Oldala 39 of 62 ElsõElsõ ... 29373839404149 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 381 to 390 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Tegnap este meg kitisztitottam elmemet majd összeirtam mi is kellene valoban a különbözö csomagokba/baggokba... ervek ellenervek csataztak bennem...
    Brutalis döbbenet jött ki a vegere (szamomra)

Az egyik lenyeges dolog, hogy a 72 oras kitelepülö bag az brutalisan több, (10-20%-l) mint a legterjedelmesnek tartott INCH bag...
    Keresek egy megfelelö topikot es majd levezetem...

A fenti dologban Wannabenak lehet sokban igaza...
    Vagy minimalis a BOB, mert biztos vagy a BOL erintetlensegeben, vagy egy komplett cucc, mint B-terv... viszont akkor szinte mindent duplan kell beszerezni... egy csaladnal ez nemkicsit huzos...
    Last edited by Mizu; 05-28-2014 at 05:20 AM.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Hû, egy ilyen levezetést-összeírást szívesen elolvasnék! (BOB-INCH)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Az INCH bag-nak lehetne egy külön topik .

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése

A fenti dologban Wannabenak lehet sokban igaza...
    Vagy minimalis a BOB, mert biztos vagy a BOL erintetlensegeben, vagy egy komplett cucc, mint B-terv... viszont akkor szinte mindent duplan kell beszerezni... egy csaladnal ez nemkicsit huzos...
    Köztes megoldás, ha elásol egy támogató készletet a gebaszkuckó közelében, egy olyan helyen ahonnan szükség esetén hadat viselhetsz a foglaló(k) ellen. Egy kevés víz, élelem, tûzgyújtó miegyéb hogy kitalálhasd mi legyen, és fegyver hogy kitessékelhesd azt aki elfoglalta a kuckódat. Ha többen vannak, mindig csak egyet kapj el szép csendben.... és jegyezd meg, a súlyos sebesült ellenség épp olyan jó mint a halott! A sebesülttel késõbb is végezhetsz, ameddig él addig viszont leköti és demoralizálja a társait.
    A gebaszkuckó ellátmányát is jobb a környékén elásva tartani.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    No és mi van akkor, ha az én BOLom néhány 100 kmre van...
    ezt írod: "de akkor a végén arra eszmélsz, hogy "viszel mindent" cuccod tornyosodik a hátadon... de ez egy másik topik témája.. mert a BOB nem errõl szól"
    A BOB, attól még hogy egy hátizsákba divatos összepakolni nem feltétlenül van a hátadon...a BOL elérésében, vagy a veszélyhelyzettõl legtávolabb haladásban segíthet egy BOW is (tehát egy jármû) Általában ez a helyzet...gondolj bele, hogy a BOB alapvetõen azért van, azért tartjuk összepakolva, mert nincs idõnk szarakodni vele, tehát a gebasz hirtelen tör ránk, ott ahol lakunk...
    Következésképpen szeretnénk ettõl a bajtól, mihamarabb a lehetõ legtávolabb kerülni. Ki lenne az, aki nem próbálna meg egy gyors utat választani a menekülésre és inkább nekiállna túrázgatni a hátán 3 napi cuccával? Remélem senki....a lényeg, hogy minél gyorsabban felmérd a helyzetet és elsõ körben próbálj meg valamilyen jármûvet igénybe véve elhagyni a veszélyzónát...
    Lehet az kocsi, motor, bicaj, vagy ha ki akarod raboltatni magad, egy bevásárlókocsi..
    Szóval szerintem a BOB félreértelmezése az az állítás, hogy csak a hátadon szállíthatod és errõl szól..aztán kész..
    Én elsõ körben autóval tervezek lépni, ha ez nem lehetséges, bicaj, aztán gyalog...ha rákényszerülnék egy néhány 100km-es gyalogtúrára, biztos nem hagynám ki a tûzgyújtó felszerelést...

Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Amirõl te beszélsz az egy túlélõ felszerelés! Imbuszkúlcs, varrókészlet, biztosítótû...

A BOB-t ha használni kell, akkor ott gáz van! Ott tépni kell a bázisra, nehogy beelõzzenek, nehogy kifosszák, nehogy ne tudd megvédeni pl. az ottlakó szüleidet.. stb..
    A BOB-t én inkább "sprintelõ" cuccnak nevezném, mert mentesnek kell lennie minden olyan (egyébként hasznos és jó tárgytól) ami elvonja figyelmem, akadályoz, neheziti a cuccomat, pihenésre, falatozásra csábít, stb..

Ha szemléletesen akarom példázni.. a legjobb cucc egy túrabiciklis cucca! Semmi felesleges, semmi fárasztó plusz... víz a csõvõn, hogy nehogy meg kelljen állni...stb... és halad.. és teper...
    Terepen, vagy akár lakott területen is utolérhetetlen...
    Hiszen ez is lenne a lényeg...

B-C-D.. tervek...
    Kellenek persze... de akkor a végén arra eszmélsz, hogy "viszel mindent" cuccod tornyosodik a hátadon... de ez egy másik topik témája.. mert a BOB nem errõl szól..
    ..szerintem...
    Last edited by Grafitos; 05-31-2014 at 08:17 AM.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Köztes megoldás, ha elásol egy támogató készletet a gebaszkuckó közelében, egy olyan helyen ahonnan szükség esetén hadat viselhetsz a foglaló(k) ellen. ...A gebaszkuckó ellátmányát is jobb a környékén elásva tartani.
    Jó ötlet!
    Millió és +1 az az ötlet és hasznos tennivaló amit ki tudunk gondolni.
    Ezért igaz az, hogy egy meglévõ bázist erõsíts, védd, és ott készülj a lehetõ legtöbb szituációra.

