0

Köszönöm a válaszokat , holnap összerakom a pakkot. A táskámban szokott lenni back up öngyújtó és gyufa most megpróbálom átszervezni a tûzgyújtós dolgokat.
Kipróbáltam. A sima filléres,tûzköves, gáz öngyújtó nedvesen nem gyullad be, törülgethetem, akkor sem. Ha benedvesedik a tekerõ, akkor szikra nélkül súrlódik a továbbiakban. Persze én nemcsak belemártottam a vízbe, hanem egy záporesõt szimulálva negyed órát otthagytam. Száraz hidegben meg dörzsölgetheti az ember tíz percet, hogy felmelegedjen a gáz. Nem is beszélve róla, hogy sérülékeny a mûanyag ház, elengedheti a szelep vagy a tömítés a gázt stb.
Lehet, hogy Myers mesternél mûködött, de õ biztosan sokkal ügyesebben csinálhatta...
Nem véletlen, hogy az igazán profik szikravetõt használnak.
Én is láttam olyan "túlélõ valóság show-t", ahol az egyik fickó állandóan az öngyújtóját használta minden egyes tûzgyújtásnál.
Ha ideálisak a körülmények (nincs esõ, szél), akkor gyufa párti vagyok, a kék fejû "mindenhol" meggyulladót használom.
Abból is kifogtam már olyan szériát, amely valóban mindenhol meggyulladt, kivéve a saját dobozának szélén.![]()
Képpel is illusztrálnám a tûzköves/gázos öngyújtóból + negyedrészt viasszal átitatott vattából készített vészeseti gyújtót.
Vatta a gáz helyébe van gyömöszölve, gyújtáshoz a vattát szét kell nyitni átalakított öngyújtóval reá szikráztatni,
ha lángot fogott úgy fordítani, hogy a viaszolt rész is begyulladjon a vattán.
Több általam használt tûzgyújtó eszköz társaságában.A kép jobb alsó sarkában látható.
eszkozok.jpg
Na szóval összeraktam a tûzgyújtó dobozomat.
Ami benne van:
- Fõzõtabletta 1db
- Firestick 2db
- Egy öngyújtó
- Pár darab mindenen meggyulladó gyufa leviaszolva
- Pár db rendes gyufa+ 2 gyújtórész
- Viasszal átitatott papír
- Fatwoddal és magnéziummal összekevert vatta
Ezen kívül a táskámban ezek a tûzgyújtó eszközök lesznek:
- Szikravetõ
- Öngyújtó (elsõsegélycsomagban így biztos nem veszem ki véletlen)
- Mindenen meggyulladó gyufa leviaszolva filmes dobozban
Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek!
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Jóvanna így kompaktabb,és kisebb helyet foglal. A szikravetõ már nem fért bele.
(piros betûs részt kell összeolvasni ?)
Nékem is van hasonló.
UI: Csak a jobb oldali cuccok vannak mindig nálam. A cukorkás doboz csak táborozásnál.![]()
Last edited by Pityubá; 08-26-2014 at 11:52 AM.
Amint tudok csinálok képet.
Képek:
Fénykép 1958 by fisligery, on Flickr
Fénykép 1953 by fisligery, on Flickr
Fénykép 1954 by fisligery, on Flickr