0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ez azért így elég szélsõséges kijelentés. Haverom szolgált a Horvát Nemzeti Gárdában. Nem azt mondom, voltak durva dolgok. Viszont amikor az üldözöttbõl válik üldözõ, akkor pont az erkölcs fogja meghatározni, hogyan veszel elégtételt. Lehet ugyanolyan állatnak lenni, mint a szerbek voltak a várandós anyákkal szemben és lehet úgyis, hogy szembesíted vagy azonosítod a gyökeret, aztán egy tiszta fejlövés vagy akasztás. Ezt én igazságszolgáltatásnak vagy nemzeti önvédelemnek hívom.
Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu
| Thumbs Up |
Biztos vannak kivételek, amik erõsítik a szabályt. Amikor másfél hónapig nem tudod még a bakancsod sem levenni, mert folyamatosan menekülsz, az erdõben a fenyõk alatt ásol vackot a hóba minden nap, s ráég az arcodra a gázmaszk, s mindenedrõl leég a bõr, ami kilóg a pufajka alól, amikor szétlövik alattad a tízemeletest a negyven milliméteressel, nincsenek már emberi gondolatok a fejedben, ezt garantálom.
Last edited by Traveller; 05-25-2013 at 04:32 PM.
| Thumbs Up |
Így már vágom, hogyan értetted. Az biztos, hogy a válaszreakciónál nagy szerepet játszik az erkölcs. Én meg inkább erre gondoltam.
A következõ eset nagyapámmal történt a II. Világháború alatt, amikor a németek már visszavonulóban voltak az orosz invázió nyomása alatt.
Egyik nap egy pedáns tiszt állított be és bár voltak nyelvi nehézségeik, az akkor tinédzser nagynénémmel együtt kihámozták, hogy mit szeretne.
Elmondása szerint a szakasza már napok óta nem evett és szeretett volna kérni pár darab csirkét. Mindezt mindenféle kíséret, fegyver és erõszak nélkül tette.
Nagyapám adott neki három tyúkot. A német megköszönte és soha nem látták többé.
Azután jöttek az oroszok és puskatussal a "fél faluból" a szart is kiverték...nem kaja miatt! Hanem a szomszéd udvaron letérdeltetett öregember példájából a Doxa órájáért! De, nagyapámtól is elvettek mindent. Így is lehet csinálni, meg úgyis ahogy a német tette. Pedig neki is mindegy lett volna, hogy "egy büdös magyar paraszttól" hogyan veszi el, ami neki kell. Plusz õ csak kaját kért és azt is emberi módra. Pedig a keleti fronton biztos látott már eleget és valószínûleg az õ f*** is tele volt már a háborúval. Ez az amit az erkölcs határoz meg.
Last edited by Don't Panic; 05-25-2013 at 05:30 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 1,231 Given: 1,213 |
Az én családomnak is hasonló tapasztalata volt a II.VH alatt.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
Nos igen, a német tiszt úriemberségére nem számítok én már sehol, a népesség gyarapodása fordított arányban áll a kultúra és emberi kapcsolatok, érzések fontosságával.
Viszont ez a történet is rávilágított egy nagyon fontos részletre. A II. vh is azért volt túlélhetõ sokaknak, mert a parasztnak volt 3 tyúkja még mindig feleslegben.
Akkor kb 80-90% földmûves volt, akinél jó prepper módjára voltak tartalékok, amiket meg vagy el lehetett venni neveléstõl függõenm és ha nem ment valakinek az élet a városban, még mindig vissza tudott menni vidékre és volt tudása a termeléshez.
Mostanra megfordultak az arányok és van 80% városi életmódú, akinek egy heti tartaléka is alig van, de a paraszt ha termel is, nagyban teszi és egyben adja el a java, otthon nem sokat tárol. Tudás pedig már elveszett, aki kimenne vidékre, hogy majd krumplit ültet, ott hal majd éhen a fitoftórás növény mellett.
