Oldala 5 of 11 ElsõElsõ ... 34567 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 105

Topic: Napelemes töltõk

Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Szerintem fölösleges bele az akkumulátor. Az van a telefonban. Akkor már legyen nagyobb, esetleg széthajtható, vagy flexi napelem. Nem? Az akku úgyis tönkremehet.
    Telefonokhoz érdemes pótakkut is venni.
    van ebben igazság, de mondjuk az én telefonomban nem cserélhetõ az akku. (vagyis biztos cserélhetõ, de nem szétszerelés nélkül) de ha van a napelemes motyóban akku, akkor ott hagyhatod valahol napközben töltõdni és este szeded ki belõle a villanyt, az nem hangzik butaságnak

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    glassbox
    1. Akku nélküli napelemmel mindig arra vagy utalva, hogy telefonostól a napra tedd. Egy napig kényelmetlenül tudsz telefonálni, mert a napelemen lóg.
    2. És ha épp nem süt a nap, mikor alig van benne kakaó?
    3. Nekem pont a telefont nem tölti a sima napelem.
    Bizomány ez így van. Sõt az újabb telók be sem kapcsolják a töltést 0,5 A alatt.
    Ezek a mini napelemes töltõk nem tudnak 0,5 A áramot (enyém 1 Wattos, 5 volt 0,2 A), sajna ezeknél a telóknál felejtõs a közvetlen napról való töltés.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló imi79 Hozzászólás megtekintése
    Nehogy bedõljetek Ezeknek a 10000mah feletti napelemes töltõknek.
    Legjobb esetben is 1-2db 2-3000mAh kapacitású Lithium aksi van bennük!
    Úgy van. Ami gyanúsan olcsó (+ méretre is pici), arról sejthetõ, hogy nem tudja azt leadni amit ráírtak.

Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy beszerezzek valami töltõ/akksi kombót. Legutóbb ennek a powerbanknak adtam egy esélyt:
    http://www.aliexpress.com/snapshot/6146194265.html

Akkor akciós volt, szállítással együtt durván 3000 pénzre jött ki. 20.000mAh volt ráírva...
    Leteszteltem >> kb ~4000mAh-t tud. (értsd: gyakorlatilag kb 2x tudom vele feltölteni a telóm, vagy ~1x a tabletet)

Csodát nem vártam 13$-os PB-tól, backupnak jó lesz
    Last edited by PPp; 08-19-2014 at 01:19 PM.

Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Power bankok:

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tudja valaki, hogy egy soha fel nem toltott ceruza aksi meddig tarthato el ugy hogy meg hasznalni is lehessen?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kisss Hozzászólás megtekintése
    Tudja valaki, hogy egy soha fel nem toltott ceruza aksi meddig tarthato el ugy hogy meg hasznalni is lehessen?
    Az a típustól is függ és az állási idõtõl. A NiCd bírja a legkevésbé. A Líthiumos is gyengén teljesít.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Az a típustól is függ és az állási idõtõl. A NiCd bírja a legkevésbé. A Líthiumos is gyengén teljesít.
    Akkor mindegy, hogy hasznalom e vagy sem az elettartamat tekintve? Azaz nem tehetem el oket a gyari csomagolasban toltetlenul es 10-20 ev mulva nem lehet oket feltolteni/hasznalni? Az auto aksikbol kiindulva, ugye ha nincs benne elektrolit, akkor korlatlan ideig elall gondolom! Tudom, hogy a ceruza aksi mashogy van osszerakva!
    Last edited by Kisss; 10-28-2014 at 05:13 PM.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Nagyjából ez a helyzet, de évenkénti töltéssel már jól kitolható a Nikkel Metálhidrid akkuk élettartama.
    Az ólmos autó akkukra csak akkor érvényes a raktározhatóság ha még sohasem voltak feltöltve kénsavval.