Oldala 2 of 15 ElsõElsõ 123412 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 145

Topic: Mobilok és alkalmazások

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Tényleg nem lehet rossz, mert a K750-es képekbõl is régen egyszer hivatott elõ anyám,
    a fotós boltban meg is kérdezték milyen telefon, mert inkább "fényképezõs" képe van .
    Persze a fény az nagyon kell neki, szürkületben, beltéren hamar elvérzik.
    Ennek már jó pár éve azóta sokat fejlõdött a technika, de azért vannak érdekes dolgok.
    Úgy gondoltuk lecseréljük a régi 2.1megapixeles fényképezõt.
    Vettünk egy 10megapixeles gépet valami N1kon coolpix, na az a régi géphez képest ocsmány képeket csinált, pár hetesen el is adtuk.
    Volt köztük kb. 8-9 év...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    A megapixel nem sokat számít, ha teljes méretben homályos lesz a kép. Szerintem elég a 4-es is, csak éles legyen jó színekkel. Én nem igazán fényképezek, egyszerûen csak fogom az HD kamerát és bekapcsolom. Aztán a videóból kiszedem a képet. Teljes HD-nél a kép már közel fotóminõség.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Mobil ügyben én olyanon gondolkoztam hogy egy régebbi nokiát kellene kicsit átalakítani. Ki is fejtem mire gondoltam, tudjátok a régebbi nokiáknál nagy divat volt az hogy kiadnak 10-20 féle elõ és hátlapot aztán vegyed meg vagy csinálj magadnak... Na pont erre gondoltam, egy jó strapabíró anyagból burkolatot varázsolni a telefonra, esetleg a hátlapot úgy kialakítani hogy belerakunk +2 aksit megháromszorozva ezzel a készenléti idõt. Ezeknél a telefonoknál amúgy sem kevés, de biztos ami biztos.

Így kapásból a Nokia 5100-át mondanám, van benne lámpa is Ezekre nem nehéz alkalmazást írni és biztos van rá olyan ami elmorzézza a led-el azt amit leírsz neki. Hasznos cucc.

Szerk: Azt sem nehéz megoldani hogy az aksik napenergiával töltõdjenek.
    Last edited by HolyShock; 05-17-2013 at 07:39 AM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Nem pont mobil, de majdnem:
    Nálam egy régi 2gen. ipod touch (2008-as) van egy kis faraday-kalitkában (fémhálóból doboz) elrakva napelemes töltõvel a pincében.
    Rajta rengeteg hasznos pdf, könyv, amiket folyamatosan frissítek.
    Jó kis kütyü mert farzsebben sem látszik, strapabíró és hosszú hetekig elvan egy töltéssel.

Medve
    Guest

0 Not allowed!
    Én jelenleg, egy samsung galaxy mini-t használok. Nem azért mert jó telefon lenne, csak a SE K800i telefonomban megadta magát az akku 4 év után, és ez volt talonba. Véleményem szerint minél fejlettebb egy telefon (vagy bármi más ketyere) annál kevésbé bírja a kiképzést. Pl.: Érintõképernyõs telefonok márkától függetlenül ha a kijelzõ megsérül használhatatlan. Ellenben a klasszikus telefonokkal amik ha egyszer be vannak kapcsolva kijelzõ ide vagy oda telefonálni lehet rajta.

De ha már programok a telefonon. Arra a telefonra amin van GPS vevõ érdemes pl: egy iGO mobil GPS alkalmazást letölteni aminek nem kell internet hogy mûködjön.
    Ha van led vaku a telefonban vagy ledes segédfény pl k800i egy Torchlight programot amely segítségével "lámpa"ként tudjuk üzemeltetni.
    Mondhatnék olyan programokat hogy mobil lexikon ami ehetõ növényeket túlélõ taktikákat tartalmaz, de elektromos szerkezetrõl lévén szó akkor inkább könyv. Inkább könyv, mert nincs szükség áramra a mûködéséhez és egy könyv nem nagyon romlik el.

