Oldala 19 of 46 ElsõElsõ ... 9171819202129 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 181 to 190 of 451

Topic: Lábbeli (bakancs, cipõ, túracipõ, surranó és minden más)

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Én sokat jártam bõrcsizmában, és a hiedelmekkel ellentétben nyáron sem rohadt bele a lábam.
    Bakancsban ha sokat gyalogol az ember az tud durva lenni, de nekem mégis sportcipõvel volt a legcsúnyább tapasztalatom.
    Egy hirtelen esõ után olyan szagot kezdett a cipõ (a márkájára nem emékszem, de valami jobb darab volt) árasztani, hogy azonnal vennem kellett egy újat.
    A sarasotai Burgerking wc-jében lábat mostam, át is vettem, a régit kidobtam a szemétbe zoknistul.
    Pár perc múlva lezárták a wc-t. Én jobbnak láttam távozni, mielõtt kiérkeznek a vegyvédelmisek...
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 923
    Given: 955

0 Not allowed!
    Én is azért váltottam le a múltkori sportcipõmet, mert ugyan nem volt szakadt, se kopott, meg szerettem is hordani, de valamiféle anyag kezdett megjelenni benne. Szerintem bepenészedett mert néhányszor pocsolyába léptem vele. Pedig kimostam, fertõtlenítettem, de már az se segített rajta.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 68
    Given: 48

0 Not allowed!
    Mondjon bárki bármit, én maradok a vízálló bakancs+kamásli összeállításnál na meg a gumicselló.
    Ezek nálam beváltak.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Én a hosszú szárú bakanccsal helyettesítem a kamáslit. Egy évtizede ragaszkodom a dán harci bakancshoz. Bõr, de tökéletesen vízálló, emellett nem lábrohasztó. Kiváló védelmet ad, strapabíró, kényelmes és nem szorul mindennapos ápolásra. A nyári melegben is kényelmes, nekem még sosem izzadt bele a lábam. Állítom, ha egy hétig le se venném, akkor se lenne benne büdös a zokni. A belegyûrt nadrággal nagyszerû védelem a kullancsok ellen is. Egyetlen hátránya a viszonylag nagy tömege. 10 km terepen ez még elviselhetõ. Annál hosszabb napi útra mást kell nézni.

Member cookac's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Én a hosszú szárú bakanccsal helyettesítem a...

Nekem jelen pillanatban 7 különbözõ bakancsom van, köztük egy "katonai" is, és mind bevetésre kész. Általában a hétköznapokon egy könnyû bakancsban vagyok, nem katonai, de amolyan túrabakancs szerüség. Nem is szándékozom vitába szállni bakancs vs. cipõ ügyben senkivel, mert ez izlés dolga. De azért tisztázzunk már néhány dolgot. Attól, h bakancsot húz vki még nem jelenti azt, h nem történik sérülés. Volt már bokaszalag szakadásom bakancsban, ráadásul külföldön.

Gyerekkoromban voltak az ún. vándortáborok. Mindenki sima dorcóban, ilyen-olyan hátizsákszerûségben vitte a cuccát, mackóban májkrémes kenyérrel a kézben rótta a kilómétereket. Bakancsot télen húztunk (feltéve ha volt egyáltalán) mert nem mindenkinek tudtak venni a szülei ilyen luxuscikket. Tehát nem kell úgy tekinteni, mintha bakancs nélkül odaragadnál és egy lépést sem tudnál tenni.

Aztán ott van, h minél merevebb az anyaga annál keményebb a talpa is. Tök felesleges kínozni a lábat egy merev talppal. Mivel én soha nem cipelek 10 kilónál többet a hátamon Mo.-n ha 2 hétre megyek akkor sem, igyekszem könnyû cipõt választani. Gyorsan tudok haladni, naponta több települést érinthetek, több helyre eljutok, több mindent láthatok, így a víz és élelem nem jelent gondot. Viszont én egyedül járok, nem hiányzik egy felesleges cuccok alatt görnyedõ bakancsos sem. Nekem az "ultralight hiking" stílus fekszik, de nem akarok agitálni senkit. Van persze nekem is 75L-es Karrimor zsákom, de a 2.8 kg önsúlya eléggé visszariasztó. Néha azt viszem, akkor bakancsozok a benne levõ cucc miatt, de az inkább téli kinntlétnél fordul elõ.