Ez valami félelmetesen kiszolgáltatott helyzet, a legkisebb megbillenés az ellátórendszerekben végzetes lesz annak a 80%-nak.
Egy apróság ami esetleg elkerülte a figyelmeteket. A németek állítólag szövetségeseink voltak, az oroszok meg az ellenségeink. Érdemes lenne a lengyelek csehek esetleg franciák véleményét is meghallgatni az oroszokról nem is szólva Krautok úriemberiségérõl.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
| Thumbs Up |
Én is ettõl tartok, látva a mai embereket és a Délszláv háborút is alapul véve.
Anno a közgáz profom mondta, hogy ma már a szolgáltató iparban dolgozik a fejlett nyugati társadalom 92%-a! A mezõgazdasági termelésben görnyedõk mindössze 8%-ot tesznek ki. Ez mondjuk köszönhetõ a gépesítéseknek is, de a városiasodás is belejátszott jócskán. Plusz sok más, apróbb tényezõ is. Tehát a 80%-kal még keveset is mondtál. Ráadásul mivel ma már ott is nagyon sok munkafolyamat gépesített meg itt vannak ezek az átkozott hibrid fajták, meg GMO fosok még arról is vannak kétségeim, hogy az a 8% képes lenne-e fennmaradni ismeretei alapján egy rendszerbedõlés után.
| Thumbs Up |
Ez nem számottevõ dolog. Két okból sem. Egyik, hogy '44 végét írunk, amikor Horthyt már leváltotta a német vezetés az angolokkal történt kiugrási egyeztetések miatt. Tehát már nem kezeltek minket olyan fene nagy szövetségesnek. Sõt! A másik dolog, hogy amikor valakinek tele van a hócipõje egyéni szinten az gondolod, hogy foglalkozik a nagyvilági politika pillanatnyi állásával? Lásd USA-Dél-Vietnam szövetsége Észak-Vietnam ellen. Mégis az amcsi katonák a háborúba belefáradva már lõttek mindenkit, aki "ferde szemmel" nézett rájuk. Ezért is az azóta elhíresült Special Force-os mondat: Kill 'em all, Let God sort 'em out. (Öld meg mindet, hagy válogasson az Isten!)
Basszus több politika van itt, mint Indexen.
Most hozzak példát arról akiket orosz katonai kórházban mentettek meg?
Az oroszok Dontól jöttek és ugyanannyira felelõsnek tartottak minket az országuk elpusztításáért, mint nácikat.
A többi pedig lejjebb említett emberi szempontok, kinek milyen az alaptermészete olyan lesz megszállónak is...
"Ezért is az azóta elhíresült Special Force-os mondat: Kill 'em all, Let God sort 'em out. (Öld meg mindet, hagy válogasson az Isten!)"
Ezt rosszul tudod, nem amerikaiak találták ki.
A keresztesek mondták Jeruzsálem elpusztításakor, az amcsik csak átvették.
Nem véletlenül hívószó keresztesek elleni háború a mai napig a dzsihádban.
Last edited by aksurv; 05-26-2013 at 09:47 AM.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....
| Thumbs Up |
Ember, ez nem politika! Ez történelem. Egyébként meg nem álltam egyik oldalra sem a hozzászólásomban. Mindössze leírtam két sztorit, mindenféle köpködés nélkül. Nem tûnt föl?
Másfelõl meg te pedzegetted, hogy a németek szövetségeseink voltak, igaz? Erre válaszoltam, hogy az alsó szinten, amikor az embernek a töke tele van a propagandával, politikával és úgy mindennel, akkor az nem biztos, hogy mérvadó. Igen mentettek meg oroszok is magyarokat. Magyarok is oroszokat. De, éppen oroszok is németeket és fordítva. Errõl szól az erkölcs!!! Nyugodtság van! Senki nem politizál.
Miért is tudom rosszul? Nem állítottam, hogy õk találták ki. Azt mondtam, hogy elhíresült.