A K800i függetlenítés és új akku után újra használatba lesz véve mert az igazi telefon vaskos strapabíró darab ami nem törik el ha véletlen elejtem és rálépek. (amire volt már precedens)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem túlélõs kérdés:

Valaki tud ajánlani egy olcsó, de azért jól használható autós navigációt (max. 30e)?
    Magyar és osztrák térképpel vagy ingyenes térképekkel használható kellene.

U.i.:
    Hétvégén idegbajt kaptunk, úgy eltévedtünk Ausztriában mint még soha.
    Túra navigáción legfrissebb OMP térkép és autóval többször rá akart vinni kavicsos szûk erdei utakra (autós tervezésre állítva).
    Utána ugyanez a cucc nem látta azt az aszfaltos utat amin mentünk.
    Valahogy a papírtérkép sem volt egyértelmû, sok apró falu nem is volt rajta.
    Navi, térkép, útirányjelzõ táblák, meleg, fogyó üzemanyag = kétségbeesés...
    Az volt a szerencsénk hogy indulás elõtt párom androidos telefonjára feltettem egy navigációs progit (OsmAnd) és ugyanazt
    az OMP térképet, az mentett meg minket mikor már azt sem tudtuk hol vagyunk.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Nem túlélõs kérdés:

Valaki tud ajánlani egy olcsó, de azért jól használható autós navigációt (max. 30e)?
    Magyar és osztrák térképpel vagy ingyenes térképekkel használható kellene.

U.i.:
    Hétvégén idegbajt kaptunk, úgy eltévedtünk Ausztriában mint még soha.
    Túra navigáción legfrissebb OMP térkép és autóval többször rá akart vinni kavicsos szûk erdei utakra (autós tervezésre állítva).
    Utána ugyanez a cucc nem látta azt az aszfaltos utat amin mentünk.
    Valahogy a papírtérkép sem volt egyértelmû, sok apró falu nem is volt rajta.
    Navi, térkép, útirányjelzõ táblák, meleg, fogyó üzemanyag = kétségbeesés...
    Az volt a szerencsénk hogy indulás elõtt párom androidos telefonjára feltettem egy navigációs progit (OsmAnd) és ugyanazt
    az OMP térképet, az mentett meg minket mikor már azt sem tudtuk hol vagyunk.
    TomTom...használtan elérhetõ árú bele tudsz javítani a térképekbe ha olyan helyen jársz ami nem stimmel felküldöd egy netes felületen és mindenkinek elérhetõ utána. ugyan ez vissza is neten a frissitések és javítássok. pontos és van gyalogos funkció is

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Nem tudok fejbõl, de üsd be keresõbe, hogy "GPS bolt", úgyis ott olcsóbban kapod, mint a hipermarketben az akciósat.
    Lehet hogy nem jól kérdeztem, az érdekel hogy mit érdemes venni. A hol problémával könnyebb megbirkóznom .

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    TomTom...használtan elérhetõ árú bele tudsz javítani a térképekbe ha olyan helyen jársz ami nem stimmel felküldöd egy netes felületen és mindenkinek elérhetõ utána. ugyan ez vissza is neten a frissitések és javítássok. pontos és van gyalogos funkció is
    Köszönöm, utánanézek. Az újak 40-tõl indulnak, talán lesz jó állapotú használt is.
    Garmin-ra gondoltam elõször, mert a túrás is az, de ahhoz csak Mo. térképet adnak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Úgy értettem, olcsót keresel. Erre a legjobb, ha GPS boltok termékeit listázod ár szerint, mert olcsóbb, mint a hipermarketek kamu akciói.
    Tizenezerért lehet venni már androidos táblagépet beépített gps-el, de nem hinném hogy az lenne a megoldás.
    Az elõbb néztem egy Tomtom-ot, 35e, gondoltam talán még belefér, de csak 3 hónap ingyen térképfrissítést adnak hozzá...

A topic keresõszavai: