0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Pl. itt egy viszonylag friss hír:
hazajött gyémántbányász Péter.
Csak hazaugrott, interjút is adott, nemsokára megy vissza.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/08/...rvany-kozepen/
Ok, hogy tünetmentes +klórmeszes kézmosás a bányában stb. de remélem azért megvizsálták (hisz õ maga mondja, hogy nincsenek eszközeik a komolyabb vizsgálatra).
Thumbs Up |
A durva az, hogy exponenciálisan terjed, pedig azt mondják, hogy nem túl fertõzõképes, és fertõzött sincs sok, már mint nem olyan magas a fertõzõtek száma, hogy napi 5-6 fertõzöttel érintkezzen valaki.
...az ebola lappangási ideje 4- 10 nap, a mai tömegközlekedés mellett amíg valaki tünet mentes akár ezrekkel is érintkezhet,nem beszélve a közös helyiségek használatáról...egy átlagos ember,naponta 20-100 emberrel érintkezik és több százszor ér az arcához...iszonyat gyorsan felbukkanhat bárhol és mire egyáltalán tud róla valaki,százakat megfertõzött.....kétsége ne legyen valakinek,hogy a hatóságok,a hadsereg falvakat,városokat fognak izolálni (karantén)...ezen a vidék sem segít,bármikor ott is felbukkanhat...haza viszi valaki az iskolából,munkahelyrõl vagy a rokonok...a helyzet súlyos,a mai közlekedés mellett napok alatt világ járvány lehet....már most érdemes a zsebbe tenni egy kézfertõtlenítõt és leszokni a kézfogásról...ez fórumtársak kinyír,nem szabad félvárról venni...nincs olyan messze...ma már semmi nincs elég messze..
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/08/...zombi-tulelok/
...még annyit..dél Európába folyamatosan érkeznek Afrikából a menekültek,induláskor-érkezéskor senki nem ellenõrzi õket és most van a nyaraló szezon..ezrek mennek itthonról is a déli országokba nyaralni....se perc itt lehet..
Last edited by Doom; 08-08-2014 at 03:20 PM.
Thumbs Up |
Én is olvastam valahol, hogy lappangási idõ alatt is fertõz. Viszont kitöröltem az egyik kommentembõl, mert nem találtam hiteles forrást.
A hírportálokon mindenfélét írnak (fertõz/nem fertõz). Sokminden bizonytalan. A várható terjedése gondolom több tényezõtõl is függ. Pl.: népsûrûségtõl, vírustörzstõl, klímától, élõvilágtól stb. (bár, hogy 60% vagy 90% a halálozási arány az én szempontomból teljesen mind1).
A környezetemben furán néznek rám. Viszont inkább félek, és addig is készülök, hogy (esetleg) késõbb kevésbé ijedjek meg.
http://www.portfolio.hu/vallalatok/i...en.202177.html
..na most tényleg hánynom kell....![]()
Thumbs Up |
Ott a pont.
Illetve biztos van olyan eset amikor az ember kihordja lábon és tünetmentesen, de közben végig fertõz (erre viszont nehezen derül fény, vagy már késõn).
Én arra lennék kíváncsi; miután valaki elkapja, mennyi idõ múlva fertõzhet elõször? (Mennyi idõ alatt lesz testnedvekben található vírusok száma és mérete a kritikus szint felett?)
más; a wikipedia ebola cikkét ma is átolvastam kétszer, mert úgy rémlik, hogy ott is láttam infót a lappangásról/fertõzésrõl - de folyton reszelnek rajta (pl.: tegnap, valamint ma délelõtt: 2014. augusztus 8., 10:42 megint szerkesztette vki :S
Doom: ezt a cikket eddig nem is néztem (pedig már egy hetes)
Azért elgondolkodtató: az arc aki meghalt a repülõn nem volt tünetmentes és kb 30.000 emberrel érintkezhetett, akikbõl 59-et sikerült azonosítani
...lehet, hogy már itt is van?
Last edited by PPp; 08-08-2014 at 04:54 PM.
Thumbs Up |
Kanada ebolagyanus beteg...
Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.
..voltam ma a gyógyszertárban..vettem orvosi maszkokat és kézfertõtlenítõ zseléket...akartam vékony mûanyag kesztyûket,de elfogyott,a maszkból is csak 6 db volt már...elfogyott...majd rendelnek,mert viszik mint a cukrot...úgy tûnik nem is olyan "zombi " a lakosság mint ahogy elsõre látszik....
Az embereket lehet irányítani. Most azt akarják, hogy mindenki pánikoljon az ebolától.
Nagy biznisz lesz!![]()