Oldala 25 of 95 ElsõElsõ ... 1523242526273575 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 241 to 250 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Konkrétan egész bontott csirke volt az alap. Ennek a húsa lett leválasztva, fûszerezve, pépesítve. Kapott vizet 15-20%, meg valami port, úgy 10%-ot, Homogenizáltuk és ment a töltõbe.
    Az szerintem a jobbik eset...
    a valami por meg ez lehetett
    Adalékok

Valamennyi minõségi kategóriában elõfordulhatnak az alábbiak:

- nitrites pácsó (a rózsaszínûség elérése céljából) vagy salétrom (nitrát)

- polifoszfát: hatására fõzéskor a fehérje nem zsugorodik, így nem lesz ráncos a virsli (Franciaországban megengedett; Németországban és Ausztriában sokáig nem engedélyezték, ma jelölésköteles, a legjobb minõségû virslikhez ma sem használják. Spanyolországban a legjobb minõségû alapanyokból készülõ hentesárukban is gyakran megjelenik. Magyarországon széles körben használják. Ez az anyag jelen van az élõ szervezetben is, a hullamerevségkor azonban hamar leépül a húsban, ezért adagolják vissza: a vízvisszatartásért, s részben a „roppanósságért” is felelõs).

- aszkorbinsav: antioxidáns; barnulás ellen is hat

- gyakori adalék a trinátrium-citrát (a citromsav nátriumsója): tulajdonképpen só, vagyis növeli a sókoncentrációt, savasságszabályozó és nedvességmegtartó, ízben mégsem ad erõs sósságérzetet, nem sózza túl a virslit (Franz S. Wagner, Räuchern-Pöckeln-Wursten)

- só, fûszerek

- jellegzetes és gyakori adalék a (tipikusan szója-) fehérje, mivel nagyon kevés forgalomban lévõ virsli tartalmaz annyi húst, amelynek fehérjetartalma elegendõ a zsír-víz emulzióhoz (a szója hozzáadása már elég jelentõs minõségcsökkenést jelent a virslinél).

- nátrium-glutamát: ha van lehetõségünk az összetételt böngészni, a virsli lehetõleg ne tartalmazzon ízfokozó nátrium-glutamátot (E 621), ha elég és megfelelõ minõségû hús van benne, nincs szükség ízfokozóra. A nátrium-glutamát mentes virsli sajnos világszerte olyan ritkává vált, mint a fehér holló.

Igaz ez akkor sem takony

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Magyar katonai kajacsomag

Az elején én is arra gondoltam, hogy nem lesz egy kicsit sok az a paradicsom meg fûszer? De a végén mondta is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Érdekelne az a csomag, amit Õ állított össze 1500,-Ft ból és belefér egy csajkába!
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kérdezd meg tõle a videó alatt, biztosan elmondja.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Magyar katonai kajacsomag

Az elején én is arra gondoltam, hogy nem lesz egy kicsit sok az a paradicsom meg fûszer? De a végén mondta is.

hol lehet ilyet kapni? nem tudjátok véletlenül?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudom, de 6.500 Forintért szerintem egye meg aki rárakta az árcédulát.
    Én biztos nem adnék érte annyit, még kipróbálásképpen se. Annyiból -kis szerencsével- veszek 30 leárazott konzervet.

Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    1
    Last edited by Salmo; 09-17-2014 at 07:04 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudtam hol tehetem fel ezt a kérdésemet ezért hát ideírom ha nem itt a helye akkor tegyétek át a megfelelõ topicba. Nem igazán értem hogy miért veszik annyira ezeket az MRE-ket amik általában 2000 forint vagy jóval fölötte vannak amikor ennél kevesebb pénzbél vagy ugyan ennyibõl jóval több és akár minõségi konzerveket és egyéb apróbb kütyüket mint italporok és társaikat lehet ízlés szerint összeválogatni. Én nekem az MRE mellett egyedüli érvnek a melegítõ tasak szól. Kérnélek titeket hogy mondjátok el a ti meglátásaitokat az MRE-rõl illetve az egyénileg összepakolt kajacsomagról ami szerintem jóval olcsóbbra jön ki.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem is össze lehetne állítani jóval olcsóbban is. A videóban is mi van? Paradicsomos bab. (Lehet kapni konzervben.) Valami más paradicsomos étel. (Konzerv.) Kolbász ízû kenõmájas. (Konzerv.) Csomag rágó, meg ilyenek. Nem egy nagy összeg. Akkor miért 6500 forint? 2000 alatt meg lehetne úszni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom, de 6.500 Forintért szerintem egye meg aki rárakta az árcédulát.
    Én biztos nem adnék érte annyit, még kipróbálásképpen se. Annyiból -kis szerencsével- veszek 30 leárazott konzervet.
    Kiszámoltam. Walmart-ban ennyibõl 5.9 kiló marhagulyás konzervet lehet venni. 1 hetet kihúznék annyival, de lehet hogy többet is. (Ráadásul 4.5 csillagos és pénz visszafizetési garanciás. $50 feletti rendelésnél ingyen házhoz szállítás.) Marhahús, krumpli, répa, hagyma, só és egy kis zsír. És évekig eláll. Kell ennél több?