0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
A héten megtörtént a tüzifa beszerzése, és ládákba raktam a burgonyát a raktárban. Vettem néhány konzervet is, na meg ettem néhányat közülük, hogy tudjam mit rakok el késõbbre.
Belekezdtem a kinti wc felújításába is.
Volt nagytakarítás is, egyébként nem említeném meg, de amikor a számítógép belseje következett akkor ismét csak nem csalódtam a porszûrõs gépházamban, mert egy kevés finom portól eltekintve nem volt benne porcica, és hasonlók. A kompresszor alacsony nyomás segítségével kitakarítja hûtõbordákból és lamellákból a finom por lerakódást, csak nem szabad engedni, hogy a ventilátort pörgesse, mert a csapágyaknak nem tesz jót (személyesen is tanúsíthatom).
,
Last edited by Doom; 12-31-2014 at 06:02 PM.
Thumbs Up |
Az utóbbi hónapok konzerv kipróbálási tapasztalatai:
Megettem egy Penny márkájú babgulyás sertéshússal konzerv tartalmát (400g-os), azt kell mondjam, hogy megéri a 300 Ft-os árát.
A többi készétel konzervjük is ízlik, jó állaga van és puha is a beltartalom és nincsen szétesve sem zöldségféle sem a hús.
A Coop-os konzervek esetén pl. vegyes tapasztalataim vannak: a pacal konzervbõl kicsit kispórolták a húst, de a löncshús konzervjük elfogadható és alacsonyabb az ára is.
A Tesco saját márkás hal konzervei is ízlettek, hal is van benne elég a paradicsomon kívül és az ára is megfelel.
Thumbs Up |
Én konkrétan nem akciósan vettem a készételeket, de augusztus elején volt konzerv kukorica 150 Ft-ért, abból betáraztam párat.
A Lidl-ben én ritkán veszek készétel konzervet, inkább konzerv babot szoktam.
A "baroni" márkájúban van Na glutamát, ezért inkább nem veszem meg amíg van más választás is(kis felárral).
Ugyanitt le szoktam csapni a "világ ízei"(vagy hogy hívják) áruikra, fõleg az utolsó pár tucat akciós konzervre, ami már pénztárca barátabb megoldás.
Némi egzotikus íz nem árt, különösen az esetleges szûkösebb, "kemény" idõkre gondolván.
A Lidl-ben inkább gabonapehelyt szeretek venni, a mûanyag tasakosat. A papírdobozos gabonapelyhek túlárazottak és több helyet is foglalnak a szekrényben.
A Penny-ben szoktam venni gyümölcs befõtt konzervet is(egzotikus gyümölcssaláta, barack). Nem annyira olcsóak, de sokáig elállnak. Egy tucat konzervre jut kb. egy gyümölcs konzerv. A többi a spájzból pótolható.
Thumbs Up |
A pihenés alatt is találtam megmászni való hegyet a közelben...a naplementéért is megérte a séta
http://i.imgur.com/h7Meu6J.jpg http://i.imgur.com/SqcDjZ6.jpg
Thumbs Up |
Az a csaj a feleségem és elment egyszer kétszer..csak nem épp ittDe örülök, hogy mûködik az a bizonyos piszkos fantázia Pityubá
![]()
Piszkos Fred a kapitány volt. De elõbújnak fiatalkorom emlékei, van mibõl merítenem.
Bocsánatot kérek a poénért, természetesen tiszteltetem a nejedet. buba.gif