0
De hogy fognak odacsõdülni? Gyalog? Biztos nem! Aki pedig még élelemmel sem gazdálkodott, az üzemanyaggal sem fog.
Akik idejében észbe kapnak, vagyis akik eljutnak vidékre, azok pedig még találhatnak életteret, forrásokat - ha a közösség el nem zavarja, amire elég nagy esély lenne.
A fosztogatókra pedig mindenképpen fel kell készülni, városban, vidéken, tanyán, erdõ közepén és hegy gyomrában is.
Szóval én még mindig nem vagyok meggyõzve!Ha kiürülne is a város, akkor is, honnan szerzel élelmet, vizet, stb.? Városban sem így, sem úgy nincs esélyed. És elõbb a külvárosokra fognak rámozdulni, nem a valódi vidékre.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A magyarorszagi tavokat es telepulés-sûrûségeket nezve siman el lehet jutni barhova orszagon belul! Egyebkent en is a videket preferálom! Elsõsorban közösségben, vagy ugy álcázva magad, vagy tartózkodási helyed, hogy ne talaljanak ra!
| Thumbs Up |
Ezt csak ógy találomra csináltam tesztként. persze itt nem pihen meg egyenletes sebeséggel megy szóval nem reális. maps
Viszont mutatja, hogy nincsen nagyon távolság magyarországon. Az emberek pedig nem fognak addig a városokban várni amíg éhen halnak.
| Thumbs Up |
Úgy érzem nagy népvándorlás nem lesz. Nem lesz rá kalória. Számold már ki légyszíves, mennyi kalória kell gyalog odáig, azaz hány kiló kaját kell vinni, szerezni útközben kb.
| Thumbs Up |
Eppen a nagy telepulessuruseg miatt tudnak majd gyakran rabolni, lopni, szerezni kajat, stb-t , igy eljutnak barhova!
| Thumbs Up |
Én a munka helyem és az életvitelem miatt napjában nagyjából ekkora távolságot teszek meg. Nem akarok nagyképünek láttszani de ezt minimális energia bevitellel megtudom tenni. Igaz este már erõsen éhes leszek. Egyébként mondtam, hogy csak példa volt, de nézd azt hogy (ha vidéken élesz) milyen messze van egy nagyobb város tölled?
Szempont, hogy minél messzebb legyenek a városok, pláne a fõváros és a megyeszékhelyek.
A népsûrûség tényleg nagyon magas ebben a kis országban. És én is el szoktam jutni kutyasétáltatások alatt a szomszédos településekig (gyalog is). Ennek ellenére sem hiszem, hogy ezért népvándorlások lennének a városokból, de rendszeresen fosztogatni akaró hordákra számítani kell. Valószínûbb, hogy az átlag ember vágya inkább a határátlépés lenne, ha van hova remélni a megmenekülést.
A helyet okosan kell kiválasztani. Elsõ lépésként bele kell gondolni, hogy merre venné az irányt a többség, hol remél nagyobb gazdagságot, több tartalékot?
Az elsõ hozzászólásomba próbáltam beleszõni egy figyelmeztetést, a falvakkal kapcsolatban, azt hittem, majd azon a vonalon folytatódik a BOL koordinálása a topikban.
Nem minden esetben élhetõbb a vidék, az emberek ott is felkészületlenek, az elidegenedés pedig már régóta dolgozik. Már most is ember embernek farkasa, irigységbõl, becsvágyból, önzésbõl. Ezt generálja a szegénység, a kiszolgáltatottság, és az ego, ami mindenen felülemelkedett. Az emberek manipuláltak, és még a "közösségen" belül is bizalmatlanok. Eddig még nem láttam (ok, neten már olvastam róluk) összetartó családot az enyémen kívül, mindenhol szétszakadások, hálátlanság, terror, közöny, vagy más káros hatások dolgoznak (pl. a karrier). És a közösség nem pótolja a család széthullását, nem karolja fel ezeket az embereket, holott régen legalább megkapta a gyermek ugyanazt az értékrendet, kultúrát idegenektõl is, ha kicsiként kellett elmennie dolgozni a földesurakhoz, mint amit otthon kapott volna. És ez az értékrend sokkal jobban szolgálta a közösségek túlélését, az elkötelezõdést, mint a globális multikultúra.
Ha ebbe az amúgy is megosztott, elidegenített közegbe csöppen egy idegen, az egybõl ki fogja váltani az érdeklõdést. Leginkább az jellemzõ az emberekre, hogy be akarják bizonyítani maguknak, hogy a jövevény nem veszélyes a saját egójukra, és szeretik a hibákat keresni, ami elveszi az ismeretlen rámázolt felsõbbrendûségét. Legalábbis ez jön le mindig, amikor hallgatom, ahogy másokat kibeszélnek, a jóindulatnak és a megértésnek nyoma sincs...
Ja, és akkor még nem szóltam a besúgókról. Merthogy azok mindenhol ott vannak.Még itt, a fórumon is.
Szóval nem biztos, hogy szerencsével jár az, aki kivonul falura, a közösségi összetartásra és védettségre számítva.
A közös külsõ ellenség talán fordít rajta, de talán már az is kevés...
A magányos túlélés sem kecsegtet sok kilátással. Mindig ott lyukadok ki, hogy egy összetartó, egymást fedezõ közösséget kell kovácsolni, amire megint nem látok sok reményt.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
nem nevezném sétának.![]()
| Thumbs Up |
Last edited by Kisss; 07-26-2014 at 06:50 PM.