0
Asszem keszen vagyok, de lehet hogy egy kicsivel nagyobb zsak kene, 18 kg a sulya. image.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Jól fest!
Meg tudod mondani esetleg, hogy milyen és/vagy mekkora ez a táska? Illetve ha nem indiszkrét a kérdés a beltartalomról is olvasnék (olvasnánk).
Elõre is köszi!
Üdv, T.
| Thumbs Up |
Elég lassan, de biztosan készülget a kis BoB-om.
Nálam a bobnál a fõ szempont nem a folyamatos vándorlásra való felkészülés, hanem az, hogy jussak el a BoL-ig. Ezért inkább az egyszerûséget és a kis súlyt részesítem elõnyben, a cucc 90%a úgyis a BoL-ban van. De ha csk dolgozni megyek is, ez a pakk mindig nálam van.
A teljesség igénye nélkül itt egy kép, az egészségügyi csomagomat nem tudtam rárakni, az egy A kategóriás elsõsegély felszerelés, plusz fájdalomcsillapító és széntabletta.
- a táska egy piacos elvileg román katonai zsák, kb 30-35literes lehet, jóféle anyagból, erõs bõrszíjakkal, kb 3000 forintért vettem, annyit simán megért.
- a lamborghinis kistáskában vannak benne a kipakolt cuccok, arcszeszhez volt
- munkáskesztyû, ha esetleg fogdosni kéne valamit
- M43 Tactical Hawk, sokak által lenézett, de szerintem árához képest jó kis tomahawk, nem fát hasogatni kell vele nyilván, de egy koponyát azért meg lehet lékelni vele élethalál helyzetben
- rongyosra olvasott SAS kézikönyv, rengeteg jó tippel, rajzzal, pl csapdákhoz, egyebekhez
- másfél literes tatonka kettle, fõzéshez vagy vízforraláshoz
- bollé dioptriás munkavédelmi szemüveg, sajnos nem jó a szemem
- tûzszerszámok: gyújtó, kova és acél, gyufa
- gyújtósnak illetve higiéniához zsepi, vattakorong, és kézfertõtlenítõ
- erõs szigetelõ szalag és pár méter hegymászózsineg, ha valamit rögzíteni kéne
- Mora Bushcraft mindenes kés, illetve egy kis Gerber zsebkés, amit utcán hordok
- Fallkniven DC3 késélezõ
- Erõs damil illetve a kindertojásos dobozban kb 15 féle horog, sikerült már kólás dobozos módszerrel halat fogni, bot nem kell (:
- kis quechua iránytû, teszi a dolgát
Szoktam még 2 liter ásványvizet vinni, kulacsom még nincs, de így is bõven elférek, valamint van egy-két konzervem és energiaszeletem, amit most nem tudtam elõszedni.
Fénykép-0023.jpg
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
Addig mig Doom terepen van, atvennem örök optimizmusanak helyet..
Ha a bazisod 2-3-4 napi jarasra van, akkor szerintem ez elegendö... lenne, ha benne lennenek az ejszakai alvas cuccai... 1 halozsak, 1 ponyva...stb.. tovabba a folyadek mellöl is hianyzik a több kaja...
Ha csak max. 1 napi jarasra van a bazis, akkor viszont sok a cucc (szerintem)
- munkáskesztyû, ha esetleg fogdosni kéne valamit
ne fogdossal sokat! ...de ez a vekony kesztyü meg elfer..
- M43 Tactical Hawk, .. nem fát hasogatni kell vele nyilván, de egy koponyát azért meg lehet lékelni vele élethalál helyzetben
a koponyahasogato szerepe miatt celszerü valoban, de ha kietlen videken haladsz, jobb egy machete..
- rongyosra olvasott SAS kézikönyv, rengeteg jó tippel, rajzzal, pl csapdákhoz, egyebekhez
inkabb a bazisban a helye, mert utközben -ami kellhet- azt a rongyossagbol itelve mar tudod..
- másfél literes tatonka kettle, fõzéshez vagy vízforraláshoz
fölösleges - 1 napra eleg a hidegelelem... meneteles közben is eheted..
- bollé dioptriás munkavédelmi szemüveg, sajnos nem jó a szemem
ez jo es celszerü eszköz, mert füstön es szelben haladva is hasznos..
- tûzszerszámok: gyújtó, kova és acél, gyufa
fölösleges- ne gyujtogass, haladj!
- gyújtósnak illetve higiéniához zsepi, vattakorong, és kézfertõtlenítõ
- erõs szigetelõ szalag
fölösleges- haladj! .. a papirzsepi jo meg egyszerü vizszüresre
- pár méter hegymászózsineg
- Mora Bushcraft mindenes kés, illetve egy kis Gerber zsebkés, amit utcán hordok
- Fallkniven DC3 késélezõ
1 nap alatt, plane tempos haladasban nem csorbul a kes... inkabb bazis targy..
- Erõs damil illetve a kindertojásos dobozban kb 15 féle horog, sikerült már kólás dobozos módszerrel halat fogni, bot nem kell (:
ne szorakozz horgaszattal! haladj!
