Oldala 15 of 27 ElsõElsõ ... 5131415161725 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 267

Topic: Bug-Out-Location

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Ráadásul BOL-ról lenne szó. Tehát nem arról beszélek, hogy én szépen elnyaralgatok, hanem arról, hogy ha beüt valami gáz, akkor oda tutira lehet menni. Itthon a kertes házban meg bárki átmászik a kerítésen (elõször is valószínûleg fosztogató bandák fognak kezdeni) és elég nehéz bevédeni egy házat, értelmetlen is. Inkább keresni kell szerintem egy kietlen területet, ahol álcáz a vegetáció..... szerintem.
    Vizuálisan:

Szerintem jópár ilyen gaz van európában, még válogatni is lehetne....

Ez egy fiatal erdõ ukrajnában, de sok hasonlóval találkoztam már itthon is. Sõt, néha akkora sövénybozót van helyenként a mezõk szélén levõ kis ligetekben is, hogy 20 perc alatt sem lehet egy métert haladni.
    Na ki az, aki átkutatna egy ilyen területet, a semmi közepén? Mert ott biztos van valami? Senki.

Franciaország pl tele van ilyenekkel, és van ahol szakadékokkal, sziklákkal tarkított a terep.
    Ez pl szépen karban van tartva annyira elhanyagolt.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mrPickles Hozzászólás megtekintése
    Ez pl szépen karban van tartva annyira elhanyagolt.
    Persze, a kép illusztráció. De ha egy ehhez hasonló sûrûségû bozótba bevágod magad, vagy kialakítasz ott egy menedéket. Mégis ki találna rá? Ezer ilyet ismerek. Budapest nagyon nyüzsgõ és zsúfolt területén éltem nagyon sokáig, ezért idõvel szokásommá vált "kirobbanni" a városból, és megkeresni a legcsöndesebb helyeket a környéken ahol senki sem zavar meg. Pár ilyet találtam, vannak helyek, amiknek a környékén napokig, hetekig nem jár ember, vagy ha igen, akkor is elsétál mellette az ösvényen és megy egyenesen tovább...

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Egy-egy nagyobb bodzabokor is komoly menedéket tud nyújtani eldugott helyen. El lehet ott éldegélni hetekig úgy, hogy senki sem vesz észre. De ez most komolyan téma? Szerintem egyértelmû. Vagy a fórumozók nagy része csak érdkességképp ír ide a lakóteleprõl meló után? (gondolom nem)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na most sikeresen olyan kanyart írtál hogy elvesztettem a nyomod.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 142

0 Not allowed!
    A föld alatt érdemes lenni, mert télen nyáron 18 fok van odalent.
    Szia,

Az kozelebb van a 10-hez mint a 18-hoz.

Bel

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Persze, a kép illusztráció. De ha egy ehhez hasonló sûrûségû bozótba bevágod magad, vagy kialakítasz ott egy menedéket. Mégis ki találna rá? Ezer ilyet ismerek. Budapest nagyon nyüzsgõ és zsúfolt területén éltem nagyon sokáig, ezért idõvel szokásommá vált "kirobbanni" a városból, és megkeresni a legcsöndesebb helyeket a környéken ahol senki sem zavar meg. Pár ilyet találtam, vannak helyek, amiknek a környékén napokig, hetekig nem jár ember, vagy ha igen, akkor is elsétál mellette az ösvényen és megy egyenesen tovább...
    Én is pont egy ilyen hely keresésébe öltem a nyaram elejét..ami közel van BP-hez, teljes a csönd és nem gyalogol rád egy teljes cserkészcsapat alvás közben. Azt hiszem megtaláltam..kemény, több napos munkával építettem oda egy menedéket, amit azóta is fejlesztgetek. Vannak víz és minimális élelmiszer készleteim is telepítve. Múltkor kint aludtam és legközelebb a mégjobb rejtésén fogok dolgozni.
    Igen, vannak helyek ahol napokig, hetekig nem jár ember..de a google earth-rõl minden más mint mikor ott vagy..koppantam már úgy, hogy ami fentrõl dzsungelnek tûnt a helyszínen csak egy bokros sztyeppe volt.
    Szóval keress egy helyet, kapd fel a hátizsákod, menj ki és dolgozz rajta
    Last edited by Grafitos; 07-24-2014 at 07:17 AM.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!

Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Én is pont egy ilyen hely keresésébe öltem a nyaram elejét..ami közel van BP-hez, teljes a csönd és nem gyalogol rád egy teljes cserkészcsapat alvás közben. Azt hiszem megtaláltam..kemény, több napos munkával építettem oda egy menedéket, amit azóta is fejlesztgetek. Vannak víz és minimális élelmiszer készleteim is telepítve. Múltkor kint aludtam és legközelebb a mégjobb rejtésén fogok dolgozni.
    Igen, vannak helyek ahol napokig, hetekig nem jár ember..de a google earth-rõl minden más mint mikor ott vagy..koppantam már úgy, hogy ami fentrõl dzsungelnek tûnt a helyszínen csak egy bokros sztyeppe volt.
    Szóval keress egy helyet, kapd fel a hátizsákod, menj ki és dolgozz rajta
    Na errõl beszélek
    De ugyanez vajon mûködne a határokon túlon is?

