0
Nékem gázlámpám van. Ebben a fórumban is szeretném felhívni a figyelmét azoknak akik nem tudnák mitõl van vakító fénye ezeknek a lámpáknak.
A rövid felezési idejû Tórium tartalmú harisnya adja az erõs fényt. Vagyis sugárzó anyagról beszélünk aminek ne lélegezzük/nyeljük be a porát !
Cseréjekor járjunk el körültekintõen.
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 0 |
Ha mostanában veszel harisnyát, akkor csak olyan van a piacon ami torium mentes.
Ha még a régi m zárolt készletbõl van akkor vigyázz vele, vagy cseréld ki!
Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ezt vettem pár éve, teljesen meg vagyok vele elégedve, nyugodtan megvehetitek nekem bevált. keveset kell tölteni sokáig bírja, a ledek nem égnek ki....
DSCI0063.jpgDSCI0064.jpg
Köszönöm. Van még régi Magyar gázlámpához való. Tavaj akciósan vásároltam 3db-ot.
A régi gázharisnyával nagyobb volt a fényerõ, gondolom nem véletlen.
Ui: http://www.vasangyal.hu itt vásároltam.
![]()
Last edited by Pityubá; 07-27-2014 at 01:35 PM.
Elõszobai vészeseti lámpák:
Kép 001.jpg
A petróleum lámpához 5liter white spirit eltéve.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Ugyan ilyen petróleumlámpát szerváltam nagyszüleimtõl múltkor. alapos tisztítás után gyári állapotba került és tökéletesen funkcionál![]()
Én is szeretem a régi dolgokat. Azok már bizonyítottak.
Gyerekkoromban a 96 éves dédanyám még ilyet használt.![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Azért van a két lámpa egymás mellett, hogy ne kelljen keresgélni õket.
Ha csak a kertbe kell kimenni éjszaka, fogom a 3 ledest.
A napelemessel áramszünet esetén lemegyek a pincébe a petróért. A feltöltött lámpából elõbb-utóbb elpárolog mindig, viszont nem akarok feleslegesen éghetõ anyagot tárolni a lakótérben sem. Már éltem át lakástüzet, óvatos lettem.
Szoktam mesterséges fénnyel tölteni a napelemest. Munkahelyemen az asztali lámpám nagy teljesítményû 24V-os reflektor izzóval üzemel. 25cm távolságról 8 órán át töltöm, ha muszáj.![]()
Last edited by Törölt_fórumtag2; 08-07-2014 at 07:04 PM.