- kis quechua iránytû, teszi a dolgát
fölös, mert elvarhato, hogy (a mindenkori) eletviteli helyeidröl akar vakon is eltalalj a bazisodra!
Ami hianyzik (szerintem)
1 napi hideg kaja, energia...több kell 1-2 kis konzervnel.. ha haladni akarsz..
esövedö... poncho, ponyva
valtas polo, zokni...
egy sapka, vagy egy kendö...
1 bögre, vagy 1 kis hasznalt konzervesdoboz, inni, vizet szürni..
több viz, vagy egy vizszürö alkalmatossag...
...
..
.
El kell döntened, hogy haladsz es akar 1 napi eröltetett tempoban megteszel 30-40-50 kilometert a bazisig, ahol nyugodtan pihenhetsz, fözhetsz, olvasgathatsz, horgaszhatsz...stb.. ...vagy kempingezel közben...
Egyebkent gratula a cuccodhoz, mert sokkal több, mint a körülötted levö embereknek!
Kiegeszites:
A lampat kihagytam, ha estebe csuszna a meneteles, vagy ha több napot venne igenybe a dolog.
Last edited by Mizu; 05-27-2014 at 08:33 AM.
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
| Thumbs Up |
Köszi a tanácsokat, hasznosak voltak!
Igazából a táska tartalma keverten bob-túra-munkáscucc, ezért van benne ennyi féle dolog. Szerencsére még így sincs az egész 20kg sem.
A bol erõltetett menetben 2napi járásra van tõlem saccperkábé.
Hálózsákot tervezem beszerezni, helyette most pokróc van.
Kajának van jelenleg öt kb 400 kalóriás energiaszeletem, a konzerveket meg meg lehet fõzés nélkül is enni, igazából jobb még nem jutott eszembe, szalonnát meg kolbászt nem akarok a hátizsákban cipelni![]()
Sapi, póló és váltás zokni alap, elfelejtettem õket ide pakolni. Ma is jól jött, ugyanis 28 fokból 15perc alatt olyan égszakadás-földindulás kerekedett, hogy át kellett öltöznöm.
Lámpám beázott és tönkrement két hete, jó hogy mondod, be kéne egy újat szereznem.
Elég kezdetleges bobocska még, sok dolog hiányzik, de szerencsére megtömve is kb 10liter hely van még a táskában.
Más:
Olvasgattam egy külföldi fórumot, ahol a fickónak a bobban az elsõk között szerepelt egy karton cigi![]()
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
Megakad? Akkor már régen rossz és a tûz lesz a legkisebb gondja.
Fázik? Mért fázna? Menetelés van a bázis felé! Minél hamarabb oda kell érni! Az évszaknak megfelelõ ruházatot nem írtuk, mert az magától értetõdõ..egyébként menetelésre nem kell más mint (írtam)"..valtas polo, zokni..."
Esõ? Ezért írtam, hogy hiányolom az esõvédõt!."..esövedö... poncho, ponyva"
Ha nem halad akkor halhat meg! Ha olyan sérülése lenne, akkor ott már a tûz sem segít semmit!
Emlékeztetõnek, mirõl is beszélünk! (Don't Panic tollából)
"...a BOB olyan állapotokra összeállított csomag, amikor a Kormány hathatós segítsége és közremûködése már nincs meg, így TÖRVÉNYES REND NÉLKÜLI állapotok között kell tiplizni a picsbe! ..."
...kell tiplizni a picsbe!
..kell tiplizni a picsbe!
.kell tiplizni a picsbe!
...nincs egyszerûen idõ kiscserkészt játszani! Minnél hamarább vagy a bázisodon, annál nagyobb biztonságban vagy és annál hamarabb tudod megvédeni..
..de természetesen ez csak az én véleményem és lehet hogy teljesen hibás...
![]()
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
| Thumbs Up |
| Received: 1,198 Given: 1,179 |
Ha 72 órás a BOB, akkor 3 napot kell vele kibírni. Ha messze van a BOL, akkor úgyis muszáj megállni néhányszor, talán tábort is kell verni éjszakára.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van, ha valaki már ráakadt, belakta, kifosztotta a BOL-t... Na olyankor kell minden, ami csak lehet és elérhetõ, de ha visszamenni se lehet, hát könnyen pórul járhat.
Mizu, értem én, hogy gyakorlati oldaláról közelíted meg a dolgot, és hogy jót akarsz, de mindig kell egy B terv, egy C terv, stb...
Szerintem azt kell mérlegelni, hogy az a pluszsúly, amit pár cucc (élezõ, tûzgyújtó, stb.) ad, jelent-e akkora kellemetlenséget, hogy otthon hagyja. Én jelenleg ha hátizsákkal megyek az min. 8 kg, de lehet 12 is, mert ki tudja, mikor mi jön jól.
Adtam már kölcsön biztosítótût, imbuszkészletet, sebtapaszt... Senki nem reklamált, amiért nálam volt.![]()