Nézegetve az itteni fórumozókat, h miket nem visznek magukkal, néha elcsodálkozok. Van rajtuk egy tonna cucc (ami távok megtételénél feleslegesek), minek? Én ha megyek akkor megyek. 50 km az átlag amit megteszek. És ezt meg tudom tenni a 10. v 30. napon is. De ahhoz, h vki egy dán harci bakancsban megtegye uezt... Meg lehet persze, de ahhoz megfelelõ felkészültségnek meg kell lenni, plusz arra találták ki, h ne kelljen félévenként új cipõ a bakáknak. Te magad írod a 10 km-t. Egy könnyû zsákkal és könnyû túracipõben jó esetben 70 perc alatt megteszem... Ergo nagyobb távok áthidalására inkább egy könnyû sportcipõ jöhet szóba, de azért ez sincs nincs kõbe vésve. Ha vki bakancsban érzi jól magát, akkor járjon bakancsban. De ne akarja azt sugallni, h a bakancs mindenek felett. Peace...

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cookac Hozzászólás megtekintése
    Nekem jelen pillanatban 7 különbözõ bakancsom van, köztük egy...
    Értelemszerû, ha valaki távgyalogló, sprinter, hosszútávfutó, vagy nordic walkingos, az az ahhoz való cipõt vegye fel és semmiképpen se harci, vagy melós bakancsot. Hogyan lehet ezt félreérteni? Egyébiránt én magam is rendszeresen résztvettem vándortáborokban, késõbb pedig néhány barátommal, (ill volt, hogy egyedül) végigjártam Magyarország összes hegyi túraútvonalát és Szlovákiáét is. Volt, hogy napi 50 km. A Zemplénben pl. egy alkalommal 3 hetet töltöttem el úgy, hogy egyszer sem volt fedél a fejem felett, minden nap máshol, de csakis erdõben aludtam. A falvakon nappal mentem keresztül, ilyenkor szereztem be a kaját és ittam néhány sört. Sátrat, hálózsákot sosem vittem magammal, csak katonai sátorlapot. A hátizsák talán 10 literes lehetett. Egyetlen egy bajom volt mindig. A második napra mindig szarrá ment a lábam, az egész talpam csupa seb volt a puha talpú tornacipõtõl, ugyanis nekem csak arra volt pénzem. Építkezéses, romos területre, elhagyatott tanyára be sem mertem menni a 2. tetanusz oltás után, ugyanis a rohadék tornacipõt valahogy mindig akadály nélkül szúrta át a szög, de a koronaakác tövise is. Egyébként felhívnám szíves figyelmedet rá, hogy ez egy túlélõ fórum, ami elsõsorban nem sportról szól, hanem hétköznapi helyzeteket is meghaladó célszerûségekrõl.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A gumicsimma lószar ellen van kitalálva

Member cookac's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Fontos kiegészítés friss gyakorlati tapasztalat alapján: a gumicsizma sem vízálló. (Így van, még ha fel is hördül néhány gyenge képességû.).... ....mikor elmerültem a hideg karsztvízbe térdig, a magas szárú gumicsizmába olyan gyönyörûen ömlött befelé a hideg víz pillanatok alatt,
    A vízálló azt jelenti, h nem engedi át a vizet. Az üvegpohár is ilyen, a gyengébb képességûeknek mondva. Ez nem azt jelenti, h nem lehet vízzel feltölteni, csak azt, h se kifelé se befelé nem engedi át a vízet az anyag. Comprende?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 923
    Given: 955

0 Not allowed!
    Kezdem is ásni a lövészárkot, mert ebbõl megint állóháború lesz.

Hogy témánál maradjunk, ha én is halálos lövést kapnék, a tiétek lehet a gumicsizmám.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 68
    Given: 48

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    A gumicsimma lószar ellen van kitalálva
    Tsz Nike? Erre gondoltál gondolom.
    Amúgy én szeretek benne flangálni az erdõben ha ilyen fos esõs idõ van mint amilyen volt.
    Kinek mi gyün be.

A topic keresõszavai: