Oldala 35 of 48 ElsõElsõ ... 25333435363745 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 341 to 350 of 478

Topic: Tûzgyújtási módszerek, tûzgyújtó eszközök, tûzrakás, tábortüzek fajtái

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Ügyesen megoldottad a bepakolást.
    Nékem nehezebben megy a kerek dobozba.
    Van kovás tûzgyújtó készletem tiédhez hasonló dobozban, készítek róla képeket.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    A gyufásdobozt cseréld le a Spar-ban kaphatóra, amelyiknek az oldalán teljesen végigfut a foszfor. Ez a pettyezett a nedvesség hatására sajnos könnyen elveszíti funkcióját.

Senior.Member fisligery's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Köszi ,rakok bele szerintem olyan is van itthon.

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Kipróbáltam. A sima filléres,tûzköves, gáz öngyújtó nedvesen nem gyullad be, törülgethetem, akkor sem. Ha benedvesedik a tekerõ, akkor szikra nélkül súrlódik a továbbiakban. Persze én nemcsak belemártottam a vízbe, hanem egy záporesõt szimulálva negyed órát otthagytam. Száraz hidegben meg dörzsölgetheti az ember tíz percet, hogy felmelegedjen a gáz. Nem is beszélve róla, hogy sérülékeny a mûanyag ház, elengedheti a szelep vagy a tömítés a gázt stb.
    Lehet, hogy Myers mesternél mûködött, de õ biztosan sokkal ügyesebben csinálhatta...
    Nem véletlen, hogy az igazán profik szikravetõt használnak.
    Én is láttam olyan "túlélõ valóság show-t", ahol az egyik fickó állandóan az öngyújtóját használta minden egyes tûzgyújtásnál.
    Ha ideálisak a körülmények (nincs esõ, szél), akkor gyufa párti vagyok, a kék fejû "mindenhol" meggyulladót használom.
    Abból is kifogtam már olyan szériát, amely valóban mindenhol meggyulladt, kivéve a saját dobozának szélén.
    Én tesco minden pénztárnál kapható öngyújtóit használom.
    Teszt. Mikor olvastam a hozzászólásod én is kipróbáltam. 2,5 órára beleraktam egy pohár vízbe. Kivettem megráztam, 10 s és égett, pedig én minden öngyújtót szétszedek és legkisebb lángra állítok be.
    Sérülékenység.
    Minden multifogó és svájci mellé van egy téve. Amit most használok az kb. 4 éve van rajtam napi mondjuk 16 órát. Semmi baja.
    Szelep. Ha használom, akkor este utántöltöm, bírja.
    Hideg. Testen van viselve, ha már áll a tûz, csak akkor kell elõvenni, de ha szükséghelyzetben a szádban tartod az is melegen tartja. (finn katonák oda tették a morfin ampullát).
    gumi éleszték olcsó hatékony vízálló, könnyû, sokáig ég, nagy hõt ad, cserébe büdös, mint a nyavalya.
    Szikravetõ, a legnagyobb hátránya a gyufával együtt, hogy kétkezes.
    Mind a kettõt nehéz elfagyott sérült kézzel kezelni. Érdemes kipróbálni, vaksötétben szikravetõt használni. Az elsõ szikra után káprázik a szemed, nem látod az élesztéket, jó eséllyel szétlököd.
    A szikravetõt nem véletlenül hívják svédnek. Az ottani erdõkben bõséggel van két legjobb vízálló természetes éleszték a nyírfakéreg és fenyõgyanta.
    Nálunk ezek kevésbé állnak a rendelkezésre, ha meg vinned kell akkor meg jobb a gumi.
    Szeretem a szikravetõt jó játék, de nem bíznám rá az életem.
    A profik végül, se egyiket se másikat, nem nagyon használják. Nem hiszem, hogy nagy jelentõséget tulajdonítanának neki.
    Hideget v. MRE-t esznek, tüzet meg csak végszükségben gyújtanak.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Én tesco minden pénztárnál kapható öngyújtóit használom.
    Teszt. Mikor olvastam a hozzászólásod én is kipróbáltam. 2,5 órára beleraktam egy pohár vízbe. Kivettem megráztam, 10 s és égett, pedig én minden öngyújtót szétszedek és legkisebb lángra állítok be.
    Sérülékenység.
    Minden multifogó és svájci mellé van egy téve. Amit most használok az kb. 4 éve van rajtam napi mondjuk 16 órát. Semmi baja.
    Szelep. Ha használom, akkor este utántöltöm, bírja.
    Hideg. Testen van viselve, ha már áll a tûz, csak akkor kell elõvenni, de ha szükséghelyzetben a szádban tartod az is melegen tartja. (finn katonák oda tették a morfin ampullát).
    gumi éleszték olcsó hatékony vízálló, könnyû, sokáig ég, nagy hõt ad, cserébe büdös, mint a nyavalya.
    Szikravetõ, a legnagyobb hátránya a gyufával együtt, hogy kétkezes.
    Mind a kettõt nehéz elfagyott sérült kézzel kezelni. Érdemes kipróbálni, vaksötétben szikravetõt használni. Az elsõ szikra után káprázik a szemed, nem látod az élesztéket, jó eséllyel szétlököd.
    A szikravetõt nem véletlenül hívják svédnek. Az ottani erdõkben bõséggel van két legjobb vízálló természetes éleszték a nyírfakéreg és fenyõgyanta.
    Nálunk ezek kevésbé állnak a rendelkezésre, ha meg vinned kell akkor meg jobb a gumi.
    Szeretem a szikravetõt jó játék, de nem bíznám rá az életem.
    A profik végül, se egyiket se másikat, nem nagyon használják. Nem hiszem, hogy nagy jelentõséget tulajdonítanának neki.
    Hideget v. MRE-t esznek, tüzet meg csak végszükségben gyújtanak.
    Kinek a pap, kinek a papné. Ezen összeveszni nem fogunk.
    Nálam egy szikravetõ, egy doboz lefóliázott kék fejû gyufa, egy 10cm nagyságú bojler rúd és egy cipõpasztás fém dobozban fat wood. Ha ezekkel nem gyújtok tüzet, akkor semmivel. Hozzáteszem felénk egymást érik a fenyvesek.
    Nem fogsz tudni meggyõzni az öngyújtó használatáról. Valaha még dohányoztam, eleget szívtam az öngyújtókkal télen a kõszegi hegyekben. Voltam olyan hóviharban, hogy még a benzines Zippo sem akart meggyulladni. Nekem nincs jó tapasztalatom a mûanyag vackokkal sem, nem bíznám rájuk az életem.
    Viszont nincs ellene kifogásom, ha más ezt teszi.

