0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Amíg van áram, addig az optikailag tiszta víz baktérium mentesítésére megoldás lehet a mikrohullámú sütõben forralás. Elviekben csírátlanít.
Mi a véleményetek róla?
Ha pedig nincs áram, akkor 20 perc forralás, még a harci vegyi anyagok is lebomlanak annyi idõ alatt.
Last edited by Törölt_fórumtag2; 08-22-2014 at 08:03 PM.
Igazán, nem tudom elképzelni, hogy ne találjak valahol fûtõanyagot a vízforraláshoz.De sajna a forraláshoz valamiféle fûtõanyag kell, ami nem mindig áll rendelkezésre.
Eléggé extrém körülmények kellenének hozzá. Egy összeomlás esetén, mindenhol lesz éghetõ anyag.
Én esõvízre tervezem a következõt:
Tárolótartályba uszodai klórtabletta (opcionális)
Utána elõszûrõ a hidrofornak, utána kútszûrõben 4 lépcsõben egyre kisebb szûrõbetétek, az utolsó az aktív szén. Esetleg a legvégére még egy visszasózó.
A következõ lánc jó lehet:
50 mikron (esetleg utána egy 20 mikronos) (az 50 mikron meg mehet a hidrofor elé)
5 mikron
1 mikron
szén
4 10 colos szûrõház kell hozzá a betétek ára körülbelül 400 forint, a szén kicsit drágább, az 1000 forint.
Szûrõházból érdemes a piacon kapható legolcsóbbat megvenni. Az körülbelül 1500 forint körül kapható
20-30 ilyen betétet érdemes felhalmozni, és a vízköröket úgy szétkötni, hogy pl a mosógépbe már az 50 mikronos után mehet a víz, a wc-be még az sem kell.
Egyenlõre ezek még csak tervek a saját rendszeremre.
3 évig, Szerbek által körbezárt Szarajevóban is esõvizet ittak nem volt villany, víz, és gáz szolgáltatás.
Volt túlélõ aki elmesélte hogyan élték át, lehet belõle tanulni (sajna nem mentettem el a leírás linkjét, ha valaki tudja linkelje be).
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 84 |
-töröltem, máshova való-
Last edited by raktaros; 08-23-2014 at 06:16 PM.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"