0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Pont mint itt.
Az i. e. VIII. században Homérosz, a görög epikus költõ írt egy világ végén található helyrõl, amelyet Elíziumnak nevezett, ahol nincs hó, nem süvítenek viharos szelek, csak lágy, frissítõ szellõ fújdogál. Homérosz kortársa, Hésziodosz ezzel szemben nem magára a helyre, hanem az idilli létre helyezte a hangsúlyt, felidézve egy letûnt aranykort, amikor az emberek békében éltek, és - akárcsak Ádám és Éva a bûnbeesés elõtt - soha nem öregedtek meg, csak éltek gond nélkül a föld gyümölcseinek bõkezû adományain…
A jelek szerint itt a világvége hamarosan, a fentiek szerint a paradicsom a világ végén van.
Tehát hamarosan a paradicsomban fogunk élni![]()
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?
Thumbs Up |
Szerintem a tervedet Magyarországtól keletre bárhol meg tudod valósítani..ha nomád életet akarsz, miért vágysz nyugatra?..Romániában, vagy Ukrajnában még csak ki sem néznénekha meg jön a rendõr, a kenõpénz mindent elintéz. Gond nélkül élhetnél az elképzeléseid szerint!
Úgy látom nagy csatákat vív benned ez a 2 vágy. Nomádként kiszakadni a társadalomból és szabályok nélkül élni, aztán ha ezt meguntad, felveszed a kockászakót és a feketekeretes szemüveget és bemész egy csillivilli üvegpalotába dolgozni..
Nekem hipszter utópiának tûnik ez a dolog.
Last edited by Grafitos; 07-24-2014 at 01:03 PM.
Thumbs Up |
Képzeljétek: eladjuk a panellakásunkat! Marad valamennyi a hiteltörlesztés után, költeni kell a kocsira, meg ez-az, de ha minden jól megy, marad valamennyi. Ha nem jön közbe semmi, a Doom által jósolt idõpontra már albérletben egy magánházban lehetünk... De jó is lenne! Csak az oldalkocsi nyafog, hogy neki kéne a helyi járatos busz, mert nem akar távolságival munkába járni (mondjuk akkor kellene a helyi bérlet is, ami megint csak plusz kiadás meg plusz idõ) de én alig várom, hogy legyen kert meg esetleg pince! Hû de költöznék már!
Érdekesség: ugye jó elõre gondolkozom, hívtam pár embert, aki magánházat hirdet. Van, amelyik már a megjelenés napján "elkel", meg úgy veszem észre, hogy nem szeretnek egy hónapra elõre ígérni semmit. Mert addigra kiveszi más azonnal. Csakhogy nem tudom pontosan, mikor tudok költözni, mert intézni kell a papírokat, egyeztetni a bankkal, hogy akkor mi most mennénk, stb... Nem egyszerû, vagyis hogy inkább idõigényes. És ami szívás, hogy ez miatt lehet nem 10-20 hirdetésbõl fogok tudni válogatni, hanem csak az aktuális 1-5-bõl, ami nem biztos, hogy álmaim netovábbja lesz...
(Háttér: most 130e havonta a törlesztés meg a rezsi, ha találnánk max 50e+rezsiért, már spórolhatnánk valamennyit.)
Illetve egy kérdés: ha lenne mondjuk 100.000, amit prepper cuccokra költhetnétek, mik lennének azok, fontossági sorrendben?
Ilyenek pl: víztisztító 1 zöld-kínai-katonai, víztisztító 1 lifesaver, egy keserû hdm kompakt (a saját oldalukon 85-ért van fent), íj+nyilak, forgótáras gumiképes gázpisztoly, komolyabb napelemes-akkus töltõszett, stb... Az elõbb említettek sajnos még nincsenek, ezért is jutottak eszembe... Az asszonyt meg majd gyõzködöm...
(Kések ((ha nem is extra komolyak, de vannak)), mécsesek, viharlámpák, gyufa, elsõsegélycsomag (autós), konzervek, víz vannak. Mondjuk két hétre elég lenne, szóval nem onnan kell kezdeni szerencsére, hogy egy zsugor ásványvíz meg 10 konzerv...)
Na remélem tudtam valami jót is nyújtani a szürke hétköznapokra...![]()
.Ha nem jön közbe semmi, a Doom által jósolt idõpontra már albérletben egy magánházban lehetünk..
..akkor ezt az idõpontot gyorsan felejtse el mindenki,ez csak egy alaptalan megérzés volt a részemrõl,tudományosan,politikailag,gazdaságil ag,társadalmilag kézzelfogható bizonyíték nincs rá,a beigazolódás valószínûsége közelít a nullához.Ez csupán Orson Welles : A világok harca.... effektus volt. Ne készüljön rá senki,semmilyen formában!!!
Thumbs Up |
Ne aggódj, nem ez miatt megyünk, már régóta érik a dolog, több mint 3 hónapja hirdettük a lakást, akkor még nem is volt itt a bejegyzésed...
Én szeretnék bármikor bármire készen állni, és ez nem megy panelben a városban. Pont.
(Mármint bocs a stílus miatt, csak ez így volt bennem, tényleg nem ezért vagy azért van, hanem mert olyan a világ, amilyen.)
Viszont szívesen venném az ötleteidet, hogy miket vennél, mert ha minden jól megy, elcserélek pár papírfecnit hasznosabb dolgokra.![]()
Thumbs Up |
Nekem már bent van a naptárban...a dátumoddal lemodellezem, hogy mennyire motivál a felkészülésben az, hogy van egy konkrét gebasz idõpont. Ez teljesen életszerû is lehet..pl mondjuk véget ér egy tûzszüneti megállapodás egy adott idõpontban és beindul a csihipuhi...
Szóval ha nem váratlan a katasztrófa és elõre tudom a dátumát, birka és kétkedõ maradok, vagy megpróbálok érdemben is tenni valamit a családom és a magam túlélése érdekében..
Last edited by Grafitos; 07-25-2014 at 03:43 PM.
Valaki tudja mi ez?
https://www.google.hu/maps/@47.12752...!3m1!1e3?hl=hu
Egy téglalapba legalább 4 autó fér el.
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?
Thumbs Up |
Received: 967 Given: 990 |
Konténerek? (Azokra gondolok amiket hajókra is szoktak tenni.)
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |