0
Már csak azért is gondolkodok ilyen dolgokon mert pl.ezen a telken http://aprod.hu/hirdetes/telek-ID1y4vF.html#5c7c5115ee fajintosan el lehet ásni vízmentes hordókat,,télisitett horgászsátorral http://aprod.hu/hirdetes/uj-bojlis-s...tml#0205a45c7d hosszan elálló élelemmel http://www.iglobal.hu/index.php?id_p...ztisztítóval http://www.nomadsport.eu/termek-9179...l,stb...talán egy eldugottabb helyen több az esély,mint otthon...legyen víz,hal,vízimadár...tûzifa...akár vetõmagot is lehet a hordóba tenni....légpuskát vagy íjat....hosszú távon nagyobb esélyt biztosít mint a drága kés vagy hátizsák...az is kell,de ha kicsi a prepperkedésre szánt pénz,nagyon át kell gondolni...
Last edited by Doom; 03-29-2014 at 05:05 PM.
Doom jó a gondolatmeneted , én is annak a híve vagyok,hogy ha baj van minél több dolgot meg tudjak termelni magamnak , nálam pl. ezek a prioritások .
1 legyen egy hely ahol az alapvetõ élelmet megtermelem , ez csak városon kívül képzelhetõ el .
2, legyen fegyver és kellõ eszköz a terület megvédéséhez
3 legyen ivóvíz a közelben én a víztisztításban hosszútávon nem hiszek alkalmi megoldásnak jó de hosszú távon inkább egy forrás ,kút vagy hegyi patak vizét innám .
4 legyenek olyan széles körû ismerettel rendelkezõ barátok akikkel baj esetén kis közösségben egymást segítve tudjuk átvészelni .
összegezve , most is azt vallom ,hogy magányosan túlélni hosszú távon szinte lehetetlen, a magányos túlélõ és erre történelmi példák vannak egy idõ után mind szellemileg mind fizikailag leépül , közösségben van az erõ pláne ha a közösség tagjai különbözõ mesterségekben vannak otthon .Nálam ez az irányvonal ,és azért ezt a napi életbe is könnyû átültetni mert a kis közösségek a mindennapi életben is segítik egymást , nálunk ez elég jól mûködik .
...szóval ez jár a fejembe nekem is...a "hogyan kezdjünk hozzá " topicban írtam is errõl.....sajnos el kell könyvelnem,nem jó irányba haladok...túl sokat költöttem és foglalkoztam a hátizsákos (Bob) túléléssel...ami egyébként fontos,de max egy hét,ha szerencsések,ügyesek vagyunk és jó az idõ talán egy hónapig biztosítja a túlélésünket...jó a felhalmozott ismeretek ,gyakorlatok még jól jöhetnek és a felszerelés sem romlandó.....de hosszabb távon bizony egy jó kis csapat közösség egy jó helyen biztosítaná a feltételeket...sajna a család,tesók,rokonok eléggé elzárkóznak a dologtól úgy ezt nem forszírozom (pedig elképzeltem milyen jó lenne egy jó kis horgász telek közös tulajdonba,legalább össze jönnénk és mindenki tudna figyelni rá...de sajna minden energiájuk a pénz hajszolásra megy el...bennük bíznék....az idegenekkel,haverokkal az a bajom,hogy nem bízom bennük(ha bennük lehet is,pl az egyik cimbora nejébe nem,abba még õ sem bízik...)....tehát szükség megoldás a magányos túlélés...de nem jó az irány...."az ezt venném..."topic-ban feszegettem ezt a témát,jó lenne valami kis csendes hely és kialakítani egy független infrastruktúrát,de ahogy Túlélõ is rávilágított a mai Magyar viszonyok között csak szétlopnák...ahhoz napi szinten ott kellene élni...de akkor jön a többi probléma..munkába járás,bevásárlás.stb....annyit meg sajnos nem keresek,hogy faca terepjáróval járjak melózni...úgyhogy,most kicsit elakadtam a felkészülésbe....na majd lesz valahogy....
Last edited by Doom; 03-30-2014 at 05:32 AM.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Én ugyan így nézegettem múlt héten..jellemzõen családi házakat kerestem Pesthez közel, ami közel van az erdõhöz.Megtaláltam az álomházam..már csak 16 milla kell
http://ingatlan.com/pilisszentivan/e...20131435?sid=0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ezen a BOL dolgon mar regota agyalok, hogy hogy is lenne jo...! Talan az 1ik leg lenyegesebb benne, hogy rejtve maradjon! Ebbol adodik, hogy a fold ala kell tenni/asni! Az alcazasara arra gondoltam, hogy vlmi titkos ajton, csapoajton keresztul lehetne bemenni, ami egy lepukkant hazban lenne!Fontos, hogy a hazban semmi hasznalhato ne legyen es legalabb reszben hianyozzon a teto, es az ablakok, hogy meg veletlenul se legyen "vendegmarasztalo"!Ha megis meglatnanak bemenni a hazba, akkor sem tudjak, hogy miert megyek be es, hogy hova tuntem! Esetleg gondolhatnak arra, hogy a masik oldalt kimentem! Mit gondoltok? Jo ez igy, vagy vlmi javaslat hozza?
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Azért egy ilyen projekt nem kis energiát emészt fel..tudom, mert most már 2. napomat szánom rá egy erdõben kialakított hosszútávú menedék megépítésére. Egyedül baromi nehéz az biztos. Az ötlet amúgy jó..ha van ilyen ház a környékeden nézz körül, és mindenképp gyõzõdj meg róla, hogy a háznak nincs beton alapja
Hátha találnál olyat is, aminek van egy omladozó pincéje...azt kevesebb melóval lehet használható menedékké alakítani..így kimondva, hogy ások a föld alá 1 menedéket, baromi jól és idillin hangzik, de mondjuk 3 nap fogni az ásónyelet, na az már egybõl visszaránt a valóságba![]()
Ebben a földalatti menedékben én is gondolkodtam régebben, tesztnek kiástam 3-om nap alatt egy 2 méter mély árkot(igaz egyik nap besegítettek), 3. napra leszakadt a tenyeremrõl viccen kívül középen az egész bõr, utána már kesztyût használtam, ja és itt még egész jó volt a talaj... nagy meló az biztos viszont ha elkészül szerintem nagy megelégedés fog eltölteni. Azon gondolkodom én is belekezdek egy ilyen projektbe viszont egyedül biztos nem
, mondjuk egy 1 hetes kis "tábor" keretében lehetne ezt megcsinálni, minimum 2-3 vagy több emberrel...
"Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."
| Thumbs Up |
Ja persze... nem is akkor gondoltam megcsinalni, amikor beut a krah, hanem mar joval elotte!! Sajat telken/hazon, ami mar eleve ugy van epitve, egy plusz rejtett helyiseggel, pincevel! Akar egy 7vegi hazon, nyaralon kialakitva, betarazva sok mindent! Sot! Az epuletnek sem kell addig romhalmaznak lennie...! Hamar azza lehet tenni!![]()
| Thumbs Up |
Bekeidoben, elsosorban geppel gondoltam az asast! Kb 2-3 szemelyesre, ~20m2. Most astunk aposeknal (2napja) egy kb 8-11m hosszu es 60-70cm mely arkot szenyvizbekotesnek! Jo kis fekete tomorodott fold volt! A csakany is alig ment bele! Az egyik kezemen meg mindig log a bor, a masikon meg le kell ragasztani a serult reszt, mert kezfogasnal mindig ott szoritjak/dorzsolik! Pedig majd minden nap lapatolok!