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    "De ugyanez vajon mûködne a határokon túlon is? "

Mivel a Nyugati határszélen lakom van rálátásom az osztrák oldal dolgaira , ha Ausztriában elkezdenél "erõdíteni" vagy bunkert építeni , de elég lenne ha egy ásóval sokat mászkálnál egy erdõben hamar egy rendõr õrsön találnád magad , ott ugyanis még az is meg van határozva ,hogy az erdõben mikor lehet motorfûrésszel zajt csapni az állatok nyugalmának megzavarása nélkül , õk rendkívül odafigyelnek az erdõk mezõk védelmére . Szóval vannak országok ahol eleve esélytelen bármiféle illegális rambózás az erdõkben .A külfölddel kapcsolatban azt is vedd figyelembe ,hogy a helyi lakosság mindig bizalmatlanabb az idegenekkel szemben pláne ha az más országból való .

P
    Guest

0 Not allowed!
    Városban is el lehet lenni, de ahhoz már nem csak élelmiszer, hanem ivóvíz készletek is kellenek. Na és a fûtés?
    Most nem kötözködni szeretnék, de van itt olyan, akinek egy-két évre való élelme van raktáron? Mivel mi a kertbõl és a határból szerezzük meg a táplálékunk javarészét, ami ugye szezonális, és tartósítást igényel (több mázsa), mi legalább látjuk, hogy az mekkora helyet igényel. Ha már csak 1 mázsa kajánk van raktáron, mi már akkor cidrizünk, és ez így lesz mindenkivel, ha SHTF lesz, mert egy mázsa kaja semmi!
    Ha össze is tudsz gyûjteni kert nélkül, fizetésbõl annyit, nem fogsz mozdulni egy városi lakásban a készleteidtõl, és az csak az élelem, a vizet legalább mi több helyrõl is meg tudjuk szerezni, nem itt kell tárolni! És akkor még nem beszéltünk a tüzelõanyagról, ami kb. akkora helyet foglal, mint a másik kettõ.

Úgyhogy kizárólag a vidék lehet megoldás. Ott van hely, elrejteni is el lehet. És megújul! Ott a föld, amibõl élelmet nyersz, ott vannak a természetes vizek és kutak, és ott, ha gáz nem is buggyan a talajból, de van fa, ültethetsz magadnak elõre.
    Városban csak egy olyan helyzetet lehet átvészelni, ami amúgy sem okoz nagy összeomlást. Arra nem kell nagyon készülni sem, max. az agyament, káoszt imádó vandálokra.

Viszont ezekre gondolni érdemes: ha mérgezik a vizet, levegõt, talajt, tudd mentesíteni. Ehhez tudnod kell, mivel támadhatnak, és egy kis kémiai alaptudás sem árt.

Páromnak évek óta van BOB-ja, megnéztem, és elégedett vagyok vele nagyjából (csak az elsõsegélyre nem gondolt, de azon javítok), pici a táska (iskolás hátizsák). A túlélõs eszközökbõl, stb. így nekem már nem kell halmozni, hiszen én is tudom használni. Az én tatyómba már csak a víz és a koncentrált kalóriájú élelem kerül, lehetõleg olyan, ami nem viszi fel a vércukrot, azaz nem egyszerû szénhidráttól csöpög.
    Nekem van BOL-om. Ennél többet nem árulok el. De azt igen, hogy kihagytok egy fontos dolgot: ha nem élsz valahol legalább 6-8 évet, akkor kívülálló leszel a közösségben (és nem hétvégi odaruccanásokról beszélek!). Ennél fogva, bár szemtõl szemben, békeidõben ez nem tûnik fel, de nem leszel megbízható, nem éreznek veled együtt, megkülönböztetett vagy, és nem jó értelemben. A diszkrimináció mindenkiben ott van, természetes módon. Egy idegent soha nem fognak úgy sajnálni, és bajban vagy nem fogják megtûrni, vagy kifosztják / megölik. Az a sokkal ritkább eset, amikor felülemelkednek magukon, belátják az idegen hasznát (ha van), és egyenrangú lesz.
    Különben csak egy élõsködõ vagy a szemükben, vagy éppen zsíros falat. Hiszen gondolj bele, Te is hogy viszonyulsz azokhoz, akik a városokból a Te menekülésed után tennék ugyanezt a kiválasztott idilli helyedre.
    Osztozkodás helyett zárni fognak a falvak, a tanyák, ez törvényszerû, mert ezt diktálja a túlélésük.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Plafon Hozzászólás megtekintése

Úgyhogy kizárólag a vidék lehet megoldás. Ott van hely, elrejteni is el lehet. És megújul! Ott a föld, amibõl élelmet nyersz, ott vannak a természetes vizek és kutak, és ott, ha gáz nem is buggyan a talajból, de van fa, ültethetsz magadnak elõre.
    Ezért is fog oda csödülni az összes ember a városból. Felégetve, felzabálva, kifosztva mindent. Vidéken is pont olyan kevés esély van mint városban.