról, hogy XY mennyi ideig nem evett, csak ivott, meg fényt evett, meg fotoszintetizált, meg mit tudom én mit mûvelt. Lehet. Én csak azt tudom, hogy aki eddig velem és a társaimmal kijött az erdõbe és azt csinálta, amit mi, az este úgy tolta a szalonnás-sonkás szenyát (értsd: egy nagy szelet sonka két vékony szelet szalonna közt), hogy öröm volt nézni.
    Másik. Egyszer kb. 5 napig nem ettem szilárdat, csak ittam mindenfélét. Azon túl, hogy a család idegeire mentem, (caffard) a munkán is megsínylette, vezetni is életveszély volt, meg minden ilyesmi. Nekem nem elég az innivaló. Bocsika.
    Last edited by dínó; 05-26-2014 at 09:28 AM.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    Van egy programunk, ahol a vállalkozók 30 órára kimennek a "vadonba" és ott kell feladatokat megoldaniuk. Az az általános tapasztalat, hogy 10-15 ÓRA után már nem bírnak menedéket építeni, nem bírnak tüzet gyújtani, fát hordani, sõt többeket még arra is figyelmeztetni kell, hogy igyon. Ez a tapasztalat jónéhány program után. Ezek ismeretében kétkedéssel fogadom a sok napig nem ettem és tök jól voltam címû híreket.
    Ennyire berúgnak a program részeként? Ha délelõtt 10-kor túlélõ gyakorlatként elkezdem az intenzív sörözést/borozást, este 8-kor már én sem állok neki menedéket építeni. Inkább a fûben alszom.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Karig Sára író, mûfordító Vorkután volt valami nehézfém bányában. (Isten nyugosztalja) Sokat mesélt arról, hogy X idõ multán gyakorlatilag mindent megettek, amit találtak, és ami nem volt mérgezõ, füvet, fakérget, még az agyagos talajt is!!! Azt mondta, hogy a talajtól jobban lettek (gondolom, ásványi anyagokat vihettek be), másrészt átmenetileg csitította a gyomorkorgásokat. Azt mondtam hogy olyan hangosan korgott a gyomruk, hogy az õrök messzirõl meghallották és megalázóan, gúnyosan kiröhögték õket.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Aha, és az erõsen csökkenõ szellemi képességeikkel számolták a 120 napot?
    Az elhízottak azért haltak hamarabb, mert a többiek a zsíros falatra vetettek szemet?
    Azt írtam volna hogy ha megeszik õket, nem abban haltak meg nem ették meg egymást haláluk után sem. És nem azt írtam hogy harcképesek voltak 120 nap után hanem azt hogy éltek, éppen hogy éltek, ha felére csökken a testsúlya egy átlagos testalkatú embernek az radikális fogyás ami nem normális, életveszélyes.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én meg ezer évig nem ettem, de közben összelapátoltam egy földkupacot, amit ma Ausztráliának hívnak. Mondani sok mindent lehet.
    Akkor mond azt hogy hazudok, kamuzok, füllentek, nagyot mondok vagy akármi, de ne ilyen gagyi érvekkel gyere, mond ki a valót: nem hiszel nekem. Nem muszáj.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."