Oldala 7 of 18 ElsõElsõ ... 5678917 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 173

Topic: Hogyan kezdjünk hozzá ?

Junior Member koper's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Hat ha ugy alunk hozza, hogy nincs ertelme keszulni valami katasztrofahoz, akkor miert letezik ez a forum? Miert erdekelne az embereket a tuleles ha nincs eselyuk ahoz? Minek? Ugy is egyszer meghalunk???

SZerintem egy ilyen gondolkozasnak nincs helye a tulelesben. Az ember pozitiv eloleny, legalabb is egyik nagyobb resze, ha nem lenne ez igy, az emberiseg mar reg nem letezne. Regen is voltak katasztrofak, es az emberiseg tulelte. Meg ha nagyobb resze meg is halt kozben.
    Azota tanultunk egy es mast, a tehnika fejlodot, most meg jobb lehetosegunk van mint az elodeinknek hogy tuleljunk vmi sz@rt.
    ES felkeszulni csak egy valamire nincs ertelme, nem tudjuk mi lesz holnap, tobb opciora kell hogy szamitson az ember...
    Nezzel korul, 'hátha talalsz valami hasznosat

Katonai, prepper cikkek
    Pénzkeresés az interneten

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    " Az ember pozitív élõlény" ??? Na ilyen meghatározást sem hallottam még az emberre..
    Úgy érted töltéssel rendelkezõ?

Idézet Eredeti hozzászóló koper Hozzászólás megtekintése
    Hat ha ugy alunk hozza, hogy nincs ertelme keszulni valami katasztrofahoz, akkor miert letezik ez a forum? Miert erdekelne az embereket a tuleles ha nincs eselyuk ahoz? Minek? Ugy is egyszer meghalunk???

SZerintem egy ilyen gondolkozasnak nincs helye a tulelesben. Az ember pozitiv eloleny, legalabb is egyik nagyobb resze, ha nem lenne ez igy, az emberiseg mar reg nem letezne. Regen is voltak katasztrofak, es az emberiseg tulelte. Meg ha nagyobb resze meg is halt kozben.
    Azota tanultunk egy es mast, a tehnika fejlodot, most meg jobb lehetosegunk van mint az elodeinknek hogy tuleljunk vmi sz@rt.
    ES felkeszulni csak egy valamire nincs ertelme, nem tudjuk mi lesz holnap, tobb opciora kell hogy szamitson az ember...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Igaz, ha valaki átáll a a fosztogató gyilkosok oldalára, csak azért mert ott jobbak az esélyei, azzal nagyon nem értek egyet. Aki az elvek embere, az nem árulja el a saját nézeteit. Aki pedig a hit embere, az nem adja el magát 30 ezüstért.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igazából nem értem mirõl is írtok most.. minek a kapcsán?

Mindenki úgy készül fel, ahogy akar, tud, lehetõsége van rá...
    ... vagy másról van itt szó ??
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member Medve's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up
    Received: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Aki nem ÉRZI a különbséget a "bármiáron való túlélés" és "mindent megteszek emberileg és erkölcsileg, ami tõlem telik, de nem vagyok képes bármire csak azért, hogy túléljek" között,
    Könnyû kiszúrni ki az, aki a bármi áron való túlélésre készül, mert a felszerelésük között ott figyel a vazelin meg az aranyérkenõcs... Olyan van hogy egy ember bármi áron megvédi a családját, de ez megint más téma.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Igaz, ha valaki átáll a a fosztogató gyilkosok oldalára, csak azért mert ott jobbak az esélyei, azzal nagyon nem értek egyet. Aki az elvek embere, az nem árulja el a saját nézeteit. Aki pedig a hit embere, az nem adja el magát 30 ezüstért.
    60 ezüst?

Persze ezzel csak azt akartam mondani mindenkinek meg van az ára, kinek egy marék rizs, kinek egy flaska víz. Ha jól sejtem napi egy marék rizsért adja napi munkaerejét vagy testét a világ fele. Jó dolgunk van.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Nem tudod megállni, hogy segíts. Én hivatásos katona voltam, hidd el, ha tudsz segíteni fogsz, legalábbis a hozzád hasonlóknak, nem az élõsködõknek. Az utóbbi kategória úgyis erõszakkal próbál "segítséghez" jutni.
    A "szlovák hegyeket" én Felvidéknek hívom. Székely vagyok, nem esne jól, ha Erdélyt román földnek hívnák...
    Érdekes gondolat jutott az eszembe...Egy székelynek segítenél, de egy románnak? Mondjuk egyiket sem ismered. Mondjuk mindkettõ férfi, istenfélõ, lakatos, családos, persze ez nem látszik rajtuk. Én azt vallom, ember van, és a nemzet csak a kihasználó elnyomó réteg konspirációja. Ne feledd, a háborúban villanyszerelõ öli az asztalost nem a Magyar a románt! Nekem mint földlakónak nincs jogom leköltözni 500 km-t délre ha sok napra vágyom, vagy északra ahol gyönyörû a hó?
    Voltam Romániában a hegyek túloldalán egy parasztcsaládnál, szívesen fogadott, reggel felkelt dolgozott, este fáradtan feküdt, adott jószívvel amije csak volt, barátsággal engedett utamra, nem láttam különbséget Román és Magyar paraszt közt. Persze aki engedi, hogy megmérgezzék az elméjét holmi demagóg szövegekkel, hogy haza, meg párt, meg fekete fehér...„Tettei, nem pedig születése révén ismerszik az ember.” Intelmek. 8. A görög hagyomány. Platón
    Értitek az EMBER, nem pedig a Román, vagy a cigány. Nem jól látom Okland? Kevés az információm Erdélyrõl és az ott élõ emberekrõl?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nevezhetjük a fosztogató gyilkosokat élõsködõknek is.
    Az élõsködõk csupán addig maradnak életben amíg a gazda szervezet ezt a számukra lehetõvé teszi.
    Ezért nem gondolom, hogy jobbak lennének az esélyek az élõsködõk oldalán.
    Ez így mûködik a földi élõvilágban. (létezik elfogadható szimbiózis, de ez más téma)

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..hát ez igazán érdekes téma,már sokat feszegettük...Ki a fosztogató gyilkos???????....szituációs gyakorlat..a pénzügyi rendszer összeomlott,nincs áram ,élelem utánpótlás a boltban stb....a tartalékok elfogytak...fogod a hátizsákot ,bezárod az asszonyt, gyerekeket és elindulsz segélyéért vagy ami lesz.....elsétálsz a bolt mellett kirakat betörve,bent megy az zsákpakolás,besurransz megrakod a zsákodat ,örülsz eszik a család,húzol haza...eléd lép két tag fél úton ..vitatkozol,nem adod a zsákmányt,dulakodás,az az egyik elesik,betörik a feje meghal,a másik elszalad...szétnézel...hazamész.....na mi lett belõled??????..és nekem ne jöjjön senki az álságos dumákkal,,,,

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Ebben az esetben családfenntartó fosztogató gyilkos lett az illetõbõl, ez világos.
    Aki a túlélést tanyán berendezkedve, bespájzolva valósítja meg ráadásul termeszteni is akar, nem fog örülni és engedni a fosztogatóknak.

A topic keresõszavai: