Oldala 24 of 70 ElsõElsõ ... 14222324252634 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 231 to 240 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Én 25 évet éltem a Zemplénben, de még ehez hasonló tehenet se láttam...nálunk is mindenhol már a nagydarab barna foltos tejtehén volt
    A mostani határokat Trianonban húzták meg. Szerintem Te akkor még nem éltél...

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fater.lajos Hozzászólás megtekintése
    A mostani határokat Trianonban húzták meg. Szerintem Te akkor még nem éltél...
    Hát nem..de utánaolvastam és egy kis törzsállomány él nem is olyan messze tõlünk Mikóházán el lehetne menni megnézni
    Last edited by Grafitos; 07-18-2014 at 07:15 AM.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    A legkisebb a kutyámmal.
    10527397_768523256503944_3551775422853705094_n.jpg
    Egész nap a kutyát gyûri, szinte elválaszthatatlanok. Ez a jó tanyasi környezetben, folyamatosan kinn lehetnek a gyerekek.

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nálam szépen nõnek a rackák csak legelnek semmi mást nem kapnak , gyönyörûek , kicsattannak az egészségtõl , látszik ,hogy jól érzik magukat . A tyúkok lassan tojni kezdenek már nagyon várjuk aug. közepére várom az elsõ tojásokat . A tyúkok is kukorica-búza-zab és persze sok házi maradék ,minden nap dobok be nekik füvet csalánt vegyesen , azt hiszem jól tartom õket , amíg élnek legalább jól érzik magukat . A kakasok pedig hamarosan bográcsba kerülhetnek . Nekem ennyi farmozás fér bele jelenleg munka mellett . Ha prepper szemmel nézem a dolgot akkor 15 tyúk meg a kakasok és a rackák jó biztosításnak tûnnek baj esetére.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Üdv , nagy nap a mai mert a tyúkjaim legyártották az elsõ tanyasi bio tojás-t ugyan ez még elég pici de az elsõ , ettõl ma igazán jó kedvem lett ..... Van pár haverom akik szerint ha 40 ft a boltban a tojás akkor nem értik ,hogy mit görcsölök ennyit a tyúkjaimmal .... Fénykép0517.jpg

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,231
    Given: 1,211

0 Not allowed!
    Ha esetleg lesz több tyúkod és lesz napi 10 felesleges tojásod amit eladsz 40 forint / darab áron, az évi 146.000 forint.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem tyúkot tartani mindenképp megéri.. ha friss tojás és hús kerül a családod asztalára, máris profitáltál

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szépen tojnak a tyúkok ,viszont eljött az idõ ,hogy a kakasokat levágjam , mert a tyúkokhoz képest sokan vannak . A gondom az ,hogy még sosem vágtam szárnyast , igazából a tisztítás darabolás az menne is , csak a leöléssel van gondom , aki szokott tyúkot vágni ,mit ajánl melyik a legjobb módszer ?

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megfogod, a fejet lefogod a nyakahoz es elvagod. Ha nem veszi be a gyomrod akkor siman lecsapod baltaval a fejet egy tuskon.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Szépen tojnak a tyúkok ,viszont eljött az idõ ,hogy a kakasokat levágjam , mert a tyúkokhoz képest sokan vannak . A gondom az ,hogy még sosem vágtam szárnyast , igazából a tisztítás darabolás az menne is , csak a leöléssel van gondom , aki szokott tyúkot vágni ,mit ajánl melyik a legjobb módszer ?
    Nem nehéz feladat tyúkot, kakast vágni, bízd nyugodtan az asszonyra, mi is így szoktuk.