Oldala 8 of 261 ElsõElsõ ... 6789101858108 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 2604

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Pl. itt egy viszonylag friss hír:
    hazajött gyémántbányász Péter.
    Csak hazaugrott, interjút is adott, nemsokára megy vissza.

http://www.hir24.hu/kulfold/2014/08/...rvany-kozepen/

Ok, hogy tünetmentes +klórmeszes kézmosás a bányában stb. de remélem azért megvizsálták (hisz õ maga mondja, hogy nincsenek eszközeik a komolyabb vizsgálatra).

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A durva az, hogy exponenciálisan terjed, pedig azt mondják, hogy nem túl fertõzõképes, és fertõzött sincs sok, már mint nem olyan magas a fertõzõtek száma, hogy napi 5-6 fertõzöttel érintkezzen valaki.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...az ebola lappangási ideje 4- 10 nap, a mai tömegközlekedés mellett amíg valaki tünet mentes akár ezrekkel is érintkezhet,nem beszélve a közös helyiségek használatáról...egy átlagos ember,naponta 20-100 emberrel érintkezik és több százszor ér az arcához...iszonyat gyorsan felbukkanhat bárhol és mire egyáltalán tud róla valaki,százakat megfertõzött.....kétsége ne legyen valakinek,hogy a hatóságok,a hadsereg falvakat,városokat fognak izolálni (karantén)...ezen a vidék sem segít,bármikor ott is felbukkanhat...haza viszi valaki az iskolából,munkahelyrõl vagy a rokonok...a helyzet súlyos,a mai közlekedés mellett napok alatt világ járvány lehet....már most érdemes a zsebbe tenni egy kézfertõtlenítõt és leszokni a kézfogásról...ez fórumtársak kinyír,nem szabad félvárról venni...nincs olyan messze...ma már semmi nincs elég messze..

http://www.hir24.hu/kulfold/2014/08/...zombi-tulelok/

...még annyit..dél Európába folyamatosan érkeznek Afrikából a menekültek,induláskor-érkezéskor senki nem ellenõrzi õket és most van a nyaraló szezon..ezrek mennek itthonról is a déli országokba nyaralni....se perc itt lehet..
    Last edited by Doom; 08-08-2014 at 03:20 PM.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is olvastam valahol, hogy lappangási idõ alatt is fertõz. Viszont kitöröltem az egyik kommentembõl, mert nem találtam hiteles forrást.

A hírportálokon mindenfélét írnak (fertõz/nem fertõz). Sokminden bizonytalan. A várható terjedése gondolom több tényezõtõl is függ. Pl.: népsûrûségtõl, vírustörzstõl, klímától, élõvilágtól stb. (bár, hogy 60% vagy 90% a halálozási arány az én szempontomból teljesen mind1).

A környezetemben furán néznek rám. Viszont inkább félek, és addig is készülök, hogy (esetleg) késõbb kevésbé ijedjek meg.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/i...en.202177.html

..na most tényleg hánynom kell....

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló PPp Hozzászólás megtekintése
    Én is olvastam valahol, hogy lappangási idõ alatt is fertõz. Viszont kitöröltem az egyik kommentembõl, mert nem találtam hiteles forrást.
    Az OEK szerint(azt hiszem eleg hiteles forras) addig fertoz mig az ember vere/testnedvei tartalmazzak a virust.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Az OEK szerint(azt hiszem eleg hiteles forras) addig fertoz mig az ember vere/testnedvei tartalmazzak a virust.
    Ott a pont.

Illetve biztos van olyan eset amikor az ember kihordja lábon és tünetmentesen, de közben végig fertõz (erre viszont nehezen derül fény, vagy már késõn).

Én arra lennék kíváncsi; miután valaki elkapja, mennyi idõ múlva fertõzhet elõször? (Mennyi idõ alatt lesz testnedvekben található vírusok száma és mérete a kritikus szint felett?)

más; a wikipedia ebola cikkét ma is átolvastam kétszer, mert úgy rémlik, hogy ott is láttam infót a lappangásról/fertõzésrõl - de folyton reszelnek rajta (pl.: tegnap, valamint ma délelõtt: 2014. augusztus 8., 10:42 megint szerkesztette vki :S

Doom: ezt a cikket eddig nem is néztem (pedig már egy hetes)
    Azért elgondolkodtató: az arc aki meghalt a repülõn nem volt tünetmentes és kb 30.000 emberrel érintkezhetett, akikbõl 59-et sikerült azonosítani
    ...lehet, hogy már itt is van?
    Last edited by PPp; 08-08-2014 at 04:54 PM.

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kanada ebolagyanus beteg...
    Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..voltam ma a gyógyszertárban..vettem orvosi maszkokat és kézfertõtlenítõ zseléket...akartam vékony mûanyag kesztyûket,de elfogyott,a maszkból is csak 6 db volt már...elfogyott...majd rendelnek,mert viszik mint a cukrot...úgy tûnik nem is olyan "zombi " a lakosság mint ahogy elsõre látszik....

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Az embereket lehet irányítani. Most azt akarják, hogy mindenki pánikoljon az ebolától.
    Nagy biznisz lesz!