A barangolás egy (még tökéletesen összeállított) cuccal is, tele van veszélyekkel és kiszámíthatatlan meglepikkel.
    Ha családdal vagyunk, akkor meg ... kész rémálom lehet .. szerintem.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    No és mi van akkor, ha az én BOLom néhány 100 kmre van...
    ezt írod: "de akkor a végén arra eszmélsz, hogy "viszel mindent" cuccod tornyosodik a hátadon... de ez egy másik topik témája.. mert a BOB nem errõl szól"
    A BOB, attól még hogy egy hátizsákba divatos összepakolni nem feltétlenül van a hátadon...a BOL elérésében, vagy a veszélyhelyzettõl legtávolabb haladásban segíthet egy BOW is (tehát egy jármû) Általában ez a helyzet...gondolj bele, hogy a BOB alapvetõen azért van, azért tartjuk összepakolva, mert nincs idõnk szarakodni vele, tehát a gebasz hirtelen tör ránk, ott ahol lakunk...
    Következésképpen szeretnénk ettõl a bajtól, mihamarabb a lehetõ legtávolabb kerülni. Ki lenne az, aki nem próbálna meg egy gyors utata választani a menekülésre és inkább nekiállna túrázgatni a hátán 3 napi cuccával? Remélem senki....a lényeg, hogy minél gyorsabban felmérd a helyzetet és elsõ körben próbálj meg valamilyen jármûvet igénybevéve elhagyni a veszélyzónát...
    Lehet az kocsi, motor, bicaj, vagy ha ki akarod raboltatni magad, egy bevásárlókocsi..
    Szóval szerintem a BOB félreértelmezése az az állítás, hogy csak a hátadon szállíthatod és errõl szól..aztán kész..
    Én elsõ körben autóval tervezek lépni, pa ez nem lehetséges, bicaj, aztán gyalog...ha rákényszerülnék egy néhány 100km-es gyalogtúrára, biztos nem hagynám ki a tûzgyújtó felszerelést...
    Teljesen egyet értek!
    Pl. javasoltam a biciklit... de egy kézi kocsi is megoldás lehet...
    Pár 100 km?? hajnalba értem haza 800 km-rõl.. imádkoztam végig, hogy ne üssön be a krack és ne keljen hazatipliznem "akárhogy"
    .. természetesen most nálam is volt a többszörös tûzgyújtó dolgok...

Amikor írtam hogy ne gyújtson tüzet, akkor az volt feltételezhetõ, hogy 1 napon belüli elérhetõségben van a bázis...
    De egy igazi vészhelyzetben és menekülésben valóban nem ajánlatos a fával való tûzgyújtás, mert könnyen lebukás lehet belõle.
    Gáz, kocka stb... kisebb veszélyt jelentenek...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Arról nem beszélve, hogy ha valaki mondjuk kolbászt vagy valamilyen ilyesmi kaját rak a táskába, azt simán kiszagolják a kóbor kutyák, ne adj isten a kutyával rendelkezõ fosztogatók (ha még nem ették meg).
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Végre már ti is szituációkban gondolkodtok, helyesen.
    Végre!!

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MaRee Hozzászólás megtekintése
    Arról nem beszélve, hogy ha valaki mondjuk kolbászt vagy valamilyen ilyesmi kaját rak a táskába, azt simán kiszagolják a kóbor kutyák, ne adj isten a kutyával rendelkezõ fosztogatók (ha még nem ették meg).
    Érvek, ellenérvek a BOB-ban lévõ kolbász/szalonna kapcsán:

Ellenérv
    - kiszagolják esetleg a kutyák
    - nyomomra akadnak a kutyával rendelkezõ fosztogatók
    - nehéz
    -...

Érv
    - kiszagolják! na és? A BOB-t az összeomlás utáni közvetlen nap/napok alatt vesszük igénybe. Akkor még nem lesz több kóbor kutya, pláne olyan amik megtámadnak egy egészséges és aktív embert. (Az eddigi tragikus kóbor-kutya támadások áldozatai (tudtommal) idõsek, betegek, gyerekek...voltak)
    - ha meg is támadnának ilyenek, a vándorbotommal/fokosommal/dárdámmal/machétámmal vagdalthúst csinálok belõlük... (hüüüümmm... húsutánpótlás??)
    - a katyvasz utáni elsõ napokban még nem fognak létezni kutyás rabló egyének... azok majd csak kb. 1 hét-6 hónap után fognak kialakulni...addig mindenki a szabadon hagyott cuccokat rabolja majd és csak utána egymás készleteit..
    - ha valaki kutyás keresést fog csinálni, akkor a lényegtelen, hogy van nálad kolbász, vagy szalonna... 1 molekula/méter (nem tudom pontosan mennyi) testszagodból megtalál.
    - a kolbász, szalonna kiváló energia tároló.
    - nagyon finom! (egyik fõ szempont!)
    - a szalonna (és származékai) kiváló tartósító. Fegyver tisztító/tartósító, fémek kezelése (kések, edények), stb..
    - esetleg egy arra érdemesnek tartott (jó kiállású, erõs..stb) kóbor kutyit magunkhoz idomíthatunk (a szalonnával), ezzel nyerhetünk egy (onnantól) hûséges társat... õrködés, védelem, vadászat stb, amiben utána számíthatunk rá.
    -...

(Akár minden egyes tárgyal végigjátszhatja ezt mindenki.. a lényeg, hogy ne döntse el elõre, hogy viszi, vagy nem viszi, mert akkor az érvek-ellenérvek nem lesznek tiszták és korrektek! Könnyû gyakorlat ez a disszociatív személyiségeknek ("több-személyüségüeknek"))