0

A fareszelék kockát. Sõt ezt érdemes akár kis szeletkékre szétszedni. az egyes kis szeletkék önmagukban is elég élesztéknek. Ilyenkor egy kockányi darabot akár 10-15 gyújtásra is fel lehet használni.
Szikravetõ gyújtás gyakorlására a legjobb sima papírzsebkendõ v. papírtörlõ. Kis gömböt kell formálni, és ahol lesz egy sima felület az egy kicsit meg kell szaggatni pl. fûrésszel v. késheggyel. Utána ebbe a nagy felületû részbe kell letámasztani szikravetõt, ezzel le is szorítod a földre aztán csk végig kell tolni rúdon egy éles eszközt én már használtam erre kovakõszilánkot de üveg szilánkot is, nem csak az acél jó. A kis foszlányok utána könnyen elkapják a szikrát. Az oktatóm kisfiát 5 perc alatt megtanítottam rá nagy sikerélmény volt neki amikor az apjának megmutatta.
Last edited by aksurv; 06-04-2014 at 10:09 PM.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
Thumbs Up |
Received: 70 Given: 50 |
Thumbs Up |
Nnnna!
Tegnap az elsõ dolgom volt mikor hazaértem, hogy megszikrázzam a grill kockát.
Ha nem is elsõre de 3ra begyulladt a letört darab. Pedig BG-s szikravetõvel küldtem.
Nálam bevált.
Tegnap aprogattam tuját, abból is csinálok élesztéket. Mert ugye lehet kapni magas gyantatartalmú vmit horror áron.
A tuja is gyantás....meglátjuk mi lesz.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
H ez így van, akkor ez a grillkockás megoldást én is rendszeresítem, mert ha van valami ami elveszi az ember kedvét, az az esõben élesztékkeresés. Ha gyorsan kellett a tûz én eddig mindig tampont volt az élesztékem..ha idõt szán az ember arra, hogy rendesen felbolyhosítsa akkor elég jó az égésideje és intenzitása.
Azért ez a kocka mégis tovább ég és üzembiztosabb lehet (feltéve, hogy a nagy svéd meggyújtja)
Amúgy ez a LIDLös ami begyulladt LSVF? nekem nincs mennyibe kerül? szagtalan? nagyon kormol?
Thumbs Up |
Ez volt már?
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
"Egy kisebb acél "laposüvegbe" rózsaszín alágyújtóst összemorzsolok, kevés petróleumot csöpögtetek rá, ebbõl kell egy két csipetnyi." Ezt 6 oldallal elõrébb írtam... Amúgy Pepo márkájú...