0
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
MREVOLUTION,
köszönöm. Kutatok még a témában, csak gondoltam itt is rákérdezek hátha van valakinek tapasztalata.
Kísérletezni nem akarok, sem idõm sem pénzem rá.
Egyszer valahova a fórumra betettem az engedély nélkül építhetõ dolgokról.
Pince ha jól emlékszem 20 légköbméterig engedélymentes.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Meg is van:
http://www.e-epites.hu/3457A legfeljebb 2,0 m mélységû és legfeljebb 20 m3 légterû pince építése, meglévõ felújítása, helyreállítása, átalakítása, korszerûsítése, bõvítése.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
| Thumbs Up |
A könnyû beton, és a vasalás két olyan fogalom ami együtt nem mûködik. Tehát vagy vasalsz hagyományos betonba, vagy felület kiegyenlítesz, még járható szilárdságot adó könnyû betonból. Egy olyan betonnál ami járófelület a hõszigetelés magával a betonnal pont nem megoldható, mert nem tehetsz hozzá annyi perlit,vagy polisztirol adalékot amitõl a hõszigetelés számottevõen javulna, a szilárdság meg nem csökkenne. Jómagam akkor már inkább egy olyan rétegrendet javasolnék, ha elfér, hogy alulra EPS 150-es polisztirol, rá 5 cm esztrich beton, és hogy statikailag is megnyugtató legyen tehetsz bele acél-szálerõsítést is.
Hello! Nem talaltam jobb helyet, az index/divany-on van egy cikk videoval hazilag keszitheto legkondirol. Jonak tunik. Nem tudok linkelni, ha valaki megtenne, legyszi!
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 144 |
Sziasztok,
Azert ez ugy mukodik, hogy a lakason kivul kell lennie a melyhutonek, vagy boltban kell venni jegkockat hozza.
Marmint ha a lakasban van a melyhuto (amivel megcsinaljuk a jeget, amit itt felhasznalunk), akkor a hutogep biztosan tobbet melegit pluszban, mint amennyit ez hut.
Bel
Kipróbálásra javaslom a fentebb említett "vészhelyzeti légkondit" vagyis legyen a hûtõben tartalék jég, amit szükség esetén felhasználunk.
Értem én, hogy a jégkészítés esetleg beltéri hõfejlõdéssel jár, szükség helyzetben hõtõl szenvedõ személyen segíthet.
Legegyszerûbben: vödörbe a jéggel szobaventilátorral reáfúvatunk és nem kell barkácsolni sem.
Ui: Kisebb szobában érdemes kipróbálni, hõmérõvel ellenõrizni.
Elõny ha lakástól elkülönülõ kamrában van a fagyasztó.![]()
Last edited by Pityubá; 07-26-2014 at 09:36 PM.
| Thumbs Up |
Néha bütykölök ilyenekkel.
DSCI0065.jpgDSCI0066.jpgDSCI0067.jpg
| Thumbs Up |
Dejó hajok!Osztályfönököm ilyet kapott ballagáskor!
Ha már hütésröl beszélünk. Én most fogok összel egy picit modernebb jégvermet összerakni. Egy rossz hütöt fogok leásni a földbe napvédett helyen. Tökéletesen szigetelt nagy doboz ajtoval. A jég benne pet palackokba fagyasztott viz lessz. De szerintem a nagy ajtora aplikálok egy kisseb ajtot. Az lessz a pakolos ajto hogy ne mozogjonb sok levegö a nagy ajton. A nagy ajto meg a jég frissitésénél lessz hasznos.
Bár eléggé kétlem hogy mostanába lesznek nagy hideg hosszantarto nem 3-4 napos telek ahol le tudom fagyasztani a jégakukat..
Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.
Elvileg 2 méter mélyen kéne lennie. Minél több jeget teszel bele, annál jobban tartja a hideget. Én vennék egy 2 méteres csatornacsövet, nem tudom mekkora méretek vannak pontosan. És vagy simán a csõ, aljába jég középre a kaja, tetejébe megint jég, legaljába meg kavics esetleg az olvadt jég elvezetésére (a kaját a felsõ jégtömb kihúzása után zsinóron lehetne felhúzni, a tetejébe hungarocell korongot tennék. Vagy a másik verzió a duplafalu csõ.
Ha jégveremnek nem is, sima hûtõszekrénynek is jól jöhet (zöldséges) nyáron egy ilyen csõ. jég nélkül. szerintem.