0
Ez a zsák, kihasználva a Molle szalagokat és D-gyûrûket, felfejleszthetõ egy 36 órás zsákká. Természetesen, csak nagyon puritán felszerelésre kell gondolni. Én csak 6-12 órás túrázásra használom, ezért csak az irataimat és egy szendvicset pakolok bele. Önmagában a két zseb nem képes csodára. Ebben a camel bagben inkább a potenciál az érdekes, nem az, hogy én mire használom. Például, mivel rá lehet szerelni egy nagyobb méretû zsákra, ezért, ahogy írtam is, több napos túrákra is jól használható, mert kényelmesebb így vinni a vizet, mint palackokban vagy kulacsban. Ismerem az általad linkelt zsákot. Az is teljesen jó. De mégis az a véleményem, hogy amirõl én írtam, az variálhatóság tekintetében többet tud, illetve jobb/tartósabb anyagból van.
Last edited by Sgtmaj.Prepper; 08-10-2014 at 04:49 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Köszönöm!
| Thumbs Up |
Nagyon szeretnék egy ilyet ,de az ára és a minõsége végett nem biztos hogy jól döntök.Nincs valakinek véletlenül ilyen zsákja? http://www.mindentkapni.hu/termek/ra...0#.VAtzy_l_tco Vagy vegyek inkább ilyet http://legiosmilitary.hu/index.php/w...0hosszu-detail BOB zsáknak kellene.![]()
| Thumbs Up |
Szia!
Nekem van egy nagy bergenem, de leginkább "must have" érzés miatt. Hacsak nem indulsz expedíciós túrára, kihasználatlan lesz. Megpakolhatatlanul hatalmas, már üresen is van súlya. Ha telerakod felvenni is nehéz, BOB nak alkalmatlan, ez már inkább az INCH kategória. A másik zsákot nem ismerem, de ha jól látom, akkor M-Tramp jelzés van a hátulján. A 63 liter is szép méret, el lehet benne férni, és még el lehet cipelni. A leírás gyöngyvászon anyagot említ, remélem csak elírás és valójában cordura. Szerintem kissé túl van árazva. Én egyiket sem ajánlanám.
Ha nem ragaszkodsz az erdei rejtõszínhez, akkor ajánlanám a saját zsákomat: predator filed pack. Elvileg 45 liter, de érzetre jóval több cucc fér bele. Több szorító hevederrel rendelkezik, kevés cuccal pakolva is feszes maradhat, nem csak az alján lötyög valami. Ha pedig sok cucc van, akkor a magasítót használva újabb ~25 centit lehet nyerni. Hátránya, hogy csak egy rekeszes, felülrõl nyitható. Átgondolt pakolást igényel, ha nem akarsz minden megállónál teljesen kipakolni belõle ha valami kell. Ha kinövöd, tehetsz rá bergen oldalzsebeket, újabb 20 literrel növelve a kapacitását. MOLLE rendszerû zsebeket lehet rá tenni, így a kézre esõ apróságoknak is van rajta hely. Ugyanez a típusú zsák kapható más színekben is, de azok nem ennyibe kerülnek. De ezen kívül is rengeteg BOB-nak alkalmas zsák van. Mivel te a nagyobbak közül válogattál, gondolom sok cuccal mennél vagy nincs messze a BOL. Nem beleszólva vagy kioktatva, de átértékelném a bele szánt cuccokat, mert egy 60-120 literes megpakolt zsákkal 10-15 km megtétele is komoly kihívás, a napokig vándorlás kínszenvedés lehet.
| Thumbs Up |
Szia!
Köszi a választ! Szép és praktikus a zsákod ,de a plusz zsákokkal nekem már egy kicsit drága lenne. Az M-Tramp zsáknál abban bízok hogy a 72 órás 511es zsák van lemásolva.Jó lenne látni a belsejét. Muszáj a nagy zsák mert van egy 8 éves kis Manóm akinek a plusz cucca bele kell hogy férjen.Nekem meg a sok apró szaromnak kellenek a zsebek. Bergenrõl viszont lebeszéltél . Ja még valami. A internet szerit a gyöngyvászon megegyezik a cordurával. Még egyszer köszi !![]()
| Thumbs Up |
Nincs mit, kibicnek semmi se drága!Viszont, ha nem azonnal akarod megvenni a zsákot, akkor jó eséllyel 20e alatt megúszhatod a predatort oldalzsebestõl, mert idõnként akciózza egy másik kereskedõ. A nagy bergenemet 10e-ért vettem zsebestõl.
Igazad van, ugyanaz a technológia. De nekem egybõl a sportcipõk textilbetét része ugrott be a gyöngyvászonról, nem a hátizsák 1000D anyaga.
Ha kell a hely, akkor nagy zsák kell, csak tudd cipelni.A saját fiam 9 évesen kapta meg az elsõ zsákját, egy kis taktikait. Annyi súlyt kap bele, amennyi az iskolatáskája. Csak a többit cipelem én. Ha sok aprósághoz kell hozzáférni, akkor valami MOLLE-s zsákot ajánlok, azt tele lehet aggatni zsebekkel. Nem olcsók (bár itt is lehet spórolni), de teljesen személyre szabhatod.
A bergenrõl nem akarlak lebeszélni, mert olyan, mint a flex, kell egy a háznál.
A raptorról nem volt könnyû képet találni, de csak sikerült.
Last edited by A. L. Ias; 09-07-2014 at 07:17 PM.
| Thumbs Up |
Hát ez raptor egy kicsit gáz! A kicsimnek ilyen az iskola táskája ,csak mindig panaszkodik a súlya miatt/én cipelem/.Ez a új választottam: http://military-shop.hu/shop/index.p...product_id=284 Legalább is ezen gondolkodom.![]()
| Thumbs Up |
60 literes BW hátizsák.Többen birtokolnak és használnak ilyet vagy kópiát a fórumtagok közül. Majd õk jól megszakértik a választásod. De több hozzászólás foglalkozik vele ebben a topikban is.
| Thumbs Up |
Hát meg is érkezett a kiválasztott!Elvagyok ájulva tõle!Zseb zseb hátán,talán 6 .Még fegyver tartó is van a közepén, legalább is azt hiszem hogy az/én azt tennék oda/.Kevés zipzár majdnem csak hevederekbõl áll az egész.Az anyagminõsége meg tökéletes. és a belsõ elosztása is.Ja, és pehely könnyû.Tényleg elsõ osztályú ahogy a bolt ígérte! Ennek örömére még megleptem magam egy: Tenyéren vágás-álló kevlár betétes, ökölél protektorral ellátott taktikai kesztyûvel , csúszásmentesített tenyér-rádolgozással.:Jó volt ez a mai nap.Köszönök mindent!!!![]()