0
Nekem már évek óta van egy elméletem, ami komoly számításokkal nem bizonyított. Úgyhogy nem ér kinevetni. Az energia nem vész el csak átalakul. Az emberi tudat/lélek, lényegében elektromos jelhalmaz, amit az ember, ha jót tesz, ha rosszat de megváltoztatja. Mintha a jó cselekedetekkel frekvencia emelkedés, rosszal pedig csökkenés történne. Így történne az elkülönülés jók és rosszak között. Azt pedig, hogy menny meg pokol, az elméletemben még kidolgozásra várnak.
Állítólag van "sík"dimenzió, meg térdimenzió
A térdimenzió anyagi.
A síkdimenzió pedig szellemi.
És minden átfedi egymást, tulajdonképpen hologramvilág.
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A modern fizika közelít ahhoz a szinthez (vagy már elérte), amikor kiderül, hogy tulajdonképpen energiából manifesztálódhat anyag. Ettõl a ponttól a "a racionalitás " talaján álló ateista is vakarhatja a fejét, hogy akkor most mi is van? Az elõzõ kommentben Wannabe a 2. pontban írja, hogy minden rezgés. Ez így igaz, az elemi, szubatomi részecskék hullám természetûek, rezgések, energiából állnak, ez még fizika, de ha már atomokká, molekulákká állnak össze, akkor már anyagot alkotnak és kezdõdik a kémia, a két tudományág között pedig lenni kell valaminek, különben nem hiszem, hogy kommentet írnék. Akit kicsit bõvebben érdekel a kvarkok, bozonok, leptonok, fekete lyukak, esetleg az idõutazás világa, annak ajánlom Stephen Hawking könyveit, elgondolkodtató olvasmányok.
Stephen Hawking mondta egyszer a vallás kapcsán: "A tudomány a hogyanra ad választ a miértre nem."
Nem ismerem a tudományokat, csak amennyi elszivárog hozzám a hírekbõl, de már jó ideje úgy hiszem, hogy a részecskék mögött véget ér az illúzió, azaz az anyag, és ami most elmélet, az az is marad, mert innen azt nem lehet mûszerekkel vizsgálni.
A két részecske azért reagál egymásra, mert az információjuk nem az anyagi térben továbbítódik, hanem, egy az aktuális térdimenzió egy síkdimenziójában, ahol nincs idõ, minden információ azonnal eljut bárhová, és bármikor hozzáférhetõ.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Hmm... Ha valami folyamatosan csökken, akkor az elõbb-utóbb elfogy. Akkor ebben az elméletben a rosszak felemésztik magukat, és a végén megszûnnek létezni?
Egyébként bejön a gondolatmenet.
Más, mindenkihez:
szerintetek ebben a rezgéses világrendszerben hogy mûködik a születés? Mibõl mi lesz? Hogyan lesz tisztán energiahalmazból értelem? Stb...
Illetve mi lesz a halál után? Pontosabban a test halála után? Hova megy a lélek? Már ha lélek van, nem csak energia? Egyáltalán mi a lélek?
Szerintem egyébként, mivel a legnagyobb teremtõerõ a hit, mindenkivel az lesz, amiben hisz. Aki katolikus, az megy a mennybe vagy a pokolba (esetleg purgatórium). Aki másban hisz, azzal az lesz, mert megteremti magának. Egy cimbi például - aki amúgy tök rendes, jó fej, meg kb realista - terminátor-elmélet síkon mozog: mint a filmben, összemegy a piros csík azt annyi. Már sajnálom. Én a magam részérõl abban hiszek, hogy ez csak egy lépcsõ a fejlõdésben, és szintet lépek: energia-lény leszek, és körbejárom az univerzumot. (Ha lenne már ûrutazás, mint a rendes scifikben, 500-1000 évvel ezután, tuti ûrhajót vezetnék)![]()
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Nem akarlak lelombozni, de ezt már kitalálták egy ideje, és úgy nevezték el, hogy karma
Illetve Newton törvényei között is bent van (bár ott tisztán fizikailag lett értelmezve), miszerint minden hatás vele megegyezõ erejû ellenhatást vált ki.
Amúgy nagy valószínûséggel a tudat tényleg "csak" elektromágneses jelhalmaz.
Ha bármiféle anyagi természete lenne, a tudomány így vagy úgy, de rátalált volna, még ha csak szubatomi részen is kellene keresgélni. Sokkal logikusabb, ha egyfajta mezõként, térként képzeljük el.
Amúgy létezik elmélet arról, hogy mivel a dns feltekert állapotában tökéletes x-y-z tengely irányultságot vesz fel, ezzel hozza létre azt az elektromágneses mezõt, ami a tudatot/lelket adja.
Laborban is úgy tudtak gömbvillámot létrehozni (ami egy elég komoly fizikai eredmény), hogy két, egymást merõlegesen metszõ elektromos tért generáló vezetékre irányítottak rá a harmadik felõl egy kisülést. Ha pillanatokra is, de így sikerült gömbvillámot elõállítani. Forrást ne kérdezzetek, ezt évekkel ezelõtt olvastam valahol, akár kamu is lehet.
Egy érdekesség: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014...l#.U5KsT3bNzCE
Én a fenti cikkben említett hologramot vagy egy részét mintázatmagként fogom fel.
Minden egy mintázathalmazból épül fel, ugyan az a mintázat hozza létre a bolygókat mint ami az atomokat.
Egy növényt is ugyan az a mintázat hozza létre mint az embert, pedig mennyire különbözünk ugye?
Most lelomboztál.Egyébként, nem lep meg, hogy már kitalálták. Volt más elméletem is amivel felkerestem egy magyar diszgráfiában szenvedõ fizikust. ( A levelem végére oda írt teljes nevemet nem tudta leírni. ) Azt is már kitalálta egy orosz fizikus. Na de visszatérve az elméletemhez. Ne aggódj, mert nem igazán izgat, hogy már más kitalálta ezt vagy éppen hasonlót. Én annak örülök hogy szabad elmémbõl, saját gondolataimmal, más munkája nélkül is képes vagyok ilyen magas húrokat pengetni.
![]()