0

Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Nem is ezen megy az eszmecsereNem veszünk össze ilyen apróságokon
Az edzés az inkább fizikai terhelés, nem konkrétan munka (gyúrósok most ne hördüljenek fel nagyon), munka akkor lenne, ha azt is 6-10 órán keresztül, egyhuzamban végezné az ember. Erre írtam, hogy az élsportolók sem tolják így.
A régi öregek meg úgy jöttek ide, hogy ugye tolták a pálinka, szalonna, fehér kenyér kombót, aztán se magas vérnyomás, se koleszterin. Megállapodtunk abban, hogy nyilván komoly részt vállalt az egészség fenntartásában a fizikai munkára alapozott életmód. Felvetõdött, hogy ma ezt lehet edzéssel is pótolni, de szerintem meg nem, legfeljebb, ha valaki élsportoló.
Zanzásítva ennyi a beszélgetés summázata, legalábbis az utóbbi pár kommenté
Amúgy az én edzésemnek is érzem a hatását, sõt, látom is, de a jelenlegi kondíciómban nagy része van a munkás hétköznapoknak és sajnos néha hétvégéknek (hiába, nem a jóvilág kft-nél dolgozok).
Hú, de nem akartam belekezdeni...Nem akarok vitát generálni.
Testépítésben és egy küzdõsport ágban is edzõsködtem évekig.
Az élsportolók edzenek napi nyolc órát is (én is edzettem), de koksz nélkül nem rúghatnak labdába nagyobb versenyeken.
Amire, véleményem szerint, egy preppernek szüksége van az néhány hónap alatt megtanulható katonai önvédelem alap mozdulatai, késes, botos önvédelem alapjai és lõgyakorlat combat technikákkal. A napi mozgás kertnél adva van, már ha termelõ az ember. Azt elég kiegészíteni kézi súlyzós és zsákoló edzésekkel, hetente háromszor, hétvégén pedig a túrázás az erdõben.
Azt azért hozzátenném, hogy az ellenféllel való gyakorló küzdelmeket a zsák nem helyettesíti, ha van lehetõség "baráti" küzdelmekre, akkor éljünk vele.
Dióhéjban ennyi...
Tudományos kutatásokkal bebizonyították, hogy már heti 1-2 óra megfelelõen végrehajtott edzéssel is sok téren lehet fejlõdni. Erõsödik az immunrendszer (kevesebb betegeskedés), javul az erek rugalmassága (szív -és érrendszeri betegségek esélyének csökkenése), nõ a szív teljesítménye, erõsödik az izomzat, csökken a vérnyomás, csökken a koleszterinszint, csökkenti a stresszt és még egy másik rakás haszna is van, de nem akarok túl sokat írni. A hölgyeknek írom, hogy az öregedést is késlelteti.
A sok civilizációs betegségért meg legjobban a táplálkozás felelõs, a mozgásszegény életmód ezeket még tetézi.
Last edited by M-torolt_forumozo; 06-01-2014 at 09:37 AM.
Kihagytam, de fontos megemlíteni hogy az élsport a teljesítményrõl szól nem pedig az egészségrõl.
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Ez itt egy fórum. Vitagenerálásra és beszélgetésre lett kitalálva, szóval nyugodtan bele lehet kezdeniÉn személy szerint köszönöm az infókat. Sosem voltam sem élsportoló, sem edzõ, nekem csak a kemény fizikai munkáról és a kiegészítõ mozgásokról van tapasztalatom, ezért szívesen fogadom mások meglátásait.
Teljesen egyetértek veled, hogy az edzés egészséges, ezt soha nem is vitattam. Egyszerûen annyit mondtam, hogy az általad is kifejtett teljesítménycélú edzés nem hoz ugyanolyan eredményt, mint az életmódbeli állandó fizikai terhelés. Nem többet, nem kevesebbet ad, hanem mást. Nincs rangsorbeli különbség közöttük, mert nem ugyanaz a skála.
A fegyenctreninget csinalja valaki? Tapasztalatok?
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Én csinálom. Igen meggyõzõ erõt ad, állóképességet viszont nem fejleszt. Viccbõl csináltam karhajlítás és fej fölé nyomást 2x20kg-al erölködés nélkül, úgy megütöttem a homokzsákot hogy elpattant a karabiner, viszont ha 4. emeletnél magasabbra kell lépcsõzni, vagy hegyre sétálni, erõsen lihegek.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Haverom fekete öves kungfu mester amúgy fél éve kezdte a fegyenc edzést és persze kitartóan napi szinten csinálta is...jó tömör izomzatot épített vele...látszik, hogy nem felpumpált a srác. A törzse is nagyon megerõsödött..azóta folyamatosan ajánlgatja ezt a fajta edzést..
1 éve streetworkouttal kezdtük, aztán jött a tél és átpártolt erre, de azt mondja nem bánta meg
Last edited by Grafitos; 08-12-2014 at 02:14 PM.