Oldala 5 of 23 ElsõElsõ ... 3456715 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 229

Topic: - Ezermester -

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    MREVOLUTION,
    köszönöm. Kutatok még a témában, csak gondoltam itt is rákérdezek hátha van valakinek tapasztalata.
    Kísérletezni nem akarok, sem idõm sem pénzem rá .

Egyszer valahova a fórumra betettem az engedély nélkül építhetõ dolgokról.
    Pince ha jól emlékszem 20 légköbméterig engedélymentes.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Meg is van:
    A legfeljebb 2,0 m mélységû és legfeljebb 20 m3 légterû pince építése, meglévõ felújítása, helyreállítása, átalakítása, korszerûsítése, bõvítése.
    http://www.e-epites.hu/3457

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Pont erre voltam kivancsi! Koszi! Ugyanakkor ott a 8. pont! Nincs megszabva, hogy nem lehet sulyesztett! Az agyat, asztalt, stb meg csak "tarolom" ott... es akkor nem 20, hanem 50m3 teruletu lehet! Velemeny?

Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Két helységet kellene egy szintbe hozni.
    A nagyobbik helység szerintem rendben van, a kisebbiknél 3,5mx1,5m kellene egy kis teherelosztás mert középen alatta lévõ gerenda megsüllyedt, ide akarok vashálót is a betonba. Könnyûbetonra azért gondoltam mert nem akarok sok plusz terhet és hõszigetelésben is úgy olvasom hogy jobb.
    Vagy 20éve így van, szóval nem teherbírás növelése a cél, inkább alzatkiegyenlítés.
    A könnyû beton, és a vasalás két olyan fogalom ami együtt nem mûködik. Tehát vagy vasalsz hagyományos betonba, vagy felület kiegyenlítesz, még járható szilárdságot adó könnyû betonból. Egy olyan betonnál ami járófelület a hõszigetelés magával a betonnal pont nem megoldható, mert nem tehetsz hozzá annyi perlit,vagy polisztirol adalékot amitõl a hõszigetelés számottevõen javulna, a szilárdság meg nem csökkenne. Jómagam akkor már inkább egy olyan rétegrendet javasolnék, ha elfér, hogy alulra EPS 150-es polisztirol, rá 5 cm esztrich beton, és hogy statikailag is megnyugtató legyen tehetsz bele acél-szálerõsítést is.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hello! Nem talaltam jobb helyet, az index/divany-on van egy cikk videoval hazilag keszitheto legkondirol. Jonak tunik. Nem tudok linkelni, ha valaki megtenne, legyszi!

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 144

0 Not allowed!
    Sziasztok,

Azert ez ugy mukodik, hogy a lakason kivul kell lennie a melyhutonek, vagy boltban kell venni jegkockat hozza.

Marmint ha a lakasban van a melyhuto (amivel megcsinaljuk a jeget, amit itt felhasznalunk), akkor a hutogep biztosan tobbet melegit pluszban, mint amennyit ez hut.

Bel

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Kipróbálásra javaslom a fentebb említett "vészhelyzeti légkondit" vagyis legyen a hûtõben tartalék jég, amit szükség esetén felhasználunk.
    Értem én, hogy a jégkészítés esetleg beltéri hõfejlõdéssel jár, szükség helyzetben hõtõl szenvedõ személyen segíthet.
    Legegyszerûbben: vödörbe a jéggel szobaventilátorral reáfúvatunk és nem kell barkácsolni sem.
    Ui: Kisebb szobában érdemes kipróbálni, hõmérõvel ellenõrizni.
    Elõny ha lakástól elkülönülõ kamrában van a fagyasztó.
    Last edited by Pityubá; 07-26-2014 at 09:36 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Néha bütykölök ilyenekkel.
    DSCI0065.jpgDSCI0066.jpgDSCI0067.jpg

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Dejó hajok! Osztályfönököm ilyet kapott ballagáskor!

Ha már hütésröl beszélünk. Én most fogok összel egy picit modernebb jégvermet összerakni. Egy rossz hütöt fogok leásni a földbe napvédett helyen. Tökéletesen szigetelt nagy doboz ajtoval. A jég benne pet palackokba fagyasztott viz lessz. De szerintem a nagy ajtora aplikálok egy kisseb ajtot. Az lessz a pakolos ajto hogy ne mozogjonb sok levegö a nagy ajton. A nagy ajto meg a jég frissitésénél lessz hasznos.
    Bár eléggé kétlem hogy mostanába lesznek nagy hideg hosszantarto nem 3-4 napos telek ahol le tudom fagyasztani a jégakukat..
    Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Dejó hajok! Osztályfönököm ilyet kapott ballagáskor!

Ha már hütésröl beszélünk. Én most fogok összel egy picit modernebb jégvermet összerakni. Egy rossz hütöt fogok leásni a földbe napvédett helyen. Tökéletesen szigetelt nagy doboz ajtoval. A jég benne pet palackokba fagyasztott viz lessz. De szerintem a nagy ajtora aplikálok egy kisseb ajtot. Az lessz a pakolos ajto hogy ne mozogjonb sok levegö a nagy ajton. A nagy ajto meg a jég frissitésénél lessz hasznos.
    Bár eléggé kétlem hogy mostanába lesznek nagy hideg hosszantarto nem 3-4 napos telek ahol le tudom fagyasztani a jégakukat..
    Elvileg 2 méter mélyen kéne lennie. Minél több jeget teszel bele, annál jobban tartja a hideget. Én vennék egy 2 méteres csatornacsövet, nem tudom mekkora méretek vannak pontosan. És vagy simán a csõ, aljába jég középre a kaja, tetejébe megint jég, legaljába meg kavics esetleg az olvadt jég elvezetésére (a kaját a felsõ jégtömb kihúzása után zsinóron lehetne felhúzni, a tetejébe hungarocell korongot tennék. Vagy a másik verzió a duplafalu csõ.

Ha jégveremnek nem is, sima hûtõszekrénynek is jól jöhet (zöldséges) nyáron egy ilyen csõ. jég nélkül. szerintem.