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Kinek a pap, kinek a papné. Ezen összeveszni nem fogunk.
    Nálam egy szikravetõ, egy doboz lefóliázott kék fejû gyufa, egy 10cm nagyságú bojler rúd és egy cipõpasztás fém dobozban fat wood. Ha ezekkel nem gyújtok tüzet, akkor semmivel. Hozzáteszem felénk egymást érik a fenyvesek.
    Nem fogsz tudni meggyõzni az öngyújtó használatáról. Valaha még dohányoztam, eleget szívtam az öngyújtókkal télen a kõszegi hegyekben. Voltam olyan hóviharban, hogy még a benzines Zippo sem akart meggyulladni. Nekem nincs jó tapasztalatom a mûanyag vackokkal sem, nem bíznám rájuk az életem.
    Viszont nincs ellene kifogásom, ha más ezt teszi.
    Nálam is több dolog van.
    Természetesen nem meggyõzni akarlak csak érvek volta az egykezes gyújtószerszám mellett.
    Én alapból napi szinten ezt az öngyújtót viselem. A táskámban van egy kis benzines öngyujtó. True Utility Fire Stash Keyring Lighter

Ez is egy kis okos dolog. Vagy fél éve töltöttem meg. A gumigyûrû miatt nem megy el a benzin.
    Kiránduláson zsebre szoktam tenni szikravetõt. Játszani jó....
    Végül van egy vészhelyzeti fõzõkészletem.
    Ami a Grafitos által emlitett sviss m-1 stove ból áll, és egy decathlonos alupohárból áll. A fõzõ pont elfér a pohárba, és mellé van csomizva tea kávé cukor.
    Van itthon még v. 2-3 kg pasztám hozzá. Ha nagyon lényeges lenne a fõzés akkor egy féliteres széles szájú üdítõs üveget még teleraknék pasztával.
    Ez a fõzõ azért jó, mert biztosan ég hidegben is. Beraktam 24 órára a fagyasztóba úgy teszteltem.
    Szikravetõ szikrája lepattant a felületrõl, nem gyújtotta frissen kivett zselét (amúgy azzal legjobb meggyújtani, az öngyújtóval vigyázni kell hogy meg ne égesd magad), viszont a lángtól azonnal égett. Ráadásul ha élesztéknek kell, akkor csak bele mártasz egy marék gallyat aztán már könnyen meggyújtod õket.
    De hétköznapokra elég az öngyújtó+lm fogó+olight i3s combó.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Az említett profik valószínûleg 52 órás túlélésre vannak felkészítve, ugyanis a szabályzataik és egyéb kézikönyveik alapján az a végsõ határidõ, amíg kimentik õket. 52 órás túlélésért az ellenség között bujkálva valószínûleg nagy hülyeség is lenne tûzzel bajlódni még mínusz 20 fokban is. Téged viszont 52 óra alatt aligha fog valaki kimenteni, fõként sokakat érintõ katasztrófa idején, mert minden túlélõ és túlélõket mentõ mással lesz elfoglalva. Egyébként meg vehetjük úgy, hogy az MRE és minden felszerelés hülyeség, inkább vigyünk pénzt, vagy ékszereket magunkkal, mert azért adnak szállást is, kaját is, meg télikabátot is minden háznál. (Legfeljebb az egyik olcsóbb, a másik drágább. Ne a Rózsadombon kezdjük a kuncsorgást.)

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Aksurv:
    Teljesen máshogy közelítjük meg a kérdést.
    Számomra a tûzrakás a természetben való túlélés nagyon fontos alkotóeleme.
    Minimál felszereléssel, azt használom, amit találok a tûzhöz. Az anód rúdból késsel lekapart por egyetlen szikrára lobban, majd percekig parázslik. A szikravetõ nem játéknak való, nagyon komoly túlélõ eszköz.
    Benzin, töltõgáz és alkohol paszta felénk nem terem meg az erdõben. Viszont fat wood öt méterenként van. Egy összeomlás után nem lesz mivel újratölteni az öngyújtóidat és a svájciból is kifogy a paszta egyszer.
    Last edited by Törölt_fórumtag2; 08-29-2014 at 06:16